Tuesday, September 22, 2009

Salam Lebaran@Kampung Halaman - Part 3

Wah, sudah masuk hari ketiga kite beraya ye..Tapi rumah I sentiasa meriah, walaupun da masuk hr ketiga..hari-hari raya taun2 sblm neh pun tetap meriah jgk, cumenye taun neh len sket sebab macam2 menu I sediakan..tak mcm sblm neh, pas hari raya pertama je, konfem mkn bihun goreng/kalau kau datang hari2 raya yang hujung, kau makan biskut raya yang hujung2 jgk la..hahaha..takdenye I nak layan special mcm skng neh..tp taun neh, konfem I layan korang kaw2nye selagi kau datang dalam bulan syawal n kebetulan I masih berada di kampung....InsyaAllah I masakkan menu pelbagai utk korang...hehehe..(heh, ade betul ke aku neh???..konfius2..hahaha)
Macam semalam, hari ni pun tetap I masak bihun soto...neh pun atas permintaan adik I, die nak buat open house utk kengkawan die..tp itula, da name hari raya ajaknye sket, tapi yang datangnye ramai...kihkihkih..seb bek, saya da masak banyak2..kot2 terlebih org..sampi ke malam org dtg...kwn2 I pun datang jgk (heh bkn ke kwn kau tu 2 orang je yang datang..ckp mcm banyak jek..hehehe)..cume yang bezanye hari neh, banyakla alat solek yang ku sediakan..eh bkn alat makeup tu eh..ni alat solek dalam menu hr neh..smlm I tak buat pun pergedil+nasi impit+koktail..tp hr neh semenye ade la...hehehe..

Kan dari awal lagi saya ckp nak jamu kengkawan adik I, tapi dieorg yang jd grup last..org lain yang bedal dulu..seb bek mase dieorg dtg, masih de lagi saki baki sup..hehhehe..nasib r, sape suh dtg lambat..hahaha..

0 comments: