Thursday, September 10, 2009

Cerita Hari Ini

10/09/2009...

Alhamdulillah, akhirnya penantian sy berakhir dengan suatu jawapan..saya sudahpun menerima surat pengesahan lantikan...dannnnn...apa yang mengembirakan saya, tak lame lagi gaji saya akan berganjak ke tangga yg lain...
yeeaayyyyy..heppppiiiiiiiiiiii!!!!!!!!....pastu dptla tunggakan utk beberapa elaun yang saya tak terima lagi..syukur sgt2..yang paling suka, saya yang dpt dulu berbanding kwn2 sy yang masuk sama awal ngn saya...pdhal mse sy nak interview dulu, bermcm2 dugaan saya terima, tp saya redahi dengan penuh sabar...Alhamdulillah Allah balas dengan ini...hehehhee..so skng neh saya cume perlu tunggu utk panggilan kursus induksi je..hrp2 dptla di Langkawi..besh leh berborong sakan..nak2 saya neh choc addict..hahaha

Usai cite sal surat, skng neh cerita sal cuti plak..seperti yang saya plankan dalam hati n minda saya neh..saya nak mohon cuti utk hr Jumaat next week..tp malangnye cuti pd hari2 tertenti termasuklah Jumaat telah dibekukan..Ohhhh man..cube korang bayangkan, beraya hari Ahad, tp aku dpt balik hr Jumaat pas sekolah..n esok pulak hari Sabtu..mane sempat saya nak sediakan bahan2 utk masak di malam raya???Almaklumlah, saya neh ketua chef di umah bile Hari Raya..kahkahkah..dh plan siap2 ngn mak neh, nak wut sate+nasi impit+kuah kacang+roti jala+ kuzi ayam..utk raya pertama..pastu raya kedua nak wut nasi minyak/nasi dagang/soto..sbb mak plan nak buat open house utk raya kedua..so kenela wut nasi..bile nak buat bende2 gini, kene la beli brg2 siap2..hari2 raya gini, mne de kedai bukak..aiyyyoooo

Mak Ayah..tlng daku..huhuhu..Pakcik Kamal ckp suh amik MC, tp aku neh kan budak baik, mane berani nak amik MC sedangkan aku tak sakit..ish cemane ye??perlu ke ek??

0 comments: