Wednesday, May 20, 2009

CeLOtEh AzNa ~musIm 2~

Mak aih..awat tajuk entry aku skng nie asyik de bhagian2 plak neh...mcm cite berepisod plak..huehue..ingt nie drama tangkap cintan mcm lam tv tu eh..klu cite aku nie pnjang cm drama lam tv tuh ,besh ar sbb aku leh jd producer drama nanti...hahaha..ape neh asyik mengarut je aku skng nie..agaknyer dh semakin biol kot akibat dr 'serangan virus influenza' tp bkn H1N1 (nauzubillah) tp influenza blog..hahaha..

Meh sini aku nak menuju ke jln cite al-kisah aku sebenarnyer..camni..kan smlm kan aku duk pot pet pot pet (nonstop_) sal akak sblah umah aku ni kan..so inilah kesudahan citenyer..akhirnyer pas balik amik anak die..aku dengan kekuatan semangat dalamn telah pun berterus terang dengan akak tu ttg masalah aku neh...camnie dialognyer...

aku: akak,nape along tak p same2 ngn kwn2 die stiap kali suami akak p keje?
akak: tak tahu la..nape?
aku: gini kak,sy nie tak larat sbnarnyer..bnyk keje skng nie..dhla pagi sy keje..balik umh pun sy de keje jgk..
akak: yeke..hmm kesian jgk kan
aku: so mcm mane kak?
akak: tak tahu lah tu(dgn muke yang amat blur skali)


..aku plak dh takde smangat dh nak nengok muke si akak nie..aku wut2 mcm ade keje..amik kotak dlm kete aku..n tros masuk lam umah..kang nnti kang..aku plak kesian..tros tak jd nak hangin..

tp sblm aku p tanye akak tu..aku de tanye anak die tuh..

aku: nape along tak tumpang je kwn along p skolah
anak akak: mls la..dlm hati aku ni dh bengang dh nie..ade ke die ckp gitu..hang tak tahu ke aku nie bknnyer driver ko nak p antar n amik selalu...tp aku sbr..dlm hati sbr azna sbr..bdk kecik ar tuh..pemikiran mmg tahap 'kosong'
aku: akak nie bknnyer leh antar selalu...akak nie tak larat..bnyk kje..

si bdk nie..snyap je..aku tak tahu die pham ke atau tak pahm...manja sgt la bdk nie..aku dlu pun mase kecik2 takde plak nak susahkan org len utk hntar aku n adik2 aku p tuisyen..

conclusion: ikut die la..aku mls dh nak pk..janji aku dh bertros trang..n klu die nak pulau kan aku...lantak p la..de lagi jiran2 aku yang leh tlng aku klu de mslh..

1 comments:

Liz said...

tahniah sbb berjaya terus terang