Tuesday, October 13, 2009

BerCaNda Di TaSiK BaNdIng+HuTaN BeLum-PaRt 2

Now, I nak cite sal kejadian yang terjadi sepanjang hari kedua berada di atas pulau tersebut..hari kedua sungguh besh..pagi ade aktiviti water confidence..sepatutnye aktiviti ni dibuat mse hr pertama smpi, tp memandangkan kami jejakkan kaki di pulau ni dh lewat (ceh ayat skema aje)...so, acara beriang ria di dalam tasik ditunda ke esok paginye..ooohhh..I tell U sungguh mengujakan...seyesss...I masuk sekali tau..ekekeke..lets look to da pictures..hehe

//ini mase nak lepaskan pelajar lelaki n perempuan//


antara ragam yang sempat dirakam..
skang, turn cikgu perempuan pulak nak test power..hahaha
ini pulak, aktiviti cikgu lelaki..


muke-muke selepas bermandi-manda
for ur info, ptg tu mak aku cal..nak tanye kabar anak die la..n tak pasal2 dibebel oleh mak I sbb terjun dlm tasik..bknnye ape, mak I risokan I tu..tp papepun I tetap selamat..syukur, takde pape kejadian sepanjang berada dalam air..:P

Abis je aktiviti neh, students kene bersiap2 utk aktiviti survival pulak (masuk utan n cube survive utk hidup dlm hutan berbekalkan beras, sardin n beberapa keperluan yang disediakan..mcm mane mereka nak msak segala keperluan tu..ini maksudnye ikhtiar hidup..)I tak pegi, sbb kumpulan cikgu de agenda lain..hehehe..jom kite tgk pe aktivitinye..

aktiviti: melawat pulau rafflesia-kat sini banyak giler pokok rafflesia atau nama lainya ialag pa'ma...

guru-guru sebelum naik bot utk ke pulau rafflesia

sesudah sampai di pulau tersebut..mcm2 aksi ada..hahhaa
tapi sayangnye, mase kami pergi tu, bunga pa'ma da layu terkulai rebah ke bumi..sbb da cukup harinye untuk berkembang..bak kata abg din(pegawai perhilitan) bunga pa'ma akan berkembang bile cukup 9 bulan (mcm ibu mengandung je kan) n aku layu selepas 3 hr ia berkembang..kejap sungguh..jd kami dpt lihat kudap bunga pa'ma je la..banyak..muncul di atas akar liyana..sungguh unikkan..Subhanaallah..

I rase da penat la U cite sal aktiviti hr neh..ade banyak lagi..nnti i sambung mlm ye..sbb i kene bersiap2 utk berbuka puasa pulak...daaaa...

0 comments: