Wednesday, March 8, 2017

3 BAHAN KIMIA DALAM PRODUK SKINCARE DAN MEKAP HARIAN YANG WAJIB ANDA ELAK KERANA BOLEH MEMBUNUH!!!

3 BAHAN KIMIA DALAM PRODUK SKINCARE DAN MEKAP HARIAN YANG WAJIB ANDA ELAK KERANA BOLEH MEMBUNUH!!!



1) PARABENS--> bahan pengawet yang digunakan dalam krim atau bahan kecantikan untuk halang pertumbuhan kulat dan kuman.

Tapi bahan kimia ini ada 'estrogen-mimicking' properties yang menyebabkan risiko kanser payudara.

Watch out:krim bayi, shampoo, deodorant, krim muka, bahan mekap.

AVOID!!
kalau produk anda dan bayi guna ada ini, TUKAR PRODUK!!

2)Pewarna sintetik->  Label pada produk FD & C atau D & C.

Maknanya produk itu ada pewarna tiruan.

Ia merupakan bahan yang mengakibatkan kanser (carcinogenic) dan telah disah dan diharamkan oleh Eropean Union.

3)FRAGRANCES--> pewangi tiruan.

Banyak terdapat dalam produk kosmetik, lipstick, shampoo, conditioner dan sebagainya.

Ketahuilah bahan ini adalah punca alergik dan masalah kulit seperti dermatitis, memberi gangguan pada pernafasan 'respiratory distress' dan juga memiliki kesan buruk pada sistem peranakan wanita.



JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK.

Kenal produk yang anda pakai.

Sebab tu saya memilih ORGANIC SKINCARE NUTRIWHITE.




Bebas Paraben,

Tiada pewarna tiruan.

Tiada bau langsung..

Kerana ia adalah bersifat selamat dna berkesan.

Tahan 1 tahun lamanya!!

Tukar produk anda kepada Nutriwhite sekarang!!

Demi kesihatan dan kecantikan.

Why choose chemicals if you can get natural??

Jom dapatkan dari cikgu azna

STOK AGAK TERHAD!

Order sekarang 👉 0136295367

Saturday, December 31, 2016

TIPS UNTUK KULIT GEBU GEBAS MACAM ARTIS (12 TESTIMONI)

Assalamualaikum dan selamat pagi

Dah lama betul tak bersiaran dalam ni. Entah bersawang tahap menda dah. HAHA
Mentang-mentang hari ni nak share pasal tragedi tragis terus rajin tangan update blog 😝😝

Korang tau tak hari ni LAST DAY PROMO SHAKLEE COLLAGEN POWDER!!!

Seram sejuk weh sebab semua pakat giler-giler berebut beli shaklee collagen powder neh

Sejak orang tahu tentang efek yang pantas (paling awal 3 hari), berkotak-kotak kolagen team RYG & D2D dapat jual. Phewww

Dan lagi satu beli bulan ni boleh JIMAT BERGANDA-GANDA!!

Pasal apa ramai giler duk borong shaklee collagen powder?? Berbeza ke shaklee collagen powder dengan brand lain??

KENAPA KITA PERLUKAN KOLAGEN?

Tau tak kolagen dalam badan kita akan berkurang bila umur mencecah 25an. Dan ia akan makin hilang dan hilang sejajar dengan peningkatan usia kita

Bila kolagen makin berkurang, maka:

  • Kulit jadi nipis
  • Kedut mula kelihatan
  • Kulit makin gelap dan kusam
  • Ada lingkaran bawah mata
  • Liang pori makin besar dan luas
  • Rambut gugur
  • Kuku rapuh
  • Payudara makin jatuh
  • Bibir makin gelap
Jadi sebab tu lah kita perlu ambil kolagen.

PERBEZAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER


Tau tak shaklee collagen dalam setiap satu sachet mengandungi 4000mg RSS (Red Snapper Scale). Kalau kita tengok konten kolagen shaklee sangat tinggi dos dia kan. Tapi dengan dos banyak macam ni lah yang sangat-sangat membantu untuk REPAIR KULIT dan KEKENYALAN TISU tau

Seumpama bila korang makan kolagen shaklee ni secara istiqamah, korang akan perasan kulit akan jadi segebus, sehalus dan seanjal kulit bayi.

Haaa jangan terkejut efek dia. HEHE

KENAPA JENAMA LAIN TAK BERKESAN?

1. SUMBER HAIWAN YANG TERBAIK

Pertama kerana kolagen yang terbaik adalah berasaskan dari SUMBER HAIWAN bukannya tumbuh-tumbuhan atau buah-buahan.
Tapi kalau jenama lain nak guna kolagen dari binatang contohnya daging, dagingkan  mahal. Jadi kosnya sangat tinggi dan kuranglah untung.

Sebab tu jenama lain guna buah. Kerana dalam buah ada Vitamin C. Dan fungsi vitamin C adalah membantu penyerapan kolagen. Maknanya dia bekalkan vitamin C dan sedikit kolagen saja.
Bukan kolagen asli semata-mata.

Tapi ini berbeza dengan jenama Shaklee. Kolagen shaklee dihasilkan dari sumber haiwan iaitu SISIK IKAN MERAH, sumber kolagen yang sangat premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan yang lain. Dan ia halal :)



2. SAIZ LEBIH KECIL MUDAH DISERAP



Berbeza dengan kolagen jenama lain dahla dihasilkan daripada tumbuhan, dos pulak sikit sangat dan lepas tu kolagennya tak tahan lasak. Akhirnya saiz molekulnya menjadi terlalu besar untuk penyerapan. Tak optima.Hasilnya efek dia pun sikit je lah korang dapat. 

Rugiiiii

3. ADA 7 RAMUAN UTAMA



Selain kandungan utamanya ialah kolagen sisik ikan merah, ada lagi tambahan kandungan yang lain seperti:

  • VITAMIN C & VITAMIN B
  • EKSTRAK PFAFFIA & BIJI CAMELIA JAPONICA
  • EKSTRAK KERANGAN LAUT
  • LACTOBACILUS ACIDOPHILUS
So kalau ada customer yang tanya makan kolagen shaklee je pun dah cukup untuk cantik? Jawapannya YA.

Tapi kalau nak lebih cantik korang boleh gabungkan dengan SET DETOX, VITAMIN C, VITAMIN E, VIVIX & ESP. 

4. TELAH MENJALANI UJIAN KLINIKAL

Ada banyak jenama kat luar sana tu, tapi korang yakin ke yang kolagen korang makan tu kandungannya SELAMAT?

Kalau jenama dari shaklee saya yakin sebab setiap produk shaklee akan diuji oleh pihak ketiga. Mereka ni bukan saintis shaklee tau tapi saintis pihak ketiga supaya tiada unsur bias.

Jadi kat sini kita boleh nampak bahawa setiap produk shaklee dihasilkan oleh saintis. Bukannya orang biasa atau owner produk tu sendiri. 

Maka ia selamat digunakan. Dan terbukti berkesan. 

TESTIMONI SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Jom kit tengok kesan dari penggunaan shaklee collagen powder.

JERAWAT DAH HILANG, PARUT DAH PUDAR









MUKA LEBIH CERAH, GLOWING DAN AWET MUDA
















JERAGAT MAKIN PUDAR




JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat 
  • Semulajadi 
  • Berkesan 
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya. 
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green. 
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda.
Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pemmbayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda 
  • belian di cawangan Shaklee yang terdekat 
  • hubungi saya di WhatsApp / Telegram +6013-6295367 (NOOR AZNA) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Ingin dapatkan produk ini secara kad debit / kad kredit boleh klik imej di bawah:




Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


NOOR AZNA BINTI AWANG
♥ sms/whatsApp: 013-6295367
♥ Emel : teacherazna@gmail.com

































































Monday, September 19, 2016

PROMOSI HEBAT SEPTEMBER 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Promosi September kembali dengan produk yang super duper hot tau iaitu ESP (Energizing Soy Protein) dan Sustained Release Vita C


Ok, sedikit penerangan yang saya kongsikan berkenaan dengan dua produk hot ni

ESP (Energizing Soy Protein)

Ramuannya terdiri daripada: 
  • kacang soya yang tidak diubahsuai secara genetik (non-GMO) dan diproses di bawah suhu rendah
  • kacang soya dibasuh dengan air bagi mengekalkan isoflavone demi membekalkan keseluruhan kebaikan soya kepada penggunanya
  • 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya untuk memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama
  • satu-satunya produk yang membekalkan 9 asid amino yang tidak mampu dihasilkan oleh badan manusia

7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang utama perlu anda tahu:

1. Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. 2. Mempertingkat Fungsi Hormon Wanita Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia. 3. Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal Bagi wanita yang mementingkak kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut. 4. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser darip merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovary serta kitaran haid dan prostat. 5. Memulih Dan Memberi Tenaga Segera Untuk Individu Aktif Salah-satu rahsia yang menjadi pilihan kebanyakan para pembeli adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan member tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya. 6. Jawapan Kepada Masalah Pigmentasi Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesai masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat. 7. Meningkatkan Keupayaan Memori Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.

Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai 1,001 manfaat dan setiap individu dalam keluarga anda berpeluang untuk berkongsi dan mengambil ESP Shaklee bagi pelbagai tujuan.

Sustained Release Vita-C Plus

Sr Vita C-plus shaklee ni juga merupakan antara produk yang paling mendapat sambutan juga.

Apa yang uniknya Sr Vita-C Plus ialah
  • vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
  • Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu
  • Sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.
Banyak manfaat yang dapat diperolehi bila mana kita konsisten consume vitamin C. Antara manfaat yang utama ialah:

1. Meremajakan Kulit
Kulit akan menjadi terasa lebih cerah dan bersih dengan vitamin C karena vitamin C mampu merangsang pembentukan kolagen. Kolagen berperan aktif untuk meregenerasi kulit sehabis luka. Kerutan dan lipatan pada kulit anda dapat tersamarkan dengan vitamin C. Kerana itu, mengkonsumsinya secara rutin adalah tindakan tepat. 

2. Menyingkirkan Radikan Bebas 
Vitamin C mampu menangkal panas sinar matahari sehingga kulit anda tetap aman. Selain itu, radikal bebas pun dapat ditangkal sehingga anda yang terkana polusi atau asap tetap akan mempunyai kulit yang bagus jika rajin mengkonsumsi vitamin C.

3. Sebagai Penahan Air 
Untuk anda yang memiliki kulit kering, sebaiknya konsumsi vitamin C secara rutin karena vitamin C mampu menahan air sehingga kulit anda tetap lembab dan lentur.

4. Imuniti Tubuh 
Vitamin C juga diperlukan untuk kolagen, protein struktural utama yang ditemukan dalam jaringan ikat. Vitamin C yang diminum akan membantu untuk menyembuhkan luka lebih cepat dan lebih baik. Dosis yang tetap akan melindungi tubuh kita dari infeksi, serta menjaga kesehatan tulang dan gigi. Hal ini juga akan meningkatkan kemampuan tubuh kita untuk memperbaiki luka, serta kebal dari bakteri, virus dan infeksi.

5. Cepat Menyembuhkan Demam
Vitamin C bisa mengurangi keparahan gejala demam karena flu biasa, termasuk peradangan, hidung meler dan sakit kepala. Vitamin C juga mengontrol alergi yang bisa menyebabkan demam. Hal ini akan mengurangi kadar histamin, dan seringkali dapat mempercepat menghilangkan demam. 

6. Antioksidan Tubuh
Vitamin C merupakan antioksidan yang kuat dan efektif, yang berguna untuk melindungi tubuh kita dari radikal bebas yang menyebabkan kerusakan sel, serta aterosklerosis yang dapat menyebabkan penyakit jantung dan stroke.

7. Mengurangi Risiko Hipertensi
Vitamin C telah terbukti dapat menurunkan tekanan darah, serta mengurangi kemungkinan resiko hipertensi dan masalah kesehatan serius yang terkait dengan tekanan darah tinggi. Vitamin C juga memastikan pembuluh darah tetap sehat, yang membantu melindungi kita dari penyakit tertentu seperti aterosklerosis, kolesterol, dan nyeri dada.

8. Mencegah dan Mengubati Penyakit Jantung
Vitamin C mencegah penyakit jantung dengan jalan mencegah radikal bebas yang dapat merusak dinding arteri, yang dapat menyebabkan pembentukan plak. Vitamin C juga menjaga kolesterol dari oksidasi yang dapat menyebabkan stroke jantung.

9. Untuk Menurunkan Berat Badan
Vitamin C terbukti bisa membantu menurunkan kadar lemak dan menjaga berat badan yang sehat. Dokter telah menemukan bahwa mengonsumsi vitamin C dapat menurunkan insulin, sehingga tubuh tidak menyimpan gula dan mengkonversinya menjadi lemak untuk digunakan sebagai bahan bakar tubuh.

10. Mengatasi Stress
Vitamin C membantu tubuh untuk mengatasi stres, dengan mengurangi kadar hormon stres atau kortisol. 

11. Mencegah Katarak 
Kekurangan vitamin C dapat menyebabkan katarak, di mana lensa mata menjadi semakin buram. Katarak menyebabkan pandangan kabur, dan bisa berakhir dengan kebutaan pada orang dewasa. Pengambilan dose tinggi vitamin C akan mencegah katarak, kerana akan meningkatkan jumlah aliran darah ke mata.

12. Mengubati Infeksi Miss V
Infeksi Miss V merupakan penyebab paling umum dari keputihan dan biasanya menimbulkan bau tidak sedap, yang mempengaruhi hingga 30 persen wanita hamil dan sepersepuluh wanita yang tidak hamil. Dua kajian terbaru menunjukkan bahwa pemberian vitamin C tablet untuk Miss V (250 mg selama enam hari) dapat mengobati bacterial vaginosis (BV) dengan cara menurunkan pH pada Miss V.

13. Mencegah Kanser 
Vitamin C juga membantu regenerasi vitamin E yang merupakan antioksidan lain yang kuat. Sifat antioksidan vitamin C akan melindungi sel kita dari kerusakan dan mutasi DNA, sehingga melindungi kita dari kanser. Vitamin C tidak secara langsung menyerang kanser yang telah terjadi, tetapi menjaga sistem kekebalan tubuh untuk berperang melawan kanser. 

14. Meningkatkan Tenaga
Vitamin C berguna untuk menyeimbangkan sistem dalam tubuh karena kondisi lingkungan. Hal ini membantu produksi dopamin dalam sistem saraf, dan mendukung fungsi adrenal untuk meningkatkan energi metabolik.

15. Mencegah Komplikasi Diabetes 
Vitamin C membantu untuk mengatur kadar gula darah. Suplemen vitamin C akan menurunkan glukosa dalam sel-sel tubuh, di mana akan melindungi dari berbagai komplikasi diabetes.

Ingin dapatkan produk ini secara kad debit / kad kredit boleh klik imej di bawah:

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


NOOR AZNA BINTI AWANG
♥ sms/whatsApp: 013-6295367
♥ Emel : teacherazna@gmail.com

♥ Fb: www.facebook.com/vitaminhalalsuci sila klik LIKE utk info terkini.

Sunday, August 21, 2016

INGIN JANA PENDAPATAN SAMPINGAN HANYA DARI RUMAH??

Assalamualaikum
Zaman sekarang ni memang tak sah kalu tak buat part time
Tak kisahlah buat bisnes ke, jadi guru tuisyen ke, atau join pelaburan
Kalau nak harapkan duit gaji semata-mata memanglah cukup. Tapi untuk buat lebih daripada itu, untuk keperluan diri, untuk holiday, untuk makan-makan kat tempat best rasanya tak cukup

Sebab itu la saya buat bisnes online. Dulu saya jadi agen dropship. Amik untung atas jualan je. Sebulan ada juga untungnya. Tapi kadang ada ruginya jugak. huhu
Tapi sejak member perkenalkan bisnes shaklee ni lagi cerah peluang yang saya nampak berbanding jadi agen dropship

Konsep bisnes shaklee ni pun sama je macam dropship saya cumanya ada HABUAN LEBIH BESAR menanti anda
>> Berpeluang menjana income 4 - 5 angka
>> Trip international
>> Umrah free
>> Car bonus

So rugi kalu tengok sesaje je.
Dan saya tak sangka income saya dah hampir menyamai dengan income sebagai cikgu
Lagi bbeeeesssaaarrr untungnya dari jadi agen dropship dulu. Hehe

Walaupun saya ada pekerjaan hakiki, namun langsung tak menganggu
Sebab saya cuma update share bila ada masa free. Ditambah pulak zaman sekarang ni ada macam2 aplikasi yang membolehkan kita set up status lebih awal lagi. Jimat masa kan. Mudah kan

Sapa cakap bisnes ni susah. Tinggal nak dengan tak nak je :)



Jadi untuk anda di luar sana
Saya mencari 5 orang mentee sahaja untuk saya
👉AJAR
👉BAGI TIPS
👉BUAT SALE
👉GANDAKAN INCOME
.
Bisnes yang mudah
- TAK PERLU POS BARANG
- TAK PERLU BUAT STOK
.
Apa yang perlu anda lakukan hanya POST dan POST dan POST kat wall anda sahaja




.