Tuesday, November 3, 2009

Jodoh

Status single n umur suda melebihi 23thn mmg suatu tahap yang agak kritikal buat kaum hawa..mase neh la kamu akan diajukan dengan soklan.."BILE NAK KAWIN"

Hari2 dengar soklan neh, buat aku jd buhsan untuk jawab..iyela, aku bukannye ade kuasa untuk tahu bile dan hrnye mase yang gilang gemilang tu akan tiba..dieorg ajukan soklan tu like aku tahu seme bende..mcm aku neh ahli nujum pulak..di mana "ok, azna akan kawin next year..bulan 1..so, nnti azna akan hantar kad2 kawin utk korang sume" ..hah seolah2 dieorg mendambakan jwpan mcm tu..sadiss betul..

kadang2 aku terpk..alangkah beshnye kalau kite tahu sape jodoh kite..takdela kite duk jeling2 kat org len..tros je kite jmpe org tu, n tros ckp..awk jodoh sy la..jgn cr orang lain tau..(ahaks gedikks)..

tp setiap kejadian tu pasti de sebabnye..iyela, kalau kite da tau sape jodoh kite, maka tak adventure la life kamu..takdela babak-babak jatuh centa beberapa kali...or putus chenta beberapa kali..betul tak?

apapun, kita hambaNya hanya mampu berusaha,berdoa dan tawakal kepadaNya..moga diberikan jodoh yang terbaik buat kamu dan juga saya..amin..
This entry was posted in

8 comments:

|| NaFiRaa || said...

kekekke..adess laaa.. kawan sis yg sebaya sis pon ade blom kawen lagi~
sabar jek lah ngan soklan2 lazim itu..

NooR AzNa AwAng said...

hehehe..tak tahan la kak..asyik tanye n tanye..da lenguh nak menjawabnye..huhuhu

farah said...

ala,
belum sampai jodoh lagi,
apa bleh buat.

:)

NooR AzNa AwAng said...

tp tu la..org keliling kite tak pham..bukan kite taknak kawin pun..nak sgt200x..(hahaha)
tp da nak wut cemane jodoh lambat lagi..huhuhu

banun said...

sem0ga kakak segera ketemu jod0h !
=)

wTc said...

Hmm...Betol2, sgt stuju dgn ayat"awk jodoh sy la..jgn cr orang lain tau", mcm ni kan senang, huhu! tpi tu ar, x warna warni lak khdpn, tpi kdg2 rase nak sgt mcm tu, trus tahu sape jdh, huhu!

NooR AzNa AwAng said...

banun;

terima kasih sbb doakan utk kakak =)

NooR AzNa AwAng said...

wtc;

betul2..sy pun suke if kite tahu da sape jodoh kite..tak payah la kite menangis2 kan kalau clash ngn pakwe/makwe yg kite syg..kdg2 smpi leh jd give up bile duk pkkan hal neh...

tp itula namanye kehidupan..ape pun, kite ENJOY!! ;D