Tuesday, August 11, 2009

_H1N1_

Hari neh gempar cite kat skolah aku pasal H1N1..actually dr semalam lagi..tp memandangkan aku neh cuti semlm, so aku sorng jela yang ketinggalan zaman sket..huhu.."bru je sehari azna cuti, umpama sezaman ditinggalkan..klu berhari2, kirenye berzaman2 ahh kot..konon2 masuk ke alam len ah"...hahaha..bile da org ckp terlepas kete api, kire seme bende pun terlepas arrr..mne tak nyer, pepagi lg aku jd pelik sbb ramai cikgu yang da pakai mask..pelik ah seperti ternampak alien sedang tekun belajar di sekolah...hahaha..saje berfantasia bulan madu sket dlm neh....

so aku dengan langkah yang ayu lemah gemalai gitu..hakhakhak..korang pham2 jela, tak payah kisah sgt..tak payah jelik sgt..mmg azna neh suke menaikkan dirinye..aku pun berlari(ceh berlari tu..seumpama di kejar oleh hantu gitu..hahaha)menuju ke kawan skerja ku..soal siasat jap..then terbongkarla rahsia di sebalik kejadian pelik di sekolah Bersia neh..waaaa..rpenye de cikgu da positif H1N1..menakutkan...habis semua pelajar yng demam dikuarantinkan dlm stu balik..bimbang kot2 dieorg pun de virus neh..haru tu..

dn disbbkan hal neh la pengetua tros bg mask free kat seme cikgu..tp murid2 plak kene beli sendirik..nasib kamula wahai pelajar..ala 50 kupang je..murah je tu..ekekkee..

jd hr neh, sy pun meminta2 la mask dgn pengetua..ceh buat muke tak malu tu..ekekek..ala takpe..mmg dpt free pun..huhuhu..tp utk hr neh je..hr len kamu beli sendiri..

ini muke cikgu azna memakai topeng..seharian aku pakai topeng neh, sungguh menyeksakan..seb bek minggu neh peksa..klu minggu mengajar, aku mesti duk semput2 napas..so bile student tak pham, last skali objektif P&P tak tercapai ar..haishhh...

mse aku pakai mask neh ke hulur ke hilir dlm sekolah, duk dgr ckp2 neh je...

"teacher, tak comey ar teacher pakai mask"..
"cikgu, da tak lawa dh pakai topeng neh"..


antara beberapa dailog pelajar2 yang ku jmpe..seme duk ckp bende same..tp aku ckp kat dieorg,"cikgu tak peduli, jnji cikgu selamat"...lantak kamula nk ckp aku tak comey ke, muke buruk ke hape ke..yang penting I DONT CARE..

keselamatan itu penting dr segalanye

td dailog dr pelajar kelas2 up sket, klu kelas bwh gini plak citenyer..

"teacher, nape pengetua tak bg cuti, kan da kene pakai mask tu.."
"kami suke cuti neh.."

..buat peljar2 kelas neh, aku nasihatkan..jgn hrp pengetua nk bg cuti..melainkan klu kamu da nazak di ospital bru skolah neh ditutup..hahahaha..suke sgt die bile skolahnye kene wabak neh..klu org len konfem takut dah..adoiii..bdak2 katakan..

balik umah, aku dah pakat ngn member nak beli sekotak tros topeng neh..

sekotak tuu i beli..punyela bersemangat..duit mmg tak berkira dh ahh mase skng neh..yang penting kesihatan diri tu...

esok plak, pengetua sdah wajibkan semua guru,pelajar n staf pakai mask..so, kite tgkla mcmna..adakah mereka akan menyahut seruan pengetua..sama2lah kita nnatikan..

p/s: semua aktiviti secara tak langsung telah dibatalkan..sbg contohnye, esok aku kene p antar student ke ipoh utk program add mate, tp tak jd gara2 virus neh...tp yang plng mengumbirakan aku ialah apabila program perkhemahan itu juga di tangguhkan ke tarikh yang len..ini yang hepi neh..yaaahuuuuu!!!!!!!!!!!!




hah, neh bil lektrik utk bulan ni..terkejut ar tgk bil bulan ni..uishh tak penah2 bil aku mencecah ke angka 20..alih2 bulan neh nek..jiran2 aku ckp, bil2 dieorg pun nek same..aku rasela kan, org tnb neh da nekkan caj la..aisshhh..



2 comments:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... perghh.. sedapnya cempedak goreng tu.. mkn x ajak pun eh..Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..
Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

i love you full.. ha..ha..ha..ha...ha..

Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
wassalam

NooR AzNa AwAng said...

wassalam..terima kasih di atas sokongan n nasihat dr en bujang..amat2 dihargai sekali..tgk skng dh tak perlu nak load page len..tros kuar window len utk komen..hehehe..

klu nak mkn cempedak, sediakan buah cempedak..nnti sy tlng gorengkan..hhahaha..