Saturday, October 31, 2009

Bile da terasa nak makan

Petang semalam, tibe2 punye keinginan yang melampau2 untuk makan makanan kesukaan org negeri ku..LAKSAM..makanan neh lebih kurang laksa lemak..cume bezanye kau ganti laksa tu dengan lempeng yang kau gulung n gunting ala2 roti kerca gitu..leh imagine tak??bagi sape2 org pantai timur,mesti r tau kan..klu tak tahu jugak, baik kau masuk bilik duk senyap2..kang ade je yg kene sound..hahaha...tp bg org belah luar, konfem tak tahu,merasa tak penah jugak kot..hehehe..takpe2, nnti akan ku tunjukkan gambar nye..cume kene sabar je sket..hehehe..eh, sejak akhir2 neh aku suke sangat gune perkataan SABAR..dalam neh pun gune..dalam facebook pon gune..=p

so, dengan kudrat yang ade n dengan lebihan duit dlm purse ku yang makin kempis akibat kekurangan duit...ahaha..pegila jugak cr brg2 di kedai, demi keinginan melampau neh..nk cr kat pasar malam, rse nye mcm tak sedap jew..(wekkk..bajet aku masak sedap r tu..poyo..ahahk)...

kau tahu kan..nak masak neh memerlukan kesabaran yang tinggi..mau tidaknye, banyak step wooo..mula2..kene masakkan laksamnye, pastu da siap..masak kuahnye..pastu buat sambal lada kering..last skali baru potong2 ulam-ulam2..dh sudah sume, bru la leh makan...tak cukup segala aksesori neh, mne lengkap..kan kan kan..hish gedikkss...ahaks..

ok, rsenye sudah cukup aku membebel kat atas tu..kamu layan je la..hah lagi satu, jgn timbulkan ape2 isu klu aku suke sangat menempek gamba2 yang aku masak dalam blog neh..mane la tahu kan kot kot kau pk aku mcm nk promote tu la,promote neh la..WTH..sblm kau ckp pape..sila kau scroll ke atas, n lihat ape yang aku tulis di atasnye.."lakaran kehidupan insan biasa"..so inilah lakaran kehidupan aku..dan inilah perjalanan hidupku..suke sedih pahit manis masin..semenyer terlakar dlm neh...

sekali lagi aku mau cakap..jangan ngada2 untuk timbulkan isu...aku sudah penat!

cube kau lihat bape banyak langkah kene buat..ini baru sket..sbnrnye banyak lagi..
1. sediakan adunan tepung
2.kukus adunan dalam tudung periuk
3.gulung
4.neh rupe laksam selepas digulung n digunting
5.potong ulam-ulaman..klu nak lagi besh letak bunga kantan same..
6.kuah laksam..
7. terakhir..buat sambal lada kering..

da cukup lengkap segala ala make up kau (tambahan :belacan +garam halus)..barula leh makan..nak sedap lagi, letak serunding atas tu..syokkk sangat2..
mlm tu, mmg bertambah2 makan smpi 3 kali..ahaks....bangun pg td, de balance skit lagi..makan lagi (bertambah 2 kali)..tapi herannye, tak penah rase muak pown..

p/s: konfem berat aku bertambah2 skng neh..huhuhu

2 comments:

|| NaFiRaa || said...

perrghhh.. meleleh.. sedapnye~

haiii salam kenal..
add awak kt blog list saya ye!

NooR AzNa AwAng said...

hehehe..

salam perkenalan jugak..
boleh2...sy pun nak add awk jugak ye dlm blog list sy.. =)