Thursday, July 17, 2014

PENYAKIT KAKI TANGAN & MULUT

Anak korang pernah alami x penyakit ni? Kalu ade bintik-bintik kat tapak tangan & kaki serta ulser, sila berjumpa dengan doktor untuk rawatan selanjutnya.

~ Tapak tangan ~



~Tapak kaki~



~ Ulser dalam mulut ~

Dulu masa memula kena, aku ingatkan chicken pox memandangkan anak lom pernah kena lagi kan. Tapi yang herannya takde pun bintik merah di badan. Pos tanya kat dalam grup wassap kengkawan. Pastu dieorg ckp tu bukan chicken pox, tu penyakit kaki tangan dan mulut. Aku apalagi jadi la HAH!. So mula la babak-babak panik aku. Obsess mommy macam ni la. HAHA 

Google sana google sini cari maklumat pasal penyakit ni. Pastu jumpa doktor pakar kanak-kanak pun harus. Tapi heran doktor cuma bagi ubat demam & ubat selesema (memandangkan masa tu anak ku memang de flu) satu lagi ubat untuk ulser. Yela macam heran la pasal aku kat rumah giler tak panik dengar pasal penyakit ni. Macam benda baru la kan. Pergi jumpa doktor hanya dapat ubat tu. Ekeleh small matter je la kot penyakit ni. HAHAHA

Small matter pun, ibu yg paranoid macam aku ni memang tak leh duk diam. Cuba cari jalan nak bagi sembuh cepat. Doktor estimate masa sembuh 10 hari tapi aku taknak anak aku derita. So aku target sebelum 10 hari die dah sembuh. Aku ikhtiar memacam. Ubat tetap bagi. Yang paling nampak mujarabnya lepas aku mandikan die dengan air bekas wuduk ku. Pernah baca satu artikel kemujaraban air wuduk si ibu untuk anak. So lepas cuba, ALHAMDULILLAH ada hasil la. HEHE. Happy mommy now!

Lepas jumpa doktor hari tu, die pesan penyakit ni akan datang balik kalu tak jaga kebersihan elok2. Ok takpe aku jaga. Tapi nak dijadikan cite selang sebulan maksudnya skang ni anak ku terkena lagi. Kes nye sebab anak sedara pengasuh aku tu ade penyakit ni. OMG! Aku rasa macam eh kenapa mak budak ni. Tak rasa terseksa ke tengok anak sakit2, berair banyak kat tangan n kaki. HUHU

Frust kan! Tapi nak buat cemane, mak die tak se obses aku kowt. HOHO. Ok takpela kita cubala cari jalan untuk sembuhkan anak aku. Memandangkan pernah alami dah sebelum ni, jadi aku memang dah tak pergi klinik. Membazir je. Tapi aku tak gunakan pulak kaedah mandikan anak aku dengan air wuduk. Since aku ABC minggu ni. 

Jadi dipendekkan cite, sebab tak tahan tengok die asyik menggaru je pastu penuh biji-biji air kat tapak tangan dan kaki die. So aku guna kaedