Thursday, June 11, 2009

P.E.N.T.I.N.G

Kenape saya buat tajuk entry sy utk mlm neh semcm tuh..semcm ia penting sgt...haah dengan tegas skali sy mengatakan ia adalah tersgt penting utk kamu semua tahu..aku ingin berkongsi kamu semua especially kaum perempuan yang memandu di luar sane untuk membace artikel ini..dan ini adalah satu kenyataan...aku titipkan buat blogger yang tersesat,ter'parking',terlajak or wut everla masuk dlm blog aku neh..

"Perhatian!! kepada sumer kaum pempuan yang memandu, benda ni betul2 mnakutkan..benda ni betul2 terjadi kat penang.. korang ingat lagi x dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??hmm..ader sorang pompuan ni berenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi mnyak..sebaik saja dia siap isi mnyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit pompuan ni ad problem sket..pekerja tu suruh pompuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi pompuan ni confused la sbab transaksi mnunjukkan yang pmbayaran kad kredit dier diluluskan dan xder msalah paperpn, so pompuan tu bgtau la pkerja tu dan dia pon bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam.. pompuan tu pon decided untuk masuk ke dalam... sebaik aje die msuk kat dlam..dia mula marah kat pkerja tu.. lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya..
nk tau aper?? sbenarnya msa pompuan tu dok isi mnyak,pkerja tu nampak ada laki mnyelinap kat blakang keta pompuan tu dan pkerja tu dah pon tepon polis.. pompuan tu pon apalagi,takut r..dia pon try intai dan dia nampak pintu keta dia terbuka dan laki tu kluar dari keta dia.. hmm..ada laporan yg mngatakan yg skang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk keta orag pompuan masa pompuan tu tgh pump gas atau beli brang kat kdai TGH2MLAM!!
kemudian,diorang akan potong kaki pompuan tu untuk mmudahkan diorang culik dan bunuh pompuan tu.. satu cra lagi plak,diorang akan msuk kedalam keta yg xder orang n x berkunci kemudian culik pompuan tudanbunuhdiorang..
korang pass la msg ni kat mna2 pompuan yg korang knal.. bg org pompuan plak,be xtra careful n kalo bley,jgn kuar sorang2 tghh malam.. lagi elok,x yah kuar langsung mlam2..."

Nauzubillah..mintak jauhla dr bende2 alah ini...seyes bende neh sgt2 mnakutkan buat kaum hawa...so silala beringat buat lady driver..pls200x..beringat...aku pun mengigatkan diri aku jgk..so next time i'll lock my car before byr duit minyk kat kaunter or mase nak isi minyak..tak rugi kunci kete n tak penat pun sbb semua keys dh dilengkapi ngn alarm kan..so..just tekan alarm je..semua doors terkunci..lebih baik kite berhati2..tak kirela siang or malam kene beringat..unless kita dtg berdua/bertiga/berempat/penuh stu kete tuh...time tu jgnla kunci kete plak..nnti dieorg ckp tak siuman anak/kwn aku neh..mengunci kami di dlm kete neh..hah haru plak..ekekke.

0 comments: