Thursday, September 24, 2009

Salam Lebaran@Kampung Halaman - Part 4

Semalam, saya tak mampu nak update my next entry sebab banyak betul pengacau di umah ini..kahkhakha..takdela bkn pengacau..sape ckp org2 yang dtg umah tu pengacau..malah dieorg (tetamu) yang dtg tu dapat memurahkan lagi rezeki kita (bak kata mak aku)..so, kite sebagai tuan rumah kenela memuliakan tetamu..(see, tak rugi kalau korang datang umah saya..konfem layanan ibarat raja la...wawawa)

Hari ni, di pagi nan indah dan ceria ini, ku mulakan dengan se'mug' air kopi yang dibuat khas secara tradisional oleh saya..haah mmgla saya yang buat air kopi neh, tp serbuknye dibuat oleh sedara saya...beshh I tell U..hehhe

wah..siap ade gambo rosyam nor lagi tu....hehehe..saya suke minum kopi n saya tak suke minum ape2 aje air yang diletakkan susu pekat manis kat dalamnye especially teh tarik..manissss..azna, bkn ke kau penah order air teh tarik/milo susu/ or ape2 aje..Yeaa..saya minum,saya penah order tapi agak kurang..kalau susu segar tu lain la..I suke, bleh makan ngan cereals (makanan diet I ;p)...

semalam bersamaan dengan raya ke-4 bersamaan dengan 4 Syawal 1430 Hijrah..kawan2 abah saya yang datang menjengah rumah kami..kire kawan baik atau kawan kamceng atau kawan karib atau yang bersamaan dengannya la (kamu letaklah sendiri) kepada abah saya...susah senang bersama2 gitu..hehehe..ok, sudah tu of cos la nak kene masak special sket..saya la tunggak utama abah saya cari..ceh, poyo betol ayat kau neh azna..seyess..kalau orang bace neh konfem terjeluak2 isi perutnye sbb kan ayat poyo miss azna da goges neh..kahkahkah..

Jadi, I pun telah membuatkan menu mee kari hari neh..kalau ikut mak saya, die suh masak soto lagi...tapi I taknk..boring maa asyik makan soto je..so I tukar la menu buat mee kari..g pun abah saya pun leh makan..sbb abah saya jenis tak makan ayam..mcm hari2 yang I buat soto, mmg I gune ayam, jadi abah saya tak dapat nak merasa keenakan masakan saya..heh, angkat dirik lagi...hehehe..sape yang da fed up, sila abaikan..hehehe

sudah siap segala alat makeup utk mee kari saya..jadiku hidangla di atas meja nan pink itu..dat man wearing glasses is abah's besh fren..yang selebihnye sedara n bini kawan abah saya..hehehe

Hepinye kali ni..eh hari2 lain pun hepi jgk ye.. asyik dipuji aje kesedapan mee kari saya..saya reda..saya pasrah..saya sedar..cewaahh...sbb da besa dengar da...wahh berlagaknye kau neh azna..tp ade ketikanya tak jadi jgk..tapi alhamdulillah selalunye cedap n menjadi..wah puji lagi tu..jenuhla korang yang bace entry aku neh..buat2 tak tahu je la ye..hahahaha...budak kecik neh pun duk puji2 aje mee kari cik na buat cedapp..

p/s: hari ni mahu keluar bercanda dengan teman2..sudah bape hari da I tak kuar jejalan..bkn ape, jam teruk giler kat sini..I mane suke sesak2 gini...hopefully, hari neh lengang sket...amin

0 comments: