Sunday, September 12, 2010

Berakhir satu episod..

Perghhh sudah lama ye aku tak menjengah blog..bukan blog aku je malas untuk dijengah, blog orang lain pun same..letih sangat dan terlampau bizi sangat tapi bizi aku tidaklah mampu mengalahkan bizi golongan-golongan VIP ni sebab aku bukannye orang penting untuk dimahsyurkan..

Seperti yang korang sedia maklum dan juga telah dikias2kan sikit dalam fesbuk dan telah dikecoh2kan di sekolah akan kejadian yang bakal menjadi di bulan syawal ni akhirnye menjadi kenyataan jugak..Alhamdulillah majlis yang kami rancangan bersama-sama berlangsung dengan cukup sempurna..di awal perbincangan kami konon-kononnya nak wut ala-ala simple mimple gitu telah bertukar sebaliknye..dulu pikir-pikir takmo buat pelamin. hanya nak duduk atas couch je, tapi tup tup terpikir nak buat macam ni pulak..simple but nice..hehe



pastu untuk hantaran pun konon-konon nak gubah sendiri la..seyes sumpah sangat excited nak gubah-gubah ni..tapi memandangkan aku duk jauh, dan mase duk di gerik aku tak wut satu hape pun lagi..so bile balik bercuti sekolah tempoh hari, mak sedara aku de offer kan diri untuk tlng gubah hantaran aku..dulu pikirnye kalau aku gubah sendiri,aku ingat nak ikat reben pastu letak bunga sekuntum. memang idea simple la..tapi memandangkan mak sedara aku terlibat maka jadilah macam ni..aku rase macam bukan tunang tapi dah masuk tahap kawin dah..cantekkk sangat..hahaha
Satu lagi benda yang aku rancang lain tapi jadi lain.iaitu mekap. yang ni aku suke sekali. sebab membuatkan aku transform menjadi siti nurhaliza gitu..bukan aku cakap ye,ade tetamu aku yang cakap..tapi tang mana die nampak same pun aku tak tahu..dulu-dulu nye aku pikir nak mekap cara aku sendiri je.pakai bedak,lipstik dan eyeshadow..bunyi macam simple kan. tapi tup tup last minit dapat sorang akak ni yang available pada hari tersebut..sumpah cantek die mekap..




opps lupa pulak berkenaan dengan baju yang aku pakai tu..actually aku rancang nak pakai baju kurung moden yang takdela blink blink macam atas tu..tapi atas bantuan adik dan mak sedara aku, tak pasa-pasal aku boleh pakai baju pink macam ni..pastu terkena pulak dengan baju melayu si dia kaler pink ni..memang sedondonlah kami pada hari tersebut..(^_^)


itulah serba sikit yang berlaku..alkisah kejadian sebelum majlis berlangsung. Alhamdulillah, aku bersyukur segalanye berjalan dengan cukup sempurna..terasa macam segala urusanku dipermudahkan oleh Nya..dengan makanan yang sedap-sedap..pastu dengan bantuan yang dihulurkan oleh ibuku dan juga ayahku..terlihat sinaran di mata mereka untuk menerima bakal menantu yang sulung..hikhik..sampaikan siap ayahku tempah photographer tanpa pengetahuan aku pun..seyes sangat terharu dibuatnye dengan segala pengorbanan yang dihulurkan oleh kedua-duanye..

dan terima kasih juga buat adik-adikku yang tlng aku siapkan barang-barang yang belum siap..pastu buat semua mak sedara aku baik belah ibuku dan juga ayahku yang bermurah hati menolong anak sedara mereka yang comey ini..hikhik..


akhir sekali .............