Sunday, February 14, 2010

MemOri OLd SkOoL

Pagi tadi merajinkan diri untuk menjenguk skulah yang lama bebenor ku tinggalkan..lebih kurang sedekad...rajin ini dtg pun sbb aku de terbaca sal tekadmas dalam fesbuk, so plan ngn member baik aku untuk tgk pe ke bende tekadmas ni kan..n sape yang join..

so pegila kami dengan terkedek2 tanpa rasa malu..hahaha..iyela org len sume byr sblm pegi..tp kami pegi tanpa byran..yela, kunun2 nak g survey lu kot2 de geng seangkatan kami yang terlibat sama..namun hampa, sbb sume anggotanya adalah dr golongan veteran yang sumpah kami tak kenal langsung..kuikui~~apelagi terus angkat kaki la...angkat kaki bukan lari balik terus,tp angkat kaki untuk tidak menjoinkan diri dlm kumpulan veteran ini..dan bermula aksi mengedikkan diri ambik gamba sekitar skolah yang dikira banyak tinggalkan nostalgia sepanjang 2 tahun menjadi anak kandung kpd SMTPM...I rindu..I sayang..I nak peluk SMTPM..

jom..pakat layan gamba2 yang ku kira banyak ku cipta knangan di sini..wah, mcm episod mengingat kembali la ni..hahahah


pintu gerbang masuk ke asrama puteri SMTPM..kat sini la aku menginap..kat sini la aku kenal ngn kengkawan..sumenye bermula di sini..dulu mane de pokok kiri n kanan..kosong je..tp td aku tgk sumenye dh penuh n padat gitu dengan pelbagai kemudahan..cayala..hehehe..dorm tahun pertama 2c4..pastu tahun seterusnya 2D4..pastu bertukar pulak ke dorm 2c3..sehinggala tamat tahun 2002.. =D


di bulatan tu bermulanya episod aku mengasah bakat sebagai MC..dulu mase nek form 5, bermula satu peraturan baru bagi geng pengawas, di mana sume kene jd MC utk setiap hr perhimpunan harian..dan pada ketika aku dikehendaki menjadi MC, adalah minggu Bahasa Inggeris..wah, kene speaking la I tell U..lepas aje aku jd MC, pujian tak putus2 aku terima..stat dr abis majlis smpi ke dorm..smpi ke esok hr pulak tu.. bebudak ni duk puji akan kelunakan suaraku berspeaking..cewaahhh!!!..bukan I yg ckp, tp dieorg..masa ni jangan ckp r hati tu cemana..berbangga2..hehehe..n selepas episod ni, Sir Imran select aku tuk jd second speaker utk grup debate sekolah..hehehe..
bakat MC tu aku tak simpan aje..g matrik jd MC secara tak sengaja utk majlis yang grand ku kire sbb satu matrik tu..hahaha..pastu g UPSI pun same..tp sempat sekali je..n skng di SMKBF..dh jadi MC dlm dua kali klu tak silap..hehehe..


di sini pulak...dewan utama bagi SMTPM..kat sini mcm2 acara buat..stat dr perhimpunan mingguan sehinggalah ke acara peringkat sekolah..di dewan ni suara aku berkumandang tatkala jadi MC utk perhimpunan mingguan..dan di dewan ni jugak pertandingan debate peringkat daerah di langsungkan..menang..dpt tempat kedua klu tak silap..hehehe...pastu kat sini la aku bernasyid dengan kumpulan nasyid sekolah..pastu pulak acara terima menerima hadiah kat dewan ni la..hehehe..malu malu bile teringat cite dulu.. =))


bangunan ni bangunan pentadbiran..dan bangunan yang de logo sekolah tu, adalah tempat kami, grup nasyid perempuan praktis nasyid setiap malam..masa prep..pastu dulu2 mase form 4, aku duk melepak n makan2 nasi dengan bebudak dorm..itu yang badan aku naik kaw2 bile duk sini..boleh dikatakan setiap malam, sblm bermula prep, aku n the geng akan ke kantin beli nasi lauk daging..beshhhh..sangat sedap masakan org kantin sekolah ni dulu..hehehekat sini pulak tempat belajar add mate..ni port cikgu subari..die suke suruh students die dtg sini n belajar add mate kat sini..tp beshla..sbb leh skodeng org yang lalu lalang..klu korang nak tahu kat belakang bangunan ni adalah kawasan perkuburan org islam..haha..seram je klu lalu sorang2..

hah ni pulak kelas 5Perdagangan 1...kira ni kelas aku la dulunye..dekat ngn tangga..hehhee..klu org tu turun dr tingkat atas, konfem jeling2 r..hahaha..gatal betul!!! ni cite dulu2 kala ye..dh takde kene mengena dh skng ni.. =p
kelas kami olwiz dpt johan untuk pertandingan kelas tercantik..tak penah kalah.memang kelas lain tak bleh nak lawan kami..sbb kami sehabis daya menghias kasi cantik..hehehe...


itu jela kisah suka n duka berada di sini yg sempat ku ingat..sbnrnye banyak lagi.hehehe..mase g skolah ni td, hati tiba2 jd sayu..tiba2 jadi sedih...sume tempat ada titik nostalgia nye..yang tak mampu ku gantikan dengan benda lain...rindu giler..rse nak balik semula ke zaman 2001 n 2002..

Friday, February 12, 2010

~SOri~

sori atas ketidakbolehan anda untuk membuka blog I untuk beberapa hari kebelakangan ini...sebab banyak giler faktor2 yang membuatkan I tutup blog ini buat sementara waktu:

1.....sebab budak sekolah aku dah sedar akan kehadiran blog yang tak berapa nak mewah ni..hehee

2.....sebab aku dah ketandusan idea untuk mengarang..ditambah dengan keje yang melambak2 di sekolah..menyebabkan aku kekurangan daya keinginan untuk mentengok n menjenguk blog I

3....rindu sangat nak berblog..tp belum ade peluang lagi untuk melepaskan rindu..

4...InsyaAllah akan di updet blog ini dr semasa ke semasa...i promise..