Saturday, August 1, 2009

Bertindak mengikut arahan!

"Saya ingin sekali nak duduk atas kusi dikelilingi oleh bdak2 kecik yang sngt excited utk mendengar cite dongeng putera raja..eh eh tak tak..mne de camtu..hanya sekadar impian yang akan menjadi kenyataan suatu hr nanti..bile sy suda menjadi seorang nenek..insyaAllah klu umurku masih panjang.."

Baiklah, hr neh sy nak cite pasal kejadian petang td..cite nyer berkenaan hal neh (cube tgk gambar di bwh neh)















Ok, dailognye lebih kurang mcm neh.

Azna: Dik. bape hinggit ye seikat neh?
Adik: Tak tahu la kak, jap ye..(so adik neh pun tanyela kat bosnye)
Adik: Kak (bosnye), bape iye harga sekilo kacang sayap neh?
Kak: 10.00(lebih kurang la..da lupe da)
then, adik neh gtau r kat aku
Adik: Kak harga sekilonyer rm10.00
Azna: Eh, ade aku tanye nak sekilo ke?huhuh(ini dailog dlm hati,mne leh ckp terang2, kene jage hati org..ceehh..azna sentiasa baik..hahaha)


So, moral of the story, pada kamu2 di luar sane sila bertindak mengikut arahan..bknnyer len ditanye, len dijwb..hahaha..tu r sgt2 kelako kejadian ptg td..masuk je lam kete, saya tersengih sendirian mcm kerang busukkk...hahaha..

0 comments: