Saturday, June 27, 2009

CiTe EkSpo RiA+dUrIaN

Bangun pagi dengan perasaan mls mmg da jd tabiat aku..tmbh2 hr minggu plak tuh..tp nak wut cemane tugas kene diteruskan jugak..hoho..
mcm aku ckp smlm kat sekolah aku de buat smbutan ekspo ria..pepagi tu ade acara perasmian dulu..iaitu merasmikan pokok naga..sblm perasmian neh,seme guru kene la berkumpul di tapak perhimpunan..tp aku tak p..sibuk membentuk reben utk dilekatkan pd tiang utk perasmian nnti..n then sbuk letak pokok2 naga di sekitar pencacak tu bersama2 dengan beberapa org pljr..

ok..perasmian sudah..tanam sebatang je pokok naga tu..sepatutnyer 4 btg..tp biarkan jela..da pengetua ckp gitu kan..huhuhu..

lps tu aku ingt nak suh pk hem buat annoucement utk mintk seme para guru kelas berkumpul di tapak semaian pokok naga utk tanam bg pihak kelas2 mereka pplak..tp pk hem ckp..biarla kita tanam hr isnin..dlm hti..aku merungut la sbb wut penat aku n student aku je p punggah dan letak..skng neh nak kene kutip balik..deeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmm...pastu pk ko plak dh membebel dh bkn kat aku tp kat org len sbb &*&^%##%^ (P&C ye)

tp aku mmg tak puas hati langsung..klu da tahu de keje jgn la nak meniaga..skng neh dh kucar kacir program..pe ke jadinyer..org len je yang susah..sengallll ar..korang da kaya tak payah nak meniaga..tgk aku yang meskin..takde kalut2 nak meniaga pun...tp sumpah tak besh langsung..bek aku wut sendiri..kite tgk taun dpn..aku nak meniaga jgk..ekekeke.

uish sengal ke ape azna neh..duk mengutuk org je reti..dhla de jgk beberapa org tersesat masuk lam blog aku neh kenal aku..hah jgn diheboohkan sudah..hukhuk..maluuuuuu....mallluuuuu...tolong simpan rahsia ye..ekekkee..

dlm kul 930pg seme guru kelas kene gerak ke kelas msing tuk berkomunikasi dgn ibubapa pelajar plak..aishh..alhamdulillah semenyer ok..cume adela beberapa komen..

ibu pelajar I: cikgu takde ke buat kelas tambahan utk peningkatan subjek bi..bknnyer ape anak sy teruk bi..sekali sbulan ke..(mcm kerek sket la makcik neh sorng..huhu)

respon dr sy: sowi la akak aku takleh nak buat kelas tambahan..melainkan aku neh de bnyk topik lagi nak kene cover.mmg aku buat..wut mase skng neh tunggula dulu..gpun aku skng neh pun ngah bnyk keje..(aku takdela ckp gini kat dpn die..aku angguk aje..huhuh)

ibu pelajar II: mekasih la cikgu sbb tlng anak sy..mmg kami ni org miskin. da tak mampu nak byr yuran.makcik pun sakit2.da tak leh nak buat keje da skng neh..(makcik neh menangis dpn aku..terharu aku dgr cite ttg kedaifan familinyer)

respon sy: saya akan bantu selagi sy termampu makcik..anak makcik ade potensi utk berjaya dan punyer semangat utk bantu keluarga..akan sy usahakan supaya die berjaya dan leh bantu keluarga..insyAllah



DURIAN OOO DURIAN..

muke tonye makan durian

Abis cite sal sekolah..skng neh balik umah awal2 sbb sedara2 aku belah mak nak singgah umah jap utk beristirehat..sebelum bertolak ke kedah utk hntar anak die p belajar sane..

dieorg bwk berlonggok2 durian...ade yang besh ade yang tak besh..tp puas hati ar sbb da lame nak mkn durian..tp riso nak beli takut kene yang tak elok..aku mne pandai pilih durian..tp skng aku da reti pas sedara aku bgla tips2 utk pilih durian elok..hehehe..nnti aku nak try test pengetahuan aku ini..hrp2 menjadi..ekekke..tp kan kat kg aku pun tgh berbuah duriannyer cume belum masak lagi mase aku dtg gerik aritu..nntila aku suh abah aku simpan kan..sbb durian kat kg yang abah aku tanam lagi besh..seyessss..isinyer kuning sgt2..abah aku ckp kalu kuning mcm kuning raja tu..isi sedap..hehehe..

ni la kesudahannyer bile da mkn..yang lebih de dlm saji sparuh dan kat luar tu de dua paruh (hampeh bahasa melayu aku neh..sila jgn ikut..hahahah)



0 comments: