Sunday, June 27, 2010

Bz~Bz~Bz~

Saya sangat bizi dengan bermacam-macam keje waktu ini..
Sampai rumah pun dah tak terurus..kain pun bertimbun..baru seorang tu..belum lagi jadi berdua ke atau bertiga ke atau ber.. dan ber.. bunyi macam banyak je nak duk dalam rumah ni..kene hire bibik ni..baru tenang balik rumah setiap kali abis keje..ni perancangan masa depan aje okek.. hik hik hik (^_~)

Saturday, June 19, 2010

18 Jun 2010

Sungguh tak kusangka..ingatkan panas sampai ke petang rupanya hujan rintik-rintik di tengah hari..malang sungguh nasib hari ni..ada tiga kejadian yang sungguh membuatkan saya rasa..arghhhhhhhh..tension..tapi bila di pikir dari sudut positif..biarlah..mungkin de hikmah di sebalik segala kejadian yang berlaku hari ni..

  1. Kejadian pertama: bangun pagi dengan mata kiri bengkak dan juga terasa kesenakannya..actually dari semalam lagi lepas saya guna lens..apakah di sebabkan lens atau benda lain?? entahlah..takpela akan ku pergi ke klinik mata esok pagi..agak takut, tapi kena jugak demi kebaikan di masa hadapan.
  2. Kejadian kedua: cadangnya lepas zohor nak ke kenduri kawanku di pasir puteh naik keretaku. tapi terpaksa ditukar rancangan nek kereta kawanku. SEBAB cermin keretaku telah dipecahkan oleh si buah mangga yang durjana jatuh dari langit..uihhh..pokok la..huhuhu..jadi sekarang ni terasa duitku tetiba mempunyai sayap dan berterbangan meninggalkanku..aishhh nasiblah labu..huhuhu
  3. Kejadian ketiga: semasa di majlis kenduri, tetiba je gigi ku buat hal. Al sebabnya oleh tergigit benda yang keras menyebabkan gigiku terasa ngilu sampai ke saat ini..owhhh damnn!!~~!!!

kesimpulannya: solution untuk segala kejadian di atas adalah dengan DUIT. Haihh!! biarlah nak buat cemane mungkin duit tu dah jadi rezeki orang lain..reda je la..& satu lagi kenala amik emergency leave untuk sehari..itu saya sukeeeee!!

Tuesday, June 15, 2010

Lucu Ok!!!

Petang tadi, saya dikejutkan dengan SMS yang dihantar oleh seorang teman

"salam na..I nampak pengantin baru la di KBmall"

Pas saya baca..saya jadi blurr "sapekah pengantin baru itu?"

So saya pun terkial-kial, memaksa otakku mencari jawapan kepada teka tekinya..rasanya dah boleh agak. Tapi sebab tak berapa nak konfem lagi, saya balas SMS dia berupa pertanyaan jugek

"sapekah itu"

Kawanku yang sorang itu pun membalas..."dia tu la (kawanku mentioned namanya)"

saya cuma mampu membalas "Oooo..."

dalam sambil-sambil tu, saya tersenyum sorang diri bile teringatkan kisah si wife nye mencari gaduh dengan saya pasal si dia..tapi saya tak join r, die je yang lebih dan telah melancarkan misi serangan pelik ke atas I..tapi memandangkan I ni terlebih 'proaktif'..

so I balas dengan buat muka dekkk aje..Hei! mane boleh orang berpelajaran tinggi setinggi menara gading ni nak bergaduh hanya kerana benda sekecil kuman itu..kalau zaman-zaman hingusan dulu okekla (opss terlebih sudah!!)..sekarang ni I pun dah nak jadi bini orang, takde masa nak gaduh-gaduh..banyak lagi benda lain nak disebokkkan dalam otak I ni..hehehe

pape pun buat si tuutttt n tutttt..saya sentiasa doakan kebahagiaan anda berdua .. ;)

Monday, June 14, 2010

Keterujaan Masa Kini

Bila masuk je cuti sekolah, konfem berderet-deret senarai ahli keluarga/sanak saudara/sahabat handai yang nak menamatkan zaman solonya..kalau bukan penamatpun, separa penamatpun ramai jugak..separa penamat ni maksudnye sudah di booking siap2 oleh pihak lelaki..makanya bila sudah di tempah, lelaki-lelaki lain janganlah gatal-gatal mulut pegi mengayat, konfem free-free kau dapat karate dari tuan empunya nye..siap!!..hahaha..

Masa orang tengah kalut-kalut nak ke sana la ke sini sebagai memenuhi undangan, saya pulak duk kalut-kalut pegi jenguk hantaran+pelamin+bilik pengantin+makeup..kalau terpanjang kaki ke jemputan kawin, konfem benda-benda alah ni yang jadi perhatianku..eh eh bukan ke orang lain pun buat benda sama ke??pastu duk ber sok sek sok sek sesama sendiri..GOSIP!!!..blerghhh..

Tapi itulah kan entah terkena sampuk apekah sampai minah ni sungguh teruja untuk mengambil gambar sebagai koleksinya di kemudian nanti..ecececehh..sudah sampai serukah??owhhh tak mampu untuk dirungkaikan sekarang ni..cuma bak kata Dato Siti Nurhaliza "biarlah rahsia"..lalala.. (^_^)


>>>SEKIAN<<<