Sunday, June 14, 2009

.::nExT eNtRy::.

Wuarghhh smlm agak penat utk aku nak luahkan segala macm bende kat dlm neh..walaupun dlm kepala aku ligat menyusun event yang nak aku cite tp aku hold kan lu..sbb smlm smpi da lewat da...yela bru blik dr kL..pegi mkn angin smpi da terbuncit perut aku tau..ekekek..ceh tipu aje si azna neh...sbnrnyer tk buncit pun sbb kat kL skng neh kan ngah jerebu..takleh la aku nak menganga kan mulut ku luas2..hahaha..tak senonoh je bunyi ayat neh..hello aku bkn jnis mcm tu eh...aku neh gadis berjurusss...duk senyap2 lam kete..ekekke..

hah smlm kan aku p kL..mase on da way balik singgahla di kuala kubu bharu..sbb kwn abah aku buat knduri utk anak2 nye kawen..korang nk tahu tak pe perasaan aku tgk anaknyer kwn..sgt2la jelessss...sumpah aku tersgt jeles..actually ade rahsia di antara aku ngn anak lelaki yang syok bersanding kat pelamin tuh..hello bkn pelamin anganku musnah yer...tlng sket..meh2 sini nk cite..gini abah aku n ayahnyer mmg best fren..sblm neh aku mmg tak penah jumpe pun pakcik n anak2nyer neh..then, mase aku first year di upsi,brula dpt berjumpa ngn dieorg seme..n dr situla knal ngn anak lakinyer neh..

mmg seme anak2nyer baik2..tp yang neh baik sgt...suke tlng mak die kat dapur..smpi mak aku berkenan sgt tau..pas mak aku dapat tau yang anak pakcik neh suke kat aku,mmg mak aku dh plan nak berbesan ngn die..tp tu la..bkn aku takleh nak terima die..tp mase tu hati aku lom terbuka utk sape2 pas dikecewakan oleh si hampeh ini..mmg die slalu msg aku..cal aku..arghh..bile pk2 Ya Allah jahatnyer aku neh mmpermainkan hati die..akhirnyer die mengalah pas tgk aku tak penah bg respon yang baik kt die..

tup tup awal tahun neh ayah aku cite die da bertunang n smlm aku bru menghadiri majlis menyambut menantu di rumah pakcik neh...pertama kali aku tgk bini die..aku tak sngka mukanyer seakan2 nak sama ngn aku..patutla mak aku ckp muke nak sama ngn aku..rupernye btol..huhuhu...n aku kagum yang die dh jumpe seseorng yang btol2 baik skali..sesuai ngn die...

seyesss aku mmg jeles teramat sgt smlm..mmg aku tak pandang langsung pun muke die...aku malu tau..yela dulu aku tolak die gitu je...aku yakin msti die tergelak puas hati kat aku sbb die dh kawin tp aku tak lagi..pastu dpt bini yang baik n cantik..mesti die kutuk aku kot..arghhh lupakan jela..(meleleh airmata jap_)....bkn sbb frust eh..tp sbb aku pk jahat nyer aku dlu..hmmm...biarla dh takde jodoh..

ok taknakla sedih2..next cerita..(aku nak wut entry panjang mlm neh..kahkahkah)..

then,pas p kenduri..kami pun balik la menuju ke gerik..abah aku tak amik highway tp amik jln kg..abah ckp saje nak mkn angin n kenal tmpt..mmg kenal tmpt pun..mmg membuka seluas2yer pndangan mata ku neh..ekekeke..then mase on the way nak p gopeng..adela stu accident berlaku..sgt dasat la Xciden ini..ye ar melibatkan 3buah sang lori..uish menakutkan..seb baik tak meletop kat situ kan kan kan..mmg remuk ar muke dpn lori tuh..sah2 driver pun dasat jgk kene neh..bnyk wooo darah kat atas jln..pas tu siap panggil bomba lagi nak potong besi tuh..

then..jeng jeng jeng..aku jumpe sorang mamat neh bwk kamera n pakai jaket polis..sah2 die neh ahli forensik..uishhh melecur hati ku neh..bkn sbb mamat tu..tp sbb bidang yang die amik tuh...mmg neh impian aku lu..seyessssss...aku sgt giler utk menjadi ahli forensik..tp parents tak bagi...alasannyer aku neh sgt takut pd si ulat2 n riso if aku tak tahan nak bergurau senda ngn mayat2 yang da reput..hmm..so disebabkan alasan inila aku terpaksa korbankannyer...n reda ngn ape yang aku jd skng neh..huhu..sekali lagi azna menggigit hati..dhla kat kenduri kawen td menggigit dah..skng neh pun menggigit jgkk..aishh klu hr2 mcm neh leh lompang hati aku digigit hr2..mcm si tikus menggigit baju2ku..abis lobang2....hukhukhuk..

wah..panjangnyer karangan aku hr neh..p antar karangkraf editor konfem accept neh sbb mencukupi bilangan patah perkataan..tp utk di siarkan aku tak pasti le laku ke tak..ekekkeek..eiii...nk stop dh neh..bnyk keje neh...tencen kepala otak n kaki sbb duk pk nak siapkan kerta kerja..sgt2 rumit...hohoho...

2 comments:

slinky said...

ahaks.. sabar je la.. yang pergi biarkan pergi.. jangan dikenang lagi.. so juz go on with ur world..ok? then if got sumeone who suit u..marry him.. :D

NooR AzNa AwAng said...

okey slinky..thanks for da advice..hihi