Monday, July 27, 2009

Alkisahku..

Azna teruja lagi..hahaha..die teruja utk menceritakan kejadian2 yang sentiasa jdik atau dlm kata lain nyer kaco dlm hidup sy...hahahaha..ade menceriakan dan ade tak menceriakan hari azna..tp takpe..azna terima nyer dengan hati yang reda dan sabar..(ceh ayat skema hari neh)

Ok, boleh saya ceritakan sekarang tentang kejadian2 aneh yang menimpa2 azna hr neh..hurmmm..utk pengetahuan kamu, azna ini seorang yang terlampau sensitif dan mudah sangat menangis bile de musibah yang menimpa..sgt2 mudah untk menyebakkan dirinya..konon2 nak mintak perhatian ar...hahaha..takdelah..azna mne menangis melalak dpn org...eh2 bkn melalak ye..azna kan sentiasa da gorgeous..mne leh melalak....adoii (kene lekuk sbb angkat bakul)..hahaha..

Hari neh, pepagi lagi mata saya da bengkak2+idung da merah2..bkn sbb bertumbuk ye..sbb ape??hehehe..malu ahh nak cite..tp tak malu nak tulis..hahaha..ok sambung ye..

tetibe pas smyng subuh td..hati neh jd sebak..bkn sesi muhasabah diri neh ye..cume saya mengimbau kenangann pahit sepanjang bergelar sbg seorang guru muda..sngt2 mencabar..mmg perlukan persiapan segalanya utk jd cikgu...sperti mahu berperang gitu..cewahhh..mne tak nye..perang mulut pun perang jgk kan..hahaha..

tp itu la..mcm2 la tekanan yang akan kamu hadapi, baik dr bebanan kerja yg memang banyak+gangguan dr org keliling kite+pelajar2 yang kureng siuman..sungguh kamu perlu tabah utk hdapi seme neh..tp azna neh lemah..mak saya selalu risaukan sy bile berada di tempat org..btol tau..tak caye??

meh bace cite sal mak saya n saya jap...mse saya mula2 posting kat sini, mak n ayah saya akan selalu la dtg jenguk sy..nk pastikan saya selamat di sini..bole dikatakan beberapa bln jgkla...huhuhu...kdg2 bile sy ckp de prob ngn kete, hr tu jgk mereka dtg..sy sungguh kesian sbb ia akan meletihkan ibubapa saya..ibu bapa saya pun keje jgk..so nak tak nak saya terpaksa percepatkan pembelian kete yg asalnye plan nak beli ujung taun neh...dan sy tegaskan di sini ia bukan kete idaman sy..sy rela berkorban, jnji mak ayah sy tak penat dh jenguk sy tiap2 minggu..mak sy selalu risokan sy..bkn sy je..adik2 yang lain pun same ye...hehehe..tp yang plng mak sy riso ialah sy sbb mak sy tahu sy neh jenis cemane tak same cam adik2 sy yang len..huhuhu..

cube bygkan mase sy kne p interview di ipoh, mak saya riso sy pegi sorang2..sanggup amik cuti semata2 nak temankan anaknyer yang tersayang p interview..sungguh terharu..mak saya ckp, die tak sedap hati klu tak p teman sekali...n mmg naluri ibu itu sentiasa betul, ade kejadian yang berlaku mase interview hr tu...klu mak ayah sy takde mase tu, tak tahula sy nak handle cemane..sorang2 di tempat org...konfem sy akan nangis teresak2 ar kat situ...huhuhu..ish.malu lagi..

satu lagi, mak sy sgt riso setiap kali anak sulungnye neh balik kampung..stiap saat akan ditepom nye..tanye kat mne kat mne....selalu pesan suh sy balik ngn bas..tp sy neh degil..taknak balik ngn bas..tak besh..kene himpit2..ckupla himpit2 nek bas mase di upc je..tp kat upc besh himpit2 berebut bas..terase cam kamu neh the winner ahh klu dpt nek dulu..sbb terer mencelah..hahaha..

same mcm hr tu, nak p konvensyen waja sains di ipoh..sblm p, mak sy da pesan siap2 mkn dulu kat umah..jgn mkn kat kedai, santau bnyk kat ipoh..bla bla bla..pastu mak saya siap nak offerkan adik sy temankan sy p sane..hahaha..see sungguh riso mak saya kat sy kn...tp sy neh degil..nak rase p sendiri..tp tu la..last2 sy tersesat kat bandar ipoh..tak jmpe cari jusco..2 jam duk pusing2 kat ipoh (padah org yang berlagak mcm sy..hahaha)..mak sy dah riso dah..duk cal aje..siap bebel dah..hahaha..sy plak mmg da nak nangis dah neh..tp control2..hahha..last2 ayah sy menepom kwnnye di ipoh...suh amik sy di tempat yg sy sesat..hahha..malu ahh kan...

uish..panjangnye mukadimah sy hr neh..hehehe..ok ckuplah pasal hal2 sy n ibubapa sy..skng neh berbalik kpd cite yang asal..kan pg neh sy menangis..teresak2 la jgk..sob sob..bile duk kenang cite2 sy jd cikgu neh...penat jgk kire ahh..hehehe...klu kamu nak tahu, sy jd sebak n nanges neh krn sy da pendam lame da hal2 neh dlm hati sy...sy kene lepaskan..klu tak ia akan meletop..sy tamo org tgk rupe sy yang ganas bile da meletop..hahaha..terukkk..huduhhhh...hehehe..tu yg sy nanges...nanges sorang2 tu..org tak tahu..takpe..tp da sy cite dlm neh, so kamu da tahu ahh...hahaha..malu la sy camni..ekekeke..

da puas nangis..leh plak masuk dapur n sumbat nasi goreng yang sy duk tung tang tung tang kt dpur pg tu..hish malu betol..hehehe..sekian ....hmm esok nak mkn ape ye??(tgh duk pk neh)..hehhee


nasi goreng buatan azna

0 comments: