Saturday, January 23, 2010

For My BeloVed Sis..(Kak cT)

Fuh..hari ini memang takleh nak diet sangatla..pagi makan..petang makan..malam pun makan..semalam my parents dtg jauh dr kelantan..(jauh ke??..huhu)..sebab rindu sangat dekat anak sulungnya ini..(sangat terharu u ols..thanxx ming&abah)..so, pg tadi masakla nasi..memandangkan abah memang jenis makan nasi utk bekfes..tak leh makan bende len..memang tak bleh nk lari rutin ni..so,ming n aku masakla secara ala kadar n secara kekampungan..goreng ikan rebus+sotong masak serai+kacang panjang+budu..besh sangat2..hehehe..tp aku amik nasi secara berhemah la..takde la macam zaman2 hingusan dulu..hahaha..

ingat sekali je la makan nasi..alih2 petang td terasa nk makan bihun sup plak..(mase neh ming&abah sudah berangkat pulang dah..) dengan keje yang boring melampau2..masakla cik azna neh terkedek2 di dapur...nk kurangkan kolestrol punye psal, gune minyak zaitun je..hikhik..banyakkan sayur..kurangkan bihun..syokkk..hahaha..ish tak malu puji diri sendiri..wekkkk!!!

pastu belah malam pulak..kak ct bg spagetti..nah ni gamba nye..sempat snap sebelum makan..hikhik


besh sangat2 spagetti ni..sungguh!!..lg sedap dr yg org bagi hari tu..hehehe..thank u so much my dear sis..tau2 je org nak makan spagetti..hikhik..

p/s: alamatnye esok pagi kene buat workout skit..dah tak bleh malas2..hehehe

Monday, January 18, 2010

~HaRi JaDi AbAh~

Dah lame giler aku tak updet blog..dah lame giler aku tak menjengah blog..dah lame giler aku duk terpk2, apekah yang aku nak isikan dalam blog..sumenye bermula dengan 'dah lame giler'..

Tapi hari ini, aku menjengah demi kerana insan tersayang..ceehhhwaahh!..hahaha..

Hari ini, abahku sayang menyambut hari ulangtahunnya yang ke tettttt.. (rahsia..wahahha..)

SELAMAT HARI JADI ABAH!!!!

anakmu ini sentiasa doakan kebahagiaan dan kesejahteraan abah..moga2 tahun ini memberi seribu satu kebahagiaan buat kita sekeluarga... =)

terima kasih sebab menjadi abah yang paling baik di dunia ini..terima kasih sebab abah sabar melayan kerenah n kedegilan anak sulungnya yang melampau2 ni..ahahhaa..

TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA.. =)



yang ikhlas dari anakmu,

Noor Azna bt Awang
This entry was posted in

Tuesday, January 5, 2010

Teruja babe!

Benda yang aku nak citekan ni agak2la lapuk kira tahap macam basi sangat dah..tapi aku NAK jugak untuk share dalam ni yang buat aku teruja sangat2..sampai lupe yang perut aku tak sentuh nasi pun dua tiga hari ni..sampai lupe yang pg tadi aku sangat tencen utk mengajar..sampai lupe keje aku bertimbun di sekolah..sampai lupe yang jari jemari ku otometik termsg org yang aku sangat2 tak suke di sekolah..sume jadi lupe..sebab teruja sangat dengan benda ni la...

bende ni..
dan bende ni
sumenye pasal HIDROGEL...kau buat aku gila la..sungguh!!..

da lame da aku pendam perasaan nak buat nye..cume masih mencari2 pokok apekah yang sesuai untuk gunakan hidrogel..mase cuti hari tu, aku asyik duk buat research psal hidrogel je..cemane nak handle..jenis2 pokok yang sesuai..kaler ape yang lawa...

dan akhirnyeeeeee..petang tadi aku buat juga..ni pun sebab aku nak bende yang cantik n fresh depan mata aku di atas meja kerja ku..supaya bile aku tencen lagi, aku pandang bende yang fresh, aku akan jd cool balik... =)

jap2..gara2 hidrogel aku lupe dengan perasaan tak suke aku dekat sumone tu sampai aku termsg die utk temankan aku pegi nursery utk cari pokok yang aku nakkan..bkn aku tak bleh pegi sorang,tp tempat ni aku tak penah pegi..n ia agak menyeramkan..n buat aku takut..(klu de teman, terasa la mcm selamat skit)..tak mcm nursery dkat dengan kedai mamak tu..kenapa aku pilih tempat seram tu?? sebabnye kat situ lagi banyak pokok berbanding dekat mamak..puas hati??huhu..tapi seb bek die tak jadi..klu tak aku tak tahu la cemane keadaan aku mase tu..bergaduhkah??bercakarankah??hahah..abaikan jela..malas nak pk.

sebelum tgk pokok aku yang da di rendam dlm gel..jom tgk lu langkah2 aku buat..sebelum dpt kuar hasilnye..hikhikhik..

ni pokok yang aku carik..basuh kasi bersih akarnye untuk elakkan kemungkinan yang akan berlaku di masa depan..hahaha..tak bleh blah ayat nigel2 yang aku beli..kaler merah n hijau..rm3 sebungkus...sila ikut arahan di belakang plastik ye.. gel2 yang direndam dalam air..kaler die makin lame makin pudar la..aiyooo!


dan nilah hasilnye..tgk kaler die makin pudar la bile makin mengembang..tapi takpe..nnti nak cari yang len pulak..biar nmpak warna warni dalam gelas tu..

aku buat kecik je..sebab aku suke bende yang kecik2..nampak comey je mcm tuan die..ahakksss..gedik!! (^_^)

Sunday, January 3, 2010

AktivIti SebeLum KemBali ke SeKOlah

Lepas maghrib tadi, kami sekeluarga yang mempunyai ahli seramai 5 orang sumenye (selepas di tolak 2 orang adik..sebab dieorang da balik tempat masing2)..mempunyai keinginan untuk berjalan2 sambil bermurah hati untuk mengkayakan peniaga2 di Wakaf Che Yeh..hahaha..untung giler sapa yang berniaga kat situ..pelanggan tak putus2 babe..hehehe

Sambil-sambil cuci mata..sambil2 tangan gatal duk seluk saku kuarkan duit kasi kaya same itu peniaga..hukhukhuk..memang laju r duit kalu aku pegi sane..macam air sungai mengalir..dulu memang aku tak suke pegi tempat ni sebab sesak ngan orang, n sebab tak jadik cikgu lagi..tapi sekarang, pantang jumpe kedai kain dan tudung..konfem lame r die ni duk sane, mcm nak buat rumah dalam tu pun ade..da mcm addict ngan kain pasang pulak...sebab target aku nak cukupkan sampai 365 pasang..leh hari2 tukar baju lain..baru syokkkk..hahaha..(berangan aje kau ni azna..hikhik)..

da lepas pusing2 wcy..kami bergerak ke restoran sue tomyam..sebab adik ku pipah, nak banje kami makan..ALAMAKKK..(sambil tepuk dahi)..hancur punah ranah diet ku hari ni..huhu..utk elak dr punah sepunah2nye, aku order bihun sup tanpa telur..bihun pun kasi kurang skit..org len sume makan nasi hidang..takpela..aku da tak kesah sekarang ni..kire diet tahap sepenuh hati ni..memang nekad sepenuh jiwa dan raga nak turunkan berat badan..jangan gelak okey..sebab saya memang serius sekarang ni.. serius tahap dewa ni.. kau gelak, aku tempelak..ok tak? :D

dan silalah layan gamba2 ini ..


muke azna konfem lebih dr yang lain..ish menyampah aje..huehuehue


makanan kami


bihun sup saya :D
p/s:
babe, pertama kalinye aku kuar dari umah pakai tudung ala2 ariani gitu..mula2 nak keluar dr kete tu,rase malu tahap ape ntah..sebab mcm sume mata duk pandang2 aku mcm aku neh bibik dari indonesia (padahal aku berhalusinasi je sebenarnye tu..dieorang tak hengen pun pandang aku..perasan je lebih minah neh..hahaha) tapi lame2 da jd okey da.. =)

Friday, January 1, 2010

Merpati dua sejoli

Gamba2 ni di ambil ketika pasangan kekasih ni sedang syok bersantai atas bumbung rumahku..

dialog sebentar bersama merpati =p


Merpati A : U, ape yang U menungkan tu..macam sedey je muke..ade masalah ke..meh share ngan I..
Merpati B : Haah, I sedey sebab U taknak kawin dengan I lagi.. I da tua tau U.. tahun ni da masuk umo 25 tahun da..
Merpati A : I bukan taknak kawin, tapi bajet tak cukup lagi.. lagipun tengok la bulu2 pelepah I ni..tak cantik lagi.. I kene g spa nak buat rawatan.. barula nampak ensem,U pun tak segan berada di sisi I.. (ceewaahh)
Merpati B : Ala, U tetap ensem di mata I..sungguh tak tipu..klu U tak caye, I terjun sekarang ni tau..tinggi ni tau..

Disebabkan sayang & cinta pada buah hati, pergila si A ni pujuk si B


Merpati A : Ye, I percaya dekat U..Jangan terjun ye,nanti sape nak sayangkan I lagi.
Merpati B : Hehehe (gelak).U, tak semua dalam dunia ni sempurna.I tak mintak ape pun dari U.Cukupla dengan kasih sayang dan perhatian yang U berikan pada I.I tak mintak lebih2 pun.
Merpati A : I sayangkan U jugak. I janji cukup duit, I kawin dengan U ok..Jangan masam2 lagi tau..
Merpati B : Okey darling. Tapi jangan lame2 tau..Berderet list menunggu ni..hahaha (gelak)
Merpati A : Amboi2..

>>Sekian cerita pasal merpati tu<<


Selamat Datang 2010

Ucapan ini ditujukan buat diri empunya blog.. =p

.||. Selamat menyambut kehadiran 2010 .||.

.||. Da boley bukak buku baru..lembaran baru..diari baru..coretan baru..yeayyy!! .||.

.||. Katakan TIDAK kepada benda2 sedih yang dah dicipta sepanjang tahun 2009.. no turning back!! .||.

.||. Nak jadi cikgu yang bagus.. .||.

.||. Kena sedar diri sebab da tua.. umo da masuk 25 tahun da ... .||.


p/s:

Moga tahun 2010 ni akan memberi sinar kebahagiaan yang aku dambakan selama ni.. =)