Monday, August 23, 2010

Tandusnya idea!!~~

Ramadhan 13..

Pejam celik pejam celik sudah banyak hari dah kita berpuasa..bila masuk petang je,macam-macam dah kene pikir nak masak ape untuk dimakan bila waktu berbuka. Kalau yang isteri-isteri atau para ibu memang normal la duk mikirkan hal ni..tapi yang si bujang ni pun nak join grup si ibu2 jugak..sebok aje die masuk ke dapur masak untuk diri sendiri..huhuu (ditujukan kepada si empunya blog okek!)- tapi kalu de terlebih buat, elok jugak diberikan kat jiran..dapat jugak pahala kan selain mengeratkan hubungan sesama jiran..pahala tambahan gitu (^_^)

bila ke petang je aku akan kalut bukak tenet cari pelbagai resepi yang tak pernah dicube untuk dicube dalam bulan ni. memang kalau bukan bulan pose, aku sangat malas untuk masak..kalau bukan bulan pose aku sangat malas untuk menambahkan ilmu masakkan ni..

tapi bila bulan pose je la mase untuk mencuba pelbagai resepi sampai pada penghujung bulan pose korang akan berasa bangga dengan diri korang..sebab macam-macam masakan dah kau try..tak kisahlah barat ke..timur ke..utara ke..selatan ke..whooww memang bagus n mantoppplah kan..memang lulus untuk dibuat bini..kuikui.. ;p

tapi kene ingat ibadat pun kene sama naik..jangan ilmu masakan je yang bertambah..yang lain tak bertambah2..hehehe..

p/s: aku rasa aku dh lari dari tajuk cite yang sebenar,tapi takpelah..layankan ajelah..bukan nak masuk peksa pown..(tibe-tibe rindukan saat menjadi pelajar dulu..syoknye..)

0 comments: