Wednesday, October 20, 2010

2 months

2 bulan lagi tahun 2010 bakal melabuhkan tirainye..fuhh terasa macam kejap giler dah nak masuk ke tahun 2011! aku masih ingat lagi mase mula2 stat hari pertama persekolahan untuk tahun 2010, terasa liat giler anggota badan ni nak dikerah untuk bekerja..mase tu aku dah stat kire minggu..kire hari setiap bulan untuk abiskan waktu bekerja aku untuk tahun 2010...dan aku seolah2 tak percaya yang aku bakal bercuti panjang..tapi takdela panjang mane pun..hanya sebulan lebih je cuti..tapi bolehlah nak relaks2 kan sikit kepala otak pastu nak betul2kan balik mood kemuakan mengadap muka2 bebudak yang dah aku hadap selama setahun ni..hehehe..budak2 ni pun konfem jemu jugak tengok muke cikgu die ni..hikhik

dan yang paling aku terasa macam berada di alam khayalan ialah aku bakal menamatkan zaman bujangku dalam tahun ni..owhhh..sungguh aku tak percaya!
dan memang aku sangat tak percaya tapi teruja..hehhee..mase awal2 tahun dulu mane ade aku pikir pasal ni sume..yela, aku mane ade boyfriend time tu dats y la aku tak terpikir sal kawen2 ni..yang aku pikir "owh my God, aku bakal jadi andartu for the next year"..ahakss..tapi itulah "Jodoh itu adalah rahsia Allah"..hanya Dia Yang Maha Mengetahui.. dan Alhamdulillah, Allah perkenankan doa aku..dan aku harapkan this is the happy ending for my life...mr right that I've been looking for so long and finally i've found him..

Perasaan bakal menjadi pengantin baru?? konfem2 kecut perut, takut, berdebar, tak yakin tapi excited sebab status ku bakal ditukar tak lama lagi.. hikhik
preparation pun belum capai 60%..ginilah nasib bile keje jauh dari kampung..bile nak setelkan keje kene balik kampung dulu..kalau nak monitor dari sini rase macam tak berapa nak yakin je kan..tambah-tambah aku ni anak sulung..takde kakak n abang..so sume bende kene buat sendiri..huhuhu..

Hah satu lagi, sekarang ni aku dah mula merajinkan diri pergi ke spa..konon2 untuk nek kan seri di wajah..buat facial,buat scrub,mandi bunga n bla bla bla..just for my big day..hikhik..tapi syokkan wut bende2 macam ni..penat2 keje, pastu kite belai badan kite kat spa..sumpah sangat best!!..ke mana lagi duit gaji kita kalau bukan untuk diri kita kan sementara belum terikat ngan sesape ni..hehehe..

okayla,setakat ini sahaja..tatatititututeto.. muahhhh!
This entry was posted in

Sunday, September 12, 2010

Berakhir satu episod..

Perghhh sudah lama ye aku tak menjengah blog..bukan blog aku je malas untuk dijengah, blog orang lain pun same..letih sangat dan terlampau bizi sangat tapi bizi aku tidaklah mampu mengalahkan bizi golongan-golongan VIP ni sebab aku bukannye orang penting untuk dimahsyurkan..

Seperti yang korang sedia maklum dan juga telah dikias2kan sikit dalam fesbuk dan telah dikecoh2kan di sekolah akan kejadian yang bakal menjadi di bulan syawal ni akhirnye menjadi kenyataan jugak..Alhamdulillah majlis yang kami rancangan bersama-sama berlangsung dengan cukup sempurna..di awal perbincangan kami konon-kononnya nak wut ala-ala simple mimple gitu telah bertukar sebaliknye..dulu pikir-pikir takmo buat pelamin. hanya nak duduk atas couch je, tapi tup tup terpikir nak buat macam ni pulak..simple but nice..hehe



pastu untuk hantaran pun konon-konon nak gubah sendiri la..seyes sumpah sangat excited nak gubah-gubah ni..tapi memandangkan aku duk jauh, dan mase duk di gerik aku tak wut satu hape pun lagi..so bile balik bercuti sekolah tempoh hari, mak sedara aku de offer kan diri untuk tlng gubah hantaran aku..dulu pikirnye kalau aku gubah sendiri,aku ingat nak ikat reben pastu letak bunga sekuntum. memang idea simple la..tapi memandangkan mak sedara aku terlibat maka jadilah macam ni..aku rase macam bukan tunang tapi dah masuk tahap kawin dah..cantekkk sangat..hahaha
Satu lagi benda yang aku rancang lain tapi jadi lain.iaitu mekap. yang ni aku suke sekali. sebab membuatkan aku transform menjadi siti nurhaliza gitu..bukan aku cakap ye,ade tetamu aku yang cakap..tapi tang mana die nampak same pun aku tak tahu..dulu-dulu nye aku pikir nak mekap cara aku sendiri je.pakai bedak,lipstik dan eyeshadow..bunyi macam simple kan. tapi tup tup last minit dapat sorang akak ni yang available pada hari tersebut..sumpah cantek die mekap..




opps lupa pulak berkenaan dengan baju yang aku pakai tu..actually aku rancang nak pakai baju kurung moden yang takdela blink blink macam atas tu..tapi atas bantuan adik dan mak sedara aku, tak pasa-pasal aku boleh pakai baju pink macam ni..pastu terkena pulak dengan baju melayu si dia kaler pink ni..memang sedondonlah kami pada hari tersebut..(^_^)


itulah serba sikit yang berlaku..alkisah kejadian sebelum majlis berlangsung. Alhamdulillah, aku bersyukur segalanye berjalan dengan cukup sempurna..terasa macam segala urusanku dipermudahkan oleh Nya..dengan makanan yang sedap-sedap..pastu dengan bantuan yang dihulurkan oleh ibuku dan juga ayahku..terlihat sinaran di mata mereka untuk menerima bakal menantu yang sulung..hikhik..sampaikan siap ayahku tempah photographer tanpa pengetahuan aku pun..seyes sangat terharu dibuatnye dengan segala pengorbanan yang dihulurkan oleh kedua-duanye..

dan terima kasih juga buat adik-adikku yang tlng aku siapkan barang-barang yang belum siap..pastu buat semua mak sedara aku baik belah ibuku dan juga ayahku yang bermurah hati menolong anak sedara mereka yang comey ini..hikhik..


akhir sekali .............




Saturday, August 28, 2010

Kata-kata indah

Mase aku tengah godek-godek fesbuk, tibe-tibe terpandangkan satu kata-kata mutiara bertajuk "Ketika Allah Memilihmu.."

Ya Allah, sangat tersentuh hati ini..sebab lelaki ini yang didambakan oleh aku malah perempuan lain pun mesti berpendapat macam ni jugak..saling lengkap melengkapi untuk menjadi sempurna..

Silalah hayati bait-bait kata nan indah memukau ini...



Ketika Allah Memilihmu Untukku..


Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kokoh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang ruh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..



-----@***@-----


( Oleh Aztriana 180610/ 01'50 Makassar.. ^_^v )
credit utk Aztriana kerana mampu menghasikan karya yang sangat menyentuh.. =)

drebar puam??

~sumber dari Google~

Heh apesal eh kalau bawak kete slow punye cantek, mesti dieorg pikir keje pompuan??? heh aku tak sukelah pandangan cam neh..tambah-tambah laki suke cakap cam neh..seyes sangat tak puas hati..pasal???...satu : korang kutuk kaum aku sebab tu aku terasa..hikhik..yang keduanye tak sume pompuan suke bawak kete slow mcm siput okek tambah-tambah bila sudah kelambatan untuk pegi keje..kire bawak kete macam kete lumba..nak mintak permission untuk tumpang lalu pun dah tak sempat..berdesssssuuuuupppp gitu..huhuhu...dan akhir sekali: ade jugak pompuan (iaitu aku) suke wut keje gila mase bawak kete, tibe-tibe bila kepala die berdenyut pulak..berdeyut pasal ade jugak manusia macam kekurangan atau cetek ilmu berkenaan bawak kete..kalau di highway bawak 50-60km/j,pastu sikit-sikit tekan brek, sumpah aku hangen..apekah????


Mcm hari tu,aku balik dari Grik menuju my kampung..bilamana kereta ku terpaksa menjadi slow sebab ade kete depan bawak slow..nak motong tak boleh,jalan grik ade bnyk selekoh tajam...dan-dan mse ni jgkla kepala aku berdenyut..sakit sebab slow sangat bwk kete..haha..dan bile ade peluang je, apelagi gohekgostan lah...kuikuikui..


dan keje gila yang aku buat, mase aku gune jalan pintas dari rantau panjang ke kb..asyik kene bg lampu warning je oleh driver dr arah bertentangan..pasal aku motong dengan slumber yaya walhal ade kete depan yang jaraknye pun boleh tahan dekat..huhuhu..memang kecut..tapi aku ulang lagi..bnyk kali kene mcm tu..bukan tak sabar tapi nak tunggu line clear arah depan susah sket la sebab kete banyak je waktu aku balik hari tu..itu pasal aku jadi sasau sket....sakit hati sebab orang depan aku suke bawak slow melampau2..dammmnnnn!!!
ade jugak satu kejadian tu bile aku motong die, dan-dan die tak puas hati..terus nak kejar aku..bile aku bagi peluang suh potong, die tak potong pulak..padahl tahap slow dah aku bawak saje nak bagi chance kat die..bile takde respon dari die, so aku dah bley agaklah kete ni memang saje nak kenekan aku..lantaklahhhhh..tapi orait jugak, ade lah pendamping aku di sepanjang jalan highway..huhu
seb baik lah kan kuasa kete aku kecik je..kalau berkuasa besar mcm BMW ke atau Mercedez ke, memang aku akan bermaharajalela dengan sesenang hati atas jalan..muahahaha (gelak jahat..tak tipu okek)

Monday, August 23, 2010

Tandusnya idea!!~~

Ramadhan 13..

Pejam celik pejam celik sudah banyak hari dah kita berpuasa..bila masuk petang je,macam-macam dah kene pikir nak masak ape untuk dimakan bila waktu berbuka. Kalau yang isteri-isteri atau para ibu memang normal la duk mikirkan hal ni..tapi yang si bujang ni pun nak join grup si ibu2 jugak..sebok aje die masuk ke dapur masak untuk diri sendiri..huhuu (ditujukan kepada si empunya blog okek!)- tapi kalu de terlebih buat, elok jugak diberikan kat jiran..dapat jugak pahala kan selain mengeratkan hubungan sesama jiran..pahala tambahan gitu (^_^)

bila ke petang je aku akan kalut bukak tenet cari pelbagai resepi yang tak pernah dicube untuk dicube dalam bulan ni. memang kalau bukan bulan pose, aku sangat malas untuk masak..kalau bukan bulan pose aku sangat malas untuk menambahkan ilmu masakkan ni..

tapi bila bulan pose je la mase untuk mencuba pelbagai resepi sampai pada penghujung bulan pose korang akan berasa bangga dengan diri korang..sebab macam-macam masakan dah kau try..tak kisahlah barat ke..timur ke..utara ke..selatan ke..whooww memang bagus n mantoppplah kan..memang lulus untuk dibuat bini..kuikui.. ;p

tapi kene ingat ibadat pun kene sama naik..jangan ilmu masakan je yang bertambah..yang lain tak bertambah2..hehehe..

p/s: aku rasa aku dh lari dari tajuk cite yang sebenar,tapi takpelah..layankan ajelah..bukan nak masuk peksa pown..(tibe-tibe rindukan saat menjadi pelajar dulu..syoknye..)

Sunday, August 22, 2010

Bila rindu menggamit

Ramadhan ke 12..

Bulan pose taun ni aku lebih suka untuk masak sendiri dari membeli lauk pauk di kedai. Entahlah, nak kata tak penat.agaklah jugak. Tapi bila pikirkan tentang kekurangan keenakkan dan terasa mcm tak secure je makanan kat luar. Sanggup usaha untuk masak di dapur bujangku. Biarlah lauk biasa2 pun, janji kita yakin..Ade orang cakap, aku ni jenis yang teliti..Aku rasa memang patut pun teliti sebab takkan lah sanggup nak makan lauk yang sudah dihinggap oleh lalat yang kita tak tahu kat mana lalat tu hinggap sebelum ni..korang sanggup tak?? kalau aku memang tak sanggup..silalah sayangi diri anda ye!

So hari ini terasa nak makan ala-ala kampung aje. menu simple tapi lengkap dengan nutrisi yang diperlukan iaitu protein,vitamin,serat,karbohidrat,lemak dan air..ecece bunyi macam doktor pulak aku neh..hahaha..

takpe janji sodapp..nak tambah menyengat lagi makan dengan budu..walaweh terangkat abesss..huhu..tapi diingatkan sila jangan makan banyak2 nanti susah nak bawak perut ke surau untuk terawih...

Sunday, July 25, 2010

one step forward !!~~!!

Sebenarnye ini kejadian yang berlaku beberapa bulan yang lepas..maksudnye sudah basi berkulat dah cite ini. Tapi memandangkan belum ade mood yang sesuai untuk disiarkan dalam ini, so aku tangguh,tanguh dan tangguhkan sampaila ke hari ini..
Cite ape?? owh lupa korang tak bace lagi kan..ok2 silalah membacanye..tapi diingatkan lagi sekali cite ini sudah lama..I remind u this is an old story telling by an old woman..whoaaa..bukan-bukan, cite ni takde kena mengena dengan orang tua okek..=)
Mulanya begini......
Masa cuti sekolah hari tu, dia dah tunaikan hasratku untuk berkenal-kenalan dengan kuarga ku..n Alhamdulillah penerimaan dari kuarga aku adalah bagus walaupun si dia orang jauh, tapi takde masalahlah..(^_^)
So seperti yang termaktub dalam perjanjian, lepas dia jumpa dengan famili ku makanya tibalah pula turn aku kena beramah mesra dengan famili dia pulak..Ini adalah part yang aku rasa boleh membunuh segala urat saraf dan sendi nadiku..ececece...
Tapi kalau tak jumpa, mane boleh nak merancang ke agenda seterusnya kan..so dengan rela aku pergi la jumpa..perjumpaan kami dilakukan secara kecil kecilan saje di kedai makan..kire makan malam bersama mereka..si dia ajak pegi umah, tapi I segan.dibuatnya mak dia nak uji suh masak itu dan ini, sumpah aku tak bleh nak buat..konfem beku dengan tiba-tiba..pegang pisau pun mungkin akan rase macam pegang pedang..tak larat nak angkat..hahhaha...imaginasi aku je la tu, tak tahu la betol ke tak..tapi rasenye betol kot..aku jumpa malam tu pun, makan nasi tak rase macam makan nasi..tapi rase macam makan pasir..huhuhu..kenapa eh??? korang agak sendiri je la ye..hikhikk
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik pada malam tersebut..cuma aku ni agak kemalu-maluan la..besala baru jumpa, nak cari topik untuk bualkan pun tak tahu mane yang sesuai..huhu..

So, berlalu lah sudah pergi malam itu dengan tenang..dan sekarang dah tiba masanya untuk merangka ke plan seterusnya..mak dia cakap kena buat langkah ini dulu baru pk langkah yang lebih besar..aku mengikut je...janji dua2 buah keluarga restu..parents aku pun takde masalah..

Dan apa yang aku doakan dan harapkan, biarlah segala perancangan kami ini berlaku seperti yang kami harapkan.. Moga Allah permudahkan segalanya...Amin

Sunday, July 11, 2010

Kesedihan kami

Petang khamis tu, aku dan warga SMKBF lain dikejutkan dengan berita kematian mantan pengetua kami, Pn Latipah..Arwah meninggal disebabkan oleh kemalangan yang teruk semasa perjalanan balik dari sekolah ke rumahnya..Kami sungguh terkilan kerana pada 22hb akan datang, arwah akan dijangka datang ke sekolah sebagai penceramah untuk teknik menjawab Sejarah SPM..tapi Allah lebih sayangkan beliau..ucapan takziah kepada keluarga arwah..
Semasa perjalanan kami ke rumah arwah Pn Latipah, kami dikejutkan pula dengan kematian dua orang pelajar kami dari tingkatan 2..hari yang sama dengan arwah Pn Latipah,pun sebab yang sama iaitu eksiden..Allah Maha Berkuasa..Subhanallah..Bila Dia menginginkan sesuatu, pasti terjadi...
Aku sangat terasa dengan kehilangan mereka sebab aku penah mengajar dieorg selama setahun lebih..dari tingkatan 1 lagi..dan hari selasa tu aku sempat mengajar salah seorang pelajar ni tentang nilai-nilai murni seorang individu cemerlang.....
Ya, mati itu benar..kita yang hidup harus teruskan kehidupan..pertingkatkan amal ibadat..Mohon pengampunan dariNya dan perbanyakkan berdoa moga segala amal ibadat diterima olehNya..insyaAllah
~Al-fatihah buat arwah~

Sunday, June 27, 2010

Bz~Bz~Bz~

Saya sangat bizi dengan bermacam-macam keje waktu ini..
Sampai rumah pun dah tak terurus..kain pun bertimbun..baru seorang tu..belum lagi jadi berdua ke atau bertiga ke atau ber.. dan ber.. bunyi macam banyak je nak duk dalam rumah ni..kene hire bibik ni..baru tenang balik rumah setiap kali abis keje..ni perancangan masa depan aje okek.. hik hik hik (^_~)

Saturday, June 19, 2010

18 Jun 2010

Sungguh tak kusangka..ingatkan panas sampai ke petang rupanya hujan rintik-rintik di tengah hari..malang sungguh nasib hari ni..ada tiga kejadian yang sungguh membuatkan saya rasa..arghhhhhhhh..tension..tapi bila di pikir dari sudut positif..biarlah..mungkin de hikmah di sebalik segala kejadian yang berlaku hari ni..

  1. Kejadian pertama: bangun pagi dengan mata kiri bengkak dan juga terasa kesenakannya..actually dari semalam lagi lepas saya guna lens..apakah di sebabkan lens atau benda lain?? entahlah..takpela akan ku pergi ke klinik mata esok pagi..agak takut, tapi kena jugak demi kebaikan di masa hadapan.
  2. Kejadian kedua: cadangnya lepas zohor nak ke kenduri kawanku di pasir puteh naik keretaku. tapi terpaksa ditukar rancangan nek kereta kawanku. SEBAB cermin keretaku telah dipecahkan oleh si buah mangga yang durjana jatuh dari langit..uihhh..pokok la..huhuhu..jadi sekarang ni terasa duitku tetiba mempunyai sayap dan berterbangan meninggalkanku..aishhh nasiblah labu..huhuhu
  3. Kejadian ketiga: semasa di majlis kenduri, tetiba je gigi ku buat hal. Al sebabnya oleh tergigit benda yang keras menyebabkan gigiku terasa ngilu sampai ke saat ini..owhhh damnn!!~~!!!

kesimpulannya: solution untuk segala kejadian di atas adalah dengan DUIT. Haihh!! biarlah nak buat cemane mungkin duit tu dah jadi rezeki orang lain..reda je la..& satu lagi kenala amik emergency leave untuk sehari..itu saya sukeeeee!!

Tuesday, June 15, 2010

Lucu Ok!!!

Petang tadi, saya dikejutkan dengan SMS yang dihantar oleh seorang teman

"salam na..I nampak pengantin baru la di KBmall"

Pas saya baca..saya jadi blurr "sapekah pengantin baru itu?"

So saya pun terkial-kial, memaksa otakku mencari jawapan kepada teka tekinya..rasanya dah boleh agak. Tapi sebab tak berapa nak konfem lagi, saya balas SMS dia berupa pertanyaan jugek

"sapekah itu"

Kawanku yang sorang itu pun membalas..."dia tu la (kawanku mentioned namanya)"

saya cuma mampu membalas "Oooo..."

dalam sambil-sambil tu, saya tersenyum sorang diri bile teringatkan kisah si wife nye mencari gaduh dengan saya pasal si dia..tapi saya tak join r, die je yang lebih dan telah melancarkan misi serangan pelik ke atas I..tapi memandangkan I ni terlebih 'proaktif'..

so I balas dengan buat muka dekkk aje..Hei! mane boleh orang berpelajaran tinggi setinggi menara gading ni nak bergaduh hanya kerana benda sekecil kuman itu..kalau zaman-zaman hingusan dulu okekla (opss terlebih sudah!!)..sekarang ni I pun dah nak jadi bini orang, takde masa nak gaduh-gaduh..banyak lagi benda lain nak disebokkkan dalam otak I ni..hehehe

pape pun buat si tuutttt n tutttt..saya sentiasa doakan kebahagiaan anda berdua .. ;)

Monday, June 14, 2010

Keterujaan Masa Kini

Bila masuk je cuti sekolah, konfem berderet-deret senarai ahli keluarga/sanak saudara/sahabat handai yang nak menamatkan zaman solonya..kalau bukan penamatpun, separa penamatpun ramai jugak..separa penamat ni maksudnye sudah di booking siap2 oleh pihak lelaki..makanya bila sudah di tempah, lelaki-lelaki lain janganlah gatal-gatal mulut pegi mengayat, konfem free-free kau dapat karate dari tuan empunya nye..siap!!..hahaha..

Masa orang tengah kalut-kalut nak ke sana la ke sini sebagai memenuhi undangan, saya pulak duk kalut-kalut pegi jenguk hantaran+pelamin+bilik pengantin+makeup..kalau terpanjang kaki ke jemputan kawin, konfem benda-benda alah ni yang jadi perhatianku..eh eh bukan ke orang lain pun buat benda sama ke??pastu duk ber sok sek sok sek sesama sendiri..GOSIP!!!..blerghhh..

Tapi itulah kan entah terkena sampuk apekah sampai minah ni sungguh teruja untuk mengambil gambar sebagai koleksinya di kemudian nanti..ecececehh..sudah sampai serukah??owhhh tak mampu untuk dirungkaikan sekarang ni..cuma bak kata Dato Siti Nurhaliza "biarlah rahsia"..lalala.. (^_^)


>>>SEKIAN<<<

Sunday, May 30, 2010

Alkisah geng rumah bernombor 19

Inilah geng kuliah saya, geng kelas saya, geng sekursus Kimia saya malah geng rumah saya suatu ketika dulu.

Dulu kami tidak serapat macam ni. Dulu kami hanya hai-hai..bye-bye je dalam kelas. takpun bila terserempak di tepi jalan tg malim. Dulu kami adalah antara kanak-kanak nakal yang suka berebut tatkala naik bas kaler oren takpun kaler purple untuk ke kelas. Dulu kami mana ada berkongsi makan, duit sehinggalah baju dan tudung.

Tapi bila kami di satukan pada awal semester 5 (selepas kami direjek keluar oleh ajk kolej kami..huh reda je..) di dalam sebuah rumah yang woaaaa terpegun sebab kecantekannya dan kebaruannya dan jugak kemahalannya.hihihi..semuanya berubah. kami berkongsi segala suka duka bersama. kami berkongsi duit. kami berkongsi cerita bf kau bf aku (tapi kongsi bf NO yea)..kami berkongsi petua masak memasak bersama. kadang-kadang bila malas menjelma, mulalah kami gaduh-gaduh manja pastu terbitlah dua pasukan memasak. pastu buat jadual masak bergilir-gilir. Kadang-kadang bukan pasal masak pun, kami gaduh jugak. Sampi tarik muka beberapa hari, pastu mula gosip dalam bilik 1 (nik n dayah) pasal bla..bla..bla..sungguh kebudak-budakkan perangai kami pada ketika itu. But it was such a wonderful moment. I miss them so much..

Kenangan yang paling besh sekali, setiap kali nak ke kelas. Kamilah juara berebut bas upsi. Tak caye?? Kenalah percaya jugak. Takpe saya paksa kamu percaya. Haha..

Satu lagi, bila awal-awal semester je bunyi keriuhan rumah kami kalah rumah orang lain..tapi bila di hujung semester, rumah kamilah antara rumah yang paling sepi sekali sebab semua duk pakat mengadap buku. hanya bertentang mata dengan ahli rumah bila waktu makan sahaja. takpun bila kaki,kepala dan tangan cramp pegang buku..huhu sungguh dasat..hehehe..

Tapi selepas 2008, semuanya hanya tinggal kenangan. Pertemuan pasti akan ada perpisahan. Lumrah kehidupan. Nasib baik ade fesbuk dan frenster. Kat situlah macam-macam berita yang boleh tahu seperti:

-kima-

sudah pun menamatkan zaman solonya semalam (29/5/2010).
sori dear, tak boleh nak pegi..duk di perak lagi.
aku doakan mu bahagia sentiasa..amin =)

-shaheed-
My best frenz stat saya mula-mula masuk kolej KZC 404
Bakal menjadi tunang kepada seseorang lepas cuti sekolah yang akan datang ni.
Tahniah dear, mu bertunang dulu dari aku. Pe kes ni.hihihi =p



-Dayah-
dulu dia satu matrik dengan saya. pastu satu U dengan saya pulak =)
Belum mendengar apa-apa berita lagi darinya.
Dayah, aku rindu lentok manja mu la dayah..napa senyap sunyi tanpa berita =(

-surni-
seorang yang sangat baik, memang senantiasa di buli oleh kami sebab suka buat muka blur nya..hikhik
makcik ni sorang lagi, bila nak kawin? Hari tu dah merisik dah kan..hehe


-ziela a.k.a mekla-
kire my rumet secara tetap dan berpencen sejak dari 2005-2008
statusnya sudah menjadi agak rumit =p
thanks babe sebab jadi pendengar aku mase aku sedih n gumbira
aku pun pendengar yang baik jugakkan kan kan..huhu
tapi nape mu sombong skang ni? aku rindu ke mu la mek la..huhu

-ecah a.k.a moknik-
moknik pun satu matrik dengan saya lepas tu masuk U sama-sama
seorang yang sangat-sangat bagus..cakna dengan kawan-kawan dia.masih lagi single
dialah yang paling jauh kene posting di sabah sane..sian ke mu nik..tapi takpe hok masuk banyak..hihi
nanti cuti sekoloh ni, kito jupe deh..

-azna a.k.a mekna-
ni adalah diriku
dulu seorang yang sangat gumukkksss tapi sekarang dah ok dah..hikhik
status masih agak kabur dan samar lagi..cuma doakan yang terbaik untuk saya ok!


kenangan bersama kalian semua takkan dilupakan dari ingatan. secara jujurnya, saya rindukan kamu semua. saya rindukan saat-saat menjadi muda remaja dan kanak-kanak ribena. saya rindukan saat kita pulun study subjek kimia organik, sampai jam kepala otak..huhuh..dan saya sayangkan kamu semua..


Mmmmuuuaaaaahhhhhh!!!!!

Saturday, May 29, 2010

Saya suka makan tapai pulut!!

Bulan Jun yang akan tiba ni, akan genaplah umur saya 25tahun..Waaa saya sedar saya sudah tua..Weeee saya sedar saya belum kawin lagi...Wiii saya sedar saya sudah makin matang (ceh yeke??)..Woooo saya sedar saya sudah bersedia untuk jadi bini orang (chet tak boleh blah..)..Wuuuu saya sedar saya masih ada masa lagi untuk ber'enjoy sakan sebelum saya diikat dengan rantai emas oleh laki saya selepas ini..owhhh sudah kecut perut..huhu

Sama jugak dengan Tapai pun berubah jugak dari segi packaging nye. Tapai bukan nama orang tetapi nama makanan yang semacam satu makanan yang sangat digemari oleh famili saya. Especially bila musim raya. Mesti akan adalah tapai pulut yang dibalut kemas dengan daun pisang ataupun daun getah. Pastu dalam peti ais pun akan dipenuh dengan bungkusan-bungkusan plastik yang sumenye mengandungi tapai pulut. Sampai peti ais rumah saya di kala hari raya akan mengeluarkan aroma daun getah yang sungguh enak sekali..Hahaha..

Masa saya muda remaja dulu-dulu, tapai pulut ni dibungkus dengan dua jenis daun je. tapi sekarang ni, sudah berbeza. kira tahap moden la, dibungkus dengan bekas cawan plastik yang sangat cumel. sebab apa cumel, sebab bekasnya kecik2 sumenye. so bile nak makan isi dalam tu, sekali ngaga mulut dah buleh telan sumenya..hahah..macam di bawah ni..

satu bekas kecik ni harganya 20sen tau!!

Dulu, arwah tok mesti pegi masuk utan cari daun getah untuk buat tapai pulut. tapi sekarang ni, dah tak perlu susah payah masuk utan dah. dah tak perlu bergelumang dengan pacat dan nyamuk yang dengan tegarnya mencari mangsa..huhu

cume sekarang ni, kene sediakan duit yang lebih je untuk beli bekas-bekas kecil tu. besalah,ade duit segala benda boleh jalan zaman sekarang ni.

tapi yang lama tetap dikenang sampai bila-bila. malah tok belah abah pun masih lagi menggunakan daun pisang untuk dibungkus tapai pulut. sebab bila kita bungkus pakau daun, hasilnya sangat berbeza dari dimasukkan dalam bekas plastik ni.
This entry was posted in

Thursday, May 27, 2010

Apesal eh??

Sekarang ini saya mempunyai idea untuk mengupdet blogku yang sudah sekian lama tidak terusik oleh Cik Azna..Ok jangan gelak ye wahai rakan-rakan yang sudah ataupun mahu mendirikan rumah tangga bile memikirkan kawan mu yang seorang ini masih belum mampu untuk menukarkan statusnya lagi..hikhik..takpe sabar,masanya akan tiba nanti. InsyaAllah =)

Nah sekarang berbalik kepada topik asal.Toksah nak putar kot lain,kang tak pasal-pasal cerita hari ini ditunda ke hari lain.Alamatnya bila sudah basi,so tidak mantaplah untuk bercerita lagi.

Bila sebut soal mantap, memang saya sangat terlebih mantap hari ini untuk mengutuk atau dengan bahasa lembutnya meluahkan rasa tidak puas hati kepada seseorang dengan secara tidak puas hatinya. Saya kira manusia ini adalah seorang yang sangat berumur dari saya, tapi kenapa mahu cari pasal dengan saya. Sampaikan langsung tak bertegur sapa dengan saya atas sebab saya tidak meletakkan namanya di atas buku program untuk majlis dot..dot..dot..

Okey, citenye macam ni. Saya ditugaskan oleh pihak atasan untuk menyediakan buku program untuk satu majlis bersama dengan si A. Kira si A ni di anggap sebagai ketua memandangkan namanya di atas saya. Padahal takde makna apa-apa pun..sama taraf sahaja okey!huhu..

Dulu dia pernah lah cakap ada tapak untuk buat buku program la ..ape la..nak suruh student buatla..tapi hanya cakap saje..takde tindakan pape pun dari dia. So saya pun malas la nak pikir panjang-panjang, saya buat ikut hati saya berdasarkan contoh buku program yang lepas. Dahla masa makin suntuk,pastu pulak saya demam-demam sebab kesan dari suntikan vaksin tempoh hari. Dia pulak makin dekat dengan tarikh, makin menyepi pulak. Takkanlah setiap hari saya kena mengadap dia. Amboi, berlemak nampak!!..

Bila saya sudah sampai ke penamatnya, jadi saya jumpala dengan penyelaras program ni. untuk dapatkan beberapa info atau komen berkenaan dengan buku program yang saya buat ni.Dia nak saya cari ruangan untuk letakkan AJK untuk majlis ini. Tapi tak boleh nak letak semua nama la. Hanya nama yang berada di atas sahaja la yang akan dimasukkan.

So, saya tanya la "bawah ajk buku program ni nak letak nama sape?" Pastu penyelaras tu respon, "Azna letaklah nama Azna." Pastu saya tanya lagi, "macam mana dengan nama si A ni." Penyelaras tu jawab, "takpe.letak je nama Na"

Jadi saya buat la seperti yang disuruh je la.Saya kan yang menurut perintah. Huhu. Lagipun dah saya je yang buat keje ni, dari A sampai Z..Adilla kan.

Tapi bila sudah print out. Boleh pulak dia (si A) komen cakap tak bape ok la. Sengetlah. Pastu bila dia belek bahagian AJK tu nama dia pulak takde pastu ganti dengan nama saya. Lagilah kuat dia komen. Siap dia cakap, "dahtu hang buat semua la dari fotostat sampai ke edar buku program ni kepada cikgu-cikgu. Nama aku takde, so tak payah la aku buat keje." Haih..macam tu pulak dah. Tiba-tiba aje saya pikir, "hang ni budak kecik ke? tetibe nak merajuk dengan aku hanya pasal benda kecik ni je??" (tapi hanya mampu bebel dalam hati je la)

Dan sudahnya, memang saya yang buat semua. Dari sediakan buku, fotostat buku, lipat buku, ikat reben pada buku n edarkan. Semua saya yang buat. Memang kalut gile pagi tu. Dalam hati memang saya sangat menyampah dengan dia. Takpelah, sabar je lah. Mungkin sebab dapat dugaan macam ni kot di Hari Guru, Tuhan bagi saya kegembiraan kot lain. Dengan dapat anugerah guru gaya anggun tu. Alhamdulillah. Pastu pulak dapat ucapan terima kasih dan pujian dari penyelaras.at least ada juga orang hargai kerja saya. Hehe..

Tapi tu lah, sampai sekarang ni langsung dia tak tegur saya. Selalunya, acap kali jugak dia tegur saya sebelum-sebelum ni. Tapi lepas kejadian hari tu, langsung tak tegur. Ikutlah. Taknak tegur sudah. Bukan masalah saya pun. Takde rugi pape pun. Dan secara jujurnya, selagi dia tak tegur saya, jangan harap saya akan tegur dia. Huh..jangan harap..

Cukup je lah kot untuk saya membebel. Dah penat dah dok memerah otak untuk mengingat kembali kejadian yang menyakitkan hati itu..huhu..

Macam ni lah manusia, rambut je sama hitam. tapi hati lain-lain. Kadang-kadang depan kita bukan main baik, tapi belakang kutuk macam-macam. Kadang-kadang umur je dah tua, tapi pemikiran tahap kuno lagi. dengan budak kecik dan hingusan macam saya ni pun boleh nak terasa-merasa. Senget+menyampah!!!!Tak cerdik langsung.

Wednesday, May 19, 2010

Gila+Psiko=Goku Dragon Ball

Apelah nasib malang saya ni. Terjumpa orang gila mane ntah. Berlagak macam saya ni gf die n bakal kawin ngn die.Oooo plsssss..Layan msg die pun tak penah. Tak tahu cemana boleh die msg saya sume bagai mcm saya layan die. Adusssss..parah..parah..

Pagi tadi dalam pukul 4pagi, tetibe die cal. Saya punyelah syok tido, tambahan pulak keje hari ni tiba-tiba diganggu dengan bunyi tepom yang memekak. Nak wut silent mode, tak boleh. sebab dengan hp ajelah saya boleh bangun pagi untuk pegi keje. Kalau takde hp, alamatnye sedar2 matahari dah meninggi atas kepala..huhuhu..

Bile asyik cal..asyik msg..saya dengan perasaan tahap bengang melampau+sebal+sebu+sengal+menyampah mcm2la dalam hati dan jiwa ni, antar msg kat die dengan panggilan B*&^%

Dah hantar msg tahap teruk mcm tu pun, masih lagi memekak..mcm die tak paham Bahasa Melayu..

Argghhhhhh menyampahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!! memang sah dia GILA..
This entry was posted in

Tuesday, May 18, 2010

Anugerah????..Jeng..jeng..jeng..


Anggun ke??????

Bergaya ke?????

Mase announce nama saya, rase macam terkejut giler2..dahlah mase ni tangan asyik duk bertok tek ngn henpon je..malas nak amik kesah sal anugerah2 ni..konfem tak menang..hikhik...tapi, len pulak yang dijangka...amik hadiah pun, mcm blur2 je muke..dengan kaki pulak kebas sbb tmpt duduk sempit..hikhik..

Pape pun, thanks to all my students who votes me..hikhik..I lap U lah..

Sunday, May 16, 2010

~*~UsaHa TanGGa KejAyaAn~*~

Bangun pagi, tetibe mendapat satu aura baru. kira macam semangat kerajinan melimpah-limpah. bukan bermakna I malas sebelum ni..of cos sentiasa rajin, tapi hari ni kerajinan tu lain macam sedikit. sampai sanggup mengajak kawan saya menemani saya ke Baling yang jaraknya dalam 56km dari gerik semata-mata nak cari sesuatu sebab rajin saya melampau-lampau ni (maap..ayat tanpa noktah..hikhik)

Maaplah The Store Gerik, lambaian mu hanya mampu ku jeling sebelah mata sahaja..Hanya Billion di Baling mampu menawan hatiku hari ini..Ha Ha Ha...Yelah I tahu, mesti korang pk ade ape kat Billion sedangkan zaman skang ni orang dah tak bape nak layan Billion dah..abis tu nak wut cemane??no choice..kat situ aje yang paling dekat..takkan nk g Queensbay kot semata2 nak beli tepung kek...ape kess...buang minyak kete aje..
Gerik??kekurangan bahan la..saya pusing2 satu gerik tu, boleh abis setangki kot minyak kete (ok..saya tipu..=p) .Bila takde brg kat the store pegi jenguk kedai lain..takde kedai tu jenguk kedai satu lagi..cemane tak kering minyak kete (ok saya tipu lagikkk..hukuhu)..alang2 tu baik pegi Baling terus..banyak jugak pilihannya..(sebenarnye sengaja nak g sane..habiskan duit..He He He)

Dan bile dah berjumpa dengan pilihan hati..konfem r balik umah pun bersuka ria mcm riang ria hari raya...bile dh jd riang ria jangan jadik riang riang pulak..abis tak jadik keje..He He..

Mesti korang tak pham apekah yang saya duk merapu kat atas dari tadi kan??benda ape yang di cari sampai ke baling tu??

sbnrnye macam2 yang saya cari tp yang utama sekali saya cr barang utk buat CUPCAKES..

Keinginan ni la yang wut saya rajin melampau2..keinginan ni la yang wut saya sanggup meredah bukit bukau untuk ke Baling..

So,lepas magrb tadi saya berusaha sedaya upaya untuk buat cupcakes secara sendirian..sebelum tu saya google gamba2 cupcakes yang telah dihias cantik ngn icing..sebagai ilham untuk saya decorate yang saya punya pulak..

inilah hasilnya.


besala orang baru belajar..takkan la kuar2 dapat hasil mcm org pro buat kan..saje suka2 buat benda alah ni..sambil2 nk buat surprise kat sumone..hikhik...

akhir sekali:


SELAMAT HARI GURU!!!!!

Friday, May 14, 2010

_Vaksin H1N1_

Last week, pengetua ade announce kat sume anak buahnya pasal dapat free injection for h1n1..akan dibuka bermula pada 12 May ni..so, kami warga cikgu2 mula bergumbira sakan..yeay! yeay! kene injek..saya sukeeee..sbb free..hahaha...

So bile dh tibe hr yang dinantikan, kami cukupkan ahli dalam 10 orang..sbnrnye tak cukop pun sbb ramai yang kensel ekoran dr beberapa rumors yang didengar psal vaksin ni..tapi kami adalah manusia yang tegar demi utk perlindungan masa depan kami..lantaklah orang nk sebarkan pape pun...janji saya selamat..kalau saya sakit,ade ke kamu nak dermakan nyawa kamu dekat saya??tak kan..hikhik =p

Mase sampi kat klinik, kami diberitahu akan beberapa hal yang akan berlaku selepas mengambil vaksin ini..nurse tu bla..bla..bla..mase dgr akan hal ni, saya memangla dh stat takut dh..sbb rase mcm teruk sangatla pulak kan..tapi at the end of her story ade jugaklah info2 yang tidak mematahkan semangat kami..jadi kami pasrah dan tawakal kepada Allah..

Kami tunggu punya tunggu tibalah mase nak kene injek..part ni pulak dah wut saya riso..takut jarummmmm..hakhak..tak bleh blah mcm perangai budak2 kecik...tibe2 bertukar tros..hahaha..mse sampi turn saya tu, memang gerun sangat2lah..apekah sakit??apekah besar jarum itu??apekah yang akan jadi pada bahu ku??ooowhhh..takuttttt..

disebabkan takutlah, saya amik mase yang lame utk ....tarikk nafas....hembus nafas...tarik nafas n then hembus lagi..ok, rse2 dh ready saya bgtau kat nurse..tp bile dh nampak jarum...alamakkk!!!..kecut balik..nk patah balik..uish,maluuuuu..nak tak nak kene terima jugakla..mase nurse nk cucuk tu, memang dua tiga kali saya cakap "jap2..nurse.." seb bek dpt nurse yang penyabar..sabar layan kerenah penakut patient die ni..padahal gune jarum punyela kecik..hahaha..penakutla minah ni..

lama2 tu..saya pasrah..baiklah nurse..sy tutup mata..taknak tgk jarum..hihi
dengan lafaz bismillah..masukklah jarum bersama dengan obat dalam badan ku...uishhh...
dlm beberapa saat..nurse tu ckp dh siap..uit..kejap je..tak rse pape pun..mcm kene cubit je..punyela eksyen awal2 tu...malunye..hahah

itulah, mse sy ckp kat atas tadi..lepas dapat suntikan terus mood jadi down..bahu pulak sakit2 smpi sekarang..semalam pulak demam dengan kepala terasa sakit melampau2..tp saya bertahan..takmo amik panadol..n Alhamdulillah hari ni dh okey..cume bahu tmpt kene injek tu jela tak leh nk bape aktif lagi..takpela..sabar2..

pape pun..saya seru pegila amik vaksin ni..tak rugi pun..untuk mase depan kamu jugak.. =)

Sunday, May 9, 2010

..ade teman baru..

