Monday, August 31, 2009

HoMe+SiCk => HoMeSicK

Assalamualaikum wbt

Iye I ngaku n I tak malu menyatakan yang I skang neh tgh homesick dowh..tak kire la besar mne pun saya, tua mne pun sy..sy tetap akan mempunyai perasaan ini bile berjauhan dr kampung halaman..huhuhu..

Dahlah balik td pun rase mcm mls je..asyik postponed je mse nak bertolak..last2 skali bertolak jgk dlm kul 3ptg..itupun pas mak saya duk suh sy balik awal2..hah ni konfem korang pk mak sy da tak sygkan sy sbb duk suh sy balik awl...eloo bkn mak sy halau sy ye..nope..mak sy buat gitu sbb mak sy risokan sy..dhlah anak perempuannya neh balik ke gerik seorang2..riso la kan..hehehe..

Smpi sini dlm kul 5lbh...hr ni tak rse boring sgt bwk kete..sbb de alkisah di sepanjang jln nak balik ke sini..hehehe..camni de sorng mamat neh mcm anti je ngn sy..pantang sy potong kete die, konfem die ikut sy kot blkng..n then potong sy lps tu duk dpn sy smpi sudh..even kete kat dpn slow pun n line dpn clear, tak plak potong..tp bile sy potong die n kete yang slow dpn die..duk kejap tu dan2 je die potong..pastu duk elok je dpn sy..
sakit tayar btol la mamat neh...

dulu penah jgk jd mse sy praktikal di t'ganu..dlm perjlnan jgk..model kete yang sme cume plat number je len..hr neh pun sme..tp yang t'ganu tu, mamat tu terlebih gatal..ade ke duk ikut bontot kete sy smpi sudah pastu sy jenguk kot side mirror die duk buat isyarat nk mintk no tepom sy..sengal ke hape..die takde plak nak potong cume ikut kete sy je..smpi nak dkt skolah pun die duk ikut sy,dh nmpk len mcm, sy pn buat la trick sket..Alhamdulillah die tersasar ke jln len..huhuhu..seb bek la penumpang kete sy ramai..takdela sy riso sgt..huhuhu..

Ok enough psal mamat2 ntah pape neh, meh I cite sal I homesick neh..td bile da smpi umh, kemas sket mne patut n then I msak..yela sy kan pose, mestila nak kene berbuka pose ngn nasi..sy tak singgah di bazar, mls n tak suke..so sy msak je la yang simple n mudah, masak lemak cili api udang ngn belimbing buluh..ok neh favourite sy..n sy sgt2 suke..tak smpat nak snap pic utk msakan sy neh..sbb da tak larat da..hehehe..

Mse berbuka td, aduihh teringat family sy..beshnye klu sy dpt berbuke sma2..pas maghrib, sy duk teringat g terawikh plak..sedey lagi..pas maghrib msti duk kalut2 nak g masjid..hmmm..sy rinduuu..kat sini sy sorng2 je..nak nangis..sob sob..kang mse sahur, konfem I sedih lagi..iye I neh manja..klu cuti2 pnjng, mesti I akan omsick..huhuhu..sungguh sy tak tipu...(azna tak malu kan..huhuhu)

Skng, I tengah menunggu puding gula hangus I masak..nnti klu cantek I msukkan gambanye dlm neh...hehehehe..(dlm sedih2 n omsick pun, sempat lagi wut puding..hahahaha)

0 comments: