Monday, August 10, 2009

Catatan diari Azna

Jumaat-7 Ogos 2009
~lepas sekolah, dengan hati yang pasrah, reda n tawakal, saya bertolak pulang ke kampung..
~hujan agaklah lebat..kete pulak cume 4 buah saje mase saya lalu jalan tu..
~mak saya pesan suh berada di kelompok kete2 itu,supaya tidak di kaco oleh org len..tp hati saya neh mudah tak sabar, akhirnya saya telah memecut n memotong ke seme kete2 itu..hahaha..puas hati(~_^)
~perjalanan cume amik mase 3 jam aje dr gerik..ekekeke..
~lepak2 jap di umah, pas isyak kami telah bertolak ke batu pahat, JB..

Sabtu-8 Ogos 2009
~kami selamat smapi di batu pahat pada pukul 8.30pg..
~melilau jap sekitar BP, n bekfes utk tunggu waktu check in di hotel yang kami tempah..
~kami berbungkus di hotel selama beberapa jam smpi ke maghrib..penat tau.
~lps semayang sume, adik ajak p cr kasut..pastu mak ayah sy lapo, so singgah di kedai mamak..mkn2..
~lps tu adik sy plak duk excited ajak kami mkn mee racun..pdahal perut da kembung dh mkn td..huhuhu..tp pegi jgk..nak try
~order 2 pinggan je, sbb mak ayah sy suda kenyang mkn di kedai mamak td..
inilah die mee racun tu....sape2 dgr konfem takut nak mkn, kot2 de racun dlm neh..ekekeke..tp besh jgkla..so sape2 p BP, sila singgah di kedai neh utk try mkanan neh..

~pas tu, adik ajak p kampusnye..utk bergambar kenangan di U nye sblm berpisah utk selama2nyer..ekekeke..
~sblm tu lupe nak gitau, sy pakai mask kat sane, sbb adik sy ckp di UTHM de students kene H1N1..riso jgk kami..uishh lemas ahh..semput2 I nak bernafas bile pakai topeng..tp demi kesihatan, pasrah jgk..bile bkn dlm kelompok manusia je kami membuang topeng itu..
~balik hotel n tido smpi ke pagi

Ahad- 9 Ogos 2009 (hari adik sy, pipah konvo)
~bangun pg, n then kami sekeluarga b'bekfes kat hotel itu..
~lps tu nek hotel, kemas2 brg sbb nak check out da
~adik sy konvo kul 230ptg, so dlm duk tunggu2 tu kami (kecuali adik sy,pipah) melepak2 di sekitar BP
~pkul 230ptg, acara suda bermula...mak ayah sy yang masuk dwan, sy,aliaa n atikah melepak di tmpt menunggu tgk pipah menerima ijazah..

gamba di atas itu, adik sy yang amik sendirik..mengculik kamera ku masuk ke dlm dewan..

gamba yang neh sesudah pipah menerima ijazah..ini bunga yang sy hadiahkah buat pipah..

~selepas itu, sudah beres semua..kami (abah,umi,saya n atikah) bertolak balik ke kelantan..manakala si pipah kene p kL pulak mnakala aliaa de kelas esoknye..adik yang laki tk dpt nak menghadirkan diri sbb terikat ngn kelasnya...

Isnin-10 Ogos 2009
~selamat smpi lebih kurang 4pg..uishh penat..abah n emak kene keje..sy pulak kene balik ke gerik pulak..
~sy bertolak dr umah dkt kul 120ptg..klu ikut hti mau turun lmbt sket, tp mak da bebel da..sbb riso klu tolak lmbt2..nk2 aku sorng je balik..almaklum bnyk kes kt laluan gerik neh..
~mmg riso gile mase masuk kwn bukit itu, sbb takde org..kete sy je single2 duk lalu jln tu..aish..tp besh leh bwk laju2..hahaha..
~alhamdulillah selamat smpi di umah bujang sy dlm kul 4lbh...lps itu tgk kete kotor, basuh la pulak..
~skng nak tido..penattttttt..tak ckup tido..smlm jd driver kedua abah..huhuhu..

-ayat hr neh sgt skema n formal sbb otak da beku krn gua sudah capek bangat seyh-

neh pulak spray yang saya belikan utk halau si pacat2 semasa bercamping nnti di pulau perhilatan..sungguh sy takut pacat..

Pengumuman yang terakhir:
buat adikku AFIFAH,

TAHNIAH
utk hri bersejarahmu itu...



0 comments: