Sunday, August 16, 2009

Ape yang penting, kerjasama...

"ape yang penting, kerjasama.."

Suke sangat saya utk memetik kata2 dr cite katun wonderpets yang sy rasakan btol2 menjadi kegilaan bkn bdk2 aje tp org yang same baya ngn sy pun suke tgk..tak tahula org yang umo lebih dr sy..minat ke tidak..tak dan plak nak wut research utk age above than 25..ekekkee..

Saya??maap sy tak berapa suke cite neh, cume sy suke sgt dgr petikan ayat itu...kebetulan plak, hr neh mmg kene sgt ngn petikan kat atas tu..sbb kami telah bekerjasama menghasilkan satu hidangan yang sungguh jelas lagikan bersuluh (hehehe) bersifat kebujangan..hahaha..sungguh simple mimple la I tell u..klu kamu tgk pasni, konfem kamu mesti ckp "ekleeh minah neh, yang ni pun nak cite..mcm gempak sgtla konon"..hahaha ikut kamu la nk ckp ape, yang penting I hepi..;p ;p ;p(ikon ym menjelirkan lidah kat org2 yang busuk hati..)

Bile da petang, brulah kami terhengeh2 nak cr brg2 utk msak..beselah org bujang mcm neh ar..mkn pun tak ikut time..konon2 nak berdiet ah..kamu tak tgk lagi pe cite pasni..lebih drpd diet sy neh..hahaha..tunggu..dgr intro dlu ye..

Bile da seharian tak mkn, so mula la nafsu mkn sy melimpah2..mula la azna mengada2 nak mkn tu la mkn ni la..pastu takkan nak masak sume kan..ingt perut azna neh mcm tong drum ke..leh sumbat seme..so antra bny2k, sy pun plih stu je..kari ayam sbb sy teringin nk mkn ngn roti..hehehe..sungguh da lame I tak mkn mcm tu..

So, bile da beli sume lauk, sy pun suruh la adik sy siang ayam tu..ptong kasik kecik2+tumbuk bawang n halia siap2..keje I cume masuk dpur n leburkan aje lam periuk..ceehhh lebur tu..inilah yang dikatakan kerjasama..bile da kerjasama, cpt r msak..hehehe

dan ni la hasilnye..
so da siap yang neh, sy tambah la smbal belacan cecah ngn ulam timun..so ckupla kot nutrien yang diperlukan (klu de org pakar mknan bace neh, mati I sbb men belasah je..)
ade dua versi buleh mkn kari neh..stu ngn nasi ..versi seterusnya cecah ngn roti..

part neh ar yang sy ckp konfem korang nak gelak2..inilah yang dinamakan diet..konon2 mkn lmbt leh ar turun berat sy..tp bile da namanye nafsu mkn azna, mmg tak leh nak lari ar..menggoncang dan menggetar seluruh jiwa n raga..last2 dua versi ni sy melahap..hahaha..tp yang part nasi tu sy kontrol ar sket..sbb yang versi bwh tu I da berdabel2 tmbah roti..bkn dua keping je..kekekek..cemane azna tak gemuk klu gini gayanye...hahaha
This entry was posted in

2 comments:

ArE_ShiMA said...

hahaha..
xyah diet arh cm urh..
mam jerk..wat cucah2 jerk..
hu5..

NooR AzNa AwAng said...

tp klu gemuk, ramai yang pesan..n ramai yang tegur...tak besh ah gitu..hehehe