Wednesday, October 28, 2009

S.A.B.A.R

mcm ne aku nak buat kalau pelajar aku langsung malas untuk belajar..
cube kau cakap mcm mane nak bentuk dieorg supaya nota sentiasa lengkap...
cube kau cakap macam mane kau nak hadapi pelajar kau bile setiap kali kau bagi kerja sekolah, dieorang langsung tak peduli...
cube kau cakap, mcm mane perasaan kau bile handouts yang kau bagi tu dieorg letak merata2..kdg2 leh men pijak je..
cube kau cakap cemane perasaan kau bile kau bagi latihan dalam kelas, die hanya boleh duduk berlgak kerek di tempat duduk die..smbil bersembang ngan pelajar2 lain..
cube kau cakap cemane perasaan kau bile die kaco pelajar lain yang nak belajar
cube kau cakap cemane perasaan kau bile de pelajar lelaki penah cube untuk pegang kau..maksudnye cube nak bertepuk tampar ngan aku???anggap aku neh mcm kwn die..
cube kau cakap cemane perasaan kau bile mak ayah die mengharap bebenor dkt kau supaya leh 'ajar' anak die supaya hormat parents die???
cubela kau cakap pada aku??


p/s:
pelajar zaman sekarang tak same dengan pelajar zaman dulu atau zaman dahulu kala...kamu kene sedar, pelajar sekarang ini lagi banyak karenah berbanding ngn dulu..die tak memberontak di rumh, tp die memberontak di sekolah..dan sape yang jd mangsa??cikgu jugak..sepatutnye, semua pihak kene mainkan peranan..bukan hanya serahkan pada cikgu semata2..banyak lagi tugas cikgu nak kene selesaikan..bukan hanya masuk sekolah, bergoyang kaki di meja guru sambil menunggu kelas..bukan ok..

pastu bile cikgu da tencen, luah dalam blog, de pulak yang tak puas hati..kelako lah manusia neh..keburukan orang je yang nampak..

klu nak tahu, cikgu dah cube sehabis daya untuk beri yang terbaik..untuk bentuk yang terbaik..pham..

one more thing, cikgu bukan ROBOT yang takde perasaan..cikgu adalah manusia biasa yang penuh dengan emosi pelbagai mcm kamu!!!