Keletihan bawak kereta dari kay bee ke gerik masih terasa..kaki pulak rase mcm nak cramp tetibe..sbb asyik kene tekan brek aje klu duk blkng lori2 balak yang besar gedabak itu..
"ku terasa kerdil bila bapak2 lori berada di depanku..haih..mintak izin untuk potong bleh?" berkatalah si kereta milik azna dalam hati..


nape tak potong?? heh! ingat senang ke potong2 ni..klu boleh potong kasi diskaun harga wifi takpela ni klu kau potong n nasib kau tak elok, silap haribulan nyawa kau sekali ter'potong'..sape nk jawab??nauzubillah mintak jauhla..so berhati2lah di jalan raya wahai pengguna2 jalan lebuhraya gerik..tak boleh nak potong sesenang wenang sbb jalannye berselekoh tajam...tp itula busan betol kalu jadi pengikut setia bontot lori...tp kekadang tu bile terasa berani melampau2,saya terpotong jugak..huhuhu

OK..berbalik topik sebenar, saya nak kenalkan kamu dengan sesuatu..meh sini nak cite..Selalunya setiap kali balik gerik saya suka sangat bawak balik makanan yang banyak2..kasi penuhkan fridge di rumah bujang tp kali ni lain pulak citenya..terbawak teman tapi mesra sekali mengikut serta aku balik ke gerik..sebelum tu dh mintak izin dh dr ayahku untuk menangkap beberapa teman baiknya supaya jadi teman baikku pula.. =p

menangkap???apekah *&%$???

manusia boleh tangkap menangkap eh??syokknye!!saya nak jugaklah..kat mana azna carik?saya teringin nak tangkap Fizo Omar la..=p

hah jangan ngada2 nak tanya saya benda yang bukan2 eh sbb saya bukan bwk manusia pun tapi saya bawak sesuatu..ia sangatlah kecil..tak mengeluarkan bunyi n bercakap konfem2 la tak boleh.. =)

so....apekah itu..?????????????????

:::teman baru ku::

harap maapla..bekas terlampaulah rendah..smpikan pokok yang patutnye dok dalm air..termuncul pulak di permukaan..yela2x..fine jangan gelak..nnti esok saya tukar bekas lain..huhuhu


p/s:kalau nak tahu..kat umah saya ni ade banyak binatang kecil yang sudi menemaniku..semut itam, anai-anai, lipas n cicak..dan yang terbaru adelah ikan kecil yang kiut miut ini..hehehe...
This entry was posted in

Saya Sayang Sangat2 Dia.. =]

Kasih sayang yang diberikan tidak ternilai dengan wang ringgit..pengorbanan yang diberikan sangat besar nilainya..Beliau sanggup korbankan segalanya malah wang dan barang kemas demi anak-anaknya..Beliau rela mengharungi segala cabaran hidup yang dihadapinya demi kerana anak..Segala onak dan duri sepanjang 25 tahun disimpan erat dalam hatinya..Ya Allah tabahnya hati wanita ini..diuji dengan bermacam2 dugaan, tapi beliau mampu bertahan sampai ke hari ini..hanya satu penguat semangatnya untuk tabah dengan segala ujian..Anak-anak..

Aku cuba untuk menjadi seperti yang diinginkan..cuba untuk menceriakan hidupnya..walaupun kekadang kedegilanku melampaui batas...Maafkan aku, ibu..

Ya Allah, aku sayangkan dia..aku rela korbankan nyawaku kerana dia..Aku tak boleh hidup tanpa beliau..Dialah segala-galanya bagiku..

Buat,
Pn Rahmah Binti Jaafar

..SELamat Hari IBu..

Terima Kasih atas segalanya..

Ore sayam sangat2 ko ming..(^_^)

Monday, May 3, 2010

JuAlaN TuDunG (^_^)

Assalamualaikum wbt..

Ade sape2 nak beli tudung tak? tapi saya tak jual tudung syria ke tudung ariani ke ape ntah..saya jual tudung bawal je..kebetulan masa ni ade beberapa helai tudung yang saya kendong ke hulu ke hilir bukan ke mana2..tapi dari dalam rumah..pastu masuk dalam kete..pastu tak bawak2 kuar sampai sudah ke tempat tujuan utk menayang tudung2 itu (tempat tujuan: sekolah saya)...sbbnya saya malu.. malu..dan malu ..hah dh tiga kali saya duk ulang benda yang sama..maknanya saya memang tersangat2 tersipu2 orangnya untuk menjadi penjual sementara..hikhik..

macam mana boleh terkeluar idea jual tudung????

ok mcm ni..saya bukan nk jd penjual tudung secara tetap dan berpencen..(tp klu tetibe rezeki mencurah2 di masa hadapan, mungkin boleh jd kot..hikhik)...
ni sume kerjaan adik saya la..die suh sy bwk jual kat skolah sy..tp smpi sudah sy tak tunjuk..sbb sy tak reti la nak buat iklan2 secara terbuka ni..nk tayang muke seposen dpn cikgu2 skolah..pastu sy ni mudah runtun hati jiwa dan raga kalau kengkawan mintak rundingan harga..silap haribulan yang harga rm30 leh jadi rm3 tau..hah! tak logik kan..hihi..
itu yang tadi lepas solat maghrib, tetiba tercetus idea ni..(ceh..ayat tak boleh blah)..nak publish sume tudung yang saya ada yang saya terbangkan khas dari negeri cik siti wan kembang..negeri mana??kat mana???tak penah dgr??? hah! siap klu de pertanyaan2 sumbang sebegini..terus tak kasi rundingan harga..HAKHAKHAK..nah saya tayangkan kepada kamu dan kamu yang berminat dengan tudung jenis ini..klu tak berminat pun saya tak kisah..bukan saya suh kamu kuar dengan tiba2 dari blog sy klu nmpk iklan ni..hehehe

ni je la tudung2 yang ade dalam koleksi saya...

sumenya tudung bawal no 1..cume harganya berbeza disebabkan oleh patern sahaja..

jenis pertama - bawal no 1
cume di jahit tepi dengan manik petak2..
harga rm 28 (tidak termasuk dengan kos penghantaran)


kaler peach
kod M001


kaler putih
kod M002

jenis kedua - juga bawal no 1
bersulam manik
harga rm35 (tidak termasuk dengan kos penghantaran)


kaler hitam
kod N001


kaler hijau muda
kod N002


kaler pink
kod N003

jenis ketiga
harga RM48 (tidak termasuk dengan kos penghantaran)
sulaman benang kemas n cantik..(sila klik pada tudung untuk pembesaran imej yang jelas n terang..tq ;] )

kaler hitam
kod S001

kaler hijau mcm di atas
kod S002
jenis keempat
harga RM48 (tidak termasuk dengan kos penghantaran)
sulaman manik..sangat kemas n cantik..(sila klik pada tudung untuk pembesaran imej yang jelas n terang..tq ;] )


kaler biru muda
kod S003



kaler pink
kod S004

kaler hijau muda
kod S005

kaler krim
kod S006


kaler pink muda
kod S007



kaler purple tua
kod S008


cepat! cepat! stok adalah terhad...sapa cepat die dapat...

sebelum beli, kene lengkapkan diri anda dengan syarat2 berikut;
1. serious buyer only!!! <--nada tegas okek! 2. tidak ada istilah barang dikembalikan semula selepas digunakan atau selepas dibeli dan sama waktu dengannya..so pastikan kamu buat pilihan dengan betul..pikir dengan betul supaya tidak menyesal dikemudian hari..bukan apa kot2 kaler yang kamu pilih tidak kena ngn baju kurung/kebaya/kebarung/bla bla bla.. 3. boleh transfer guna apa2 sahaja kaedah..asalkan menyenangkan kerjaan saya dan juga kamu.. 4. pengeposan hanya akan dilakukan selepas kamu membayar harga tudung tersebut..saya sediakan perkhidmatan pos laju sahaja..
  • 1-3 helai tudung: semenanjung m'sia (rm6) & sabah/sarawak (rm10)
  • 4-6 helai tudung: semenanjung m'sia (rm9) & sabah/sarawak (rm12)
5. kalau berminat bolehlah hantar emel kepada saya di :
senorita_na@yahoo.com
**sila nyatakan kod item mana yang kamu berminat berserta dengan nama,alamat,no telefon..
**saya akan lampirkan sekali no akaun saya untuk tujuan pindahan duit..

Sunday, April 18, 2010

Kureng KesiviKkan..aiyyoooo

Petang tadi..aku telah terkedek-kedek pergi bercanda di KBmaLL secara bersendirian...beginilah nasib bila memegang status single and available/single but not available/not single n not available..hah silalah gores dengan sendiri..malas nak nyatakan status sekarang ini..its too complicated..cewaahhhh..hahahaha..

Takdelah banyak sangat shopping pun..sbb aku neh bukan jenis shopaholic..bese2 je..beli yang berpadanan n mempunyai keperluan penting sahaja..hikhik..besalah,azna seorang yang berjimat cermat bila bulan sudah menuju ke puncaknya untuk mengambang..hahaha.. =p

Bila nak dekat kul 6ptg, barulah terasa untuk balik rumah..mase nak balik ni,punyelah berderet kereta sedang beratur menunggu giliran untuk meloloskan diri di garisan lampu isyarat tu..huhu..so, aku takdela nak hot pun..standard la mase2 ni adalah peak hour bagi warga kelantan yang bekerja..tak ketinggalan jugak buat warganya yang suka shopping di bandar KB mcm aku neh..hakhakhak..

Cuma tetiba je suhu kepanasan ku naik mendadak ekoran daripada beberapa orang yang aku rase tidak ade kesedaran sivik dalam diri die..(ceh, mentang2la sekarang ni dah diperkenalkan subjek SIVIK di sekolah..dan2 cikgu azna ni nak guna..seb bek die tak ajar subjek ni,kalau tak macam2 ilmula die keluarkan..haha)..sungguhla aku tak puas hati..ape ke jadah memotong barisan orang sesuke hati mak bapak die..padahal dalam TV pun dah de iklan yang si anak ngn ayah tu..di mana si anak menegur ayah die jangan memotong barisan..ape kes ni..kerajaan bukan main bnyk laburkan duit untuk bagi kesedaran..tapi masih lagi de makhluk yang tak mengaplikasikan sume tu..belajar tinggi2 pun, tapi still buat macam orang tak belajar tinggi..ceh..menyampah giler..

_salah seorang pengguna jalan raya yang kureng berpelajaran..huhu_
This entry was posted in

KeLenTanKelATUng di DaPur

Semalam punyelah excited plus keterujaan untuk balik kampung..walaupun terasa kecut perut sket..kecut sket aje la perut ni memandangkan kali ni dan selepas ini akan ku pulang ke kampung membawa diri..eh salah2 bukan membawa diri sebab aku bukan merajuk....tp akan ku membawak kereta seorang diri..tanpa teman di sisi..ceehhh ayat..haK haK..

dahulu kala..si dia sentiasa di sisi setiap kali balik kampung..tempat berborak..duk bergosip2 panas aje sepanjang balik ke kota bharu..hihi..tapi sekarang ni, si dia sudah bersara dari menjadi teman setia ku..sebabnya si dia terpaksa bertugas jauh sedikit dr sekolah ku..dalam 40minit jugakla dr bersia neh..tinggalla aku sorang2 kat sini memegang status bujang..klu ade si dia,de jugak geng bujang..aishhh..sabar je la hati..

hah mesti hangpa sume duk pk si dia tu KEKASIH ku kn..tretttt..salah..
NO!!!!...si dia itu adalah.....

taddaaaaaa...ni la kakak kesayanganku..
namanye kak yen..
sape berkenan..leh isi form dengan saya..hikhik..


ok..dah2..sekarang ni berbalik kepada topik balik kampung..so skng ni mcm korang tahu aku dah duk di kampung..dan akan berada di sini smpi isnin je..cuti sampai situ jela dik oi..tak leh nk lebih2..hukhuk..

sapa tak hepi balik kampung kn!..nak2 aku ni dh berkurun lama jd org gerik..bkn aku yang nak jd..tapi kerja aku yang suh mintk aku jd org gerik jap..huh..sabor je la..

memandangkan si anak dara kepada En Awang n Pn Rahmah ni dah lama tak balik..terbitla keinginan si emak+si abahnya untuk makan nasi dagang..air tangan anaknye..HAKHAK..sungguh aku malas..tapi sebab mak abah mintak..ku turutkan dengan RELA HATI..makanya ikhlas ye..hikhik..

dan tadi si azna ni pun telah duk gedikz2 santai sendirian di dapur tanpa bantuan si adik bungsunya..malas nak suh die menyemak di dapur..dh la keding mcm lidi..haha..jahat gile si kakak ini..aku buat se'simple' yang boleh walaupun memang leceh nak masak nasinya..kene kukus sebanyak 2 kali..
dan..akhirnya terbitla nasi dagang+gulai ikan kayu kelate style..
sedia di makan untuk sarapan nanti..hoyeah..hoyeah.. =p =p =p