Friday, September 25, 2009

Jalan-jalan sekitar negeri Cik Siti Wan Kembang

Kita mulakan perjalanan cerita dengan alkisah semalam ye..saya tak sempat nak conteng2 dlm neh, so postponed jela entry itu ke hari neh..dua hari saya cuti (hari ni n semalam) dari masak memasak sbb tukang masak pun nak kene rest jgk tau..hehehe..takkan hari2 nak bergelumang dengan bau2an rempah ratus..g pun semalam, mmg ade org nak dtg tp tak sempat nak jmpe sbb saya da kuar ke bandar utk jemputan undangan kawin senior sekolah teknik dulu..die da kawin da..saya belum kawin la..wawawawa..

Ini adalah sebahagian gambar yang saya amik mase p majlis kawin..saya kepingin nak amik gambo hantaran, tp sbb I malu tahap maksimum jd I kensel kan aje niat itu...suke maaa simpan utk koleksi peribadi,mne tau kot2 saya nak kawin leh amik sket idea2 yang ok2 n comel2(jangan buat spekulasi yang saya akan kawin dlm mase terdekat..belum lagi ye..tak jumpe yang sesuai)..hehehe..
SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT KAK KARLIDA & SUAMI SEMOGA BERKEKALAN HINGGA KE AKHIR HAYAT

Lepas balik dari umah kak ida, saya p antar zue (baj
u ijau) kat tmpt kejenye dlu..n saya nga dA (kaler purple) meneruskan niat utk ke bandar..lepak di KBMall utk window shopping bersama da..dalam pd jln2 tu sempat jugakla capai beberapa helai baju..pastu de la wut survey skit utk rega2 hp skng neh, sbb I pk2 nak beli hp len plak..hehehe..da penat satu KBMall kami tawaf,dr tingkat atas smpi ke tingkat bawah sekali..dr kedai hujung sini smpi ke hujung sane..syokkla..kwn saya yang sorang neh suke benar layan kerenah sy yang agak cerewet neh..last skali, dh ckup kami tawaf, perut pun da merengek2 nak kene isi, lepak la kejap kat kedai nasi ayam (chicken rice shop)...

ade alkisah kat kedai neh, ttg hidangan sayur yang I terima
tu ade ulat..bkn sekor tp berekkor2..seb bek da mati, klu tak mau nye nak I terloncat2 kat situ..wakaka..iye mmgla ulat sayur, tp nmpak sgt pekerjanye jenis pemalas..main cincai je wut keje...ish2..akak kedai tu bagi tukar, tp langsung kami tak sentuh..takutttt..eee..geli pun ade la..ok, pasni tobat I taknak masuk dh kedai sini, tak bersih langsung..dan la tak sedap langsung..seme langsung2 la..hahaha...uishhh..bek makan McD lagi besh..huhuhu...

Balik umah dekat pukul 10mlm...lambat giler, seb bek I kuar
ngan gurl gurl, if boboy, konfem ar kene belasah ngn mak I..hehehe..

Esok harinye ..maksudnye hari neh..iaitu petang td, mak aj
ak saya p tgk tanah yang saya beli di Kg Beris,Bachok...nak jenguk2 la sebab abah plan nak buat projek (wah bunyi mcm besar je pdahal kecik2 je..ekekek) kat tanah saya tu..tapi belum dipikirkan lagi..mcm2 I plan, nak bukak kebun kelapa wangi la, ternak ikan dalam sangkar la ataupun bukak ladang lembu..wah, beshnye kalau jd kan..:D

Pastu, mak saya pulak suke sangat ckp dkt saya nak bawak jala atau joran nak mengail ikan2 air tawar kat situ sbb kat tmpt sy tu di sawah bendang n sebelahnye pulak de sungai besar..sepupu saya ckp ikan toman pun ade dlm sungai tu..tp sy tak tahu cemane rupe ikan tu..klu ikan loman saya tahu r sbb bdak2 bersia selalu cite sal ikan neh...hehehe
tapi petang td, takdela kami bawak kelengkapan mengail tu, pegi sane hanya nak tgk2 sambil2 mkan angin petang..besh jgk tau..sejuk n red
up je..

kat hujung sane yang anak panah saya tunjuk tu adalah kawasan tanah saya..


Saya tak rela ke sane sbb takut pacat&lintah..cukup je la kami tgk dr jauh je..abah ngn sepupu je p tgk sane..takpe dieorg berani..mase abah dtg kat tmpt kami tu, de la melekat sekor pacat..hhishhh..geli bebbbb...liat2 gitu..hahaha

Sebelum saya tamatkan..suke sangat hati saya neh utk menempek muke saya buat sekian kalinya...sila la tatap puas2..hahahah..dua versi mue azna tuh..

versi pertama

versi kedua

0 comments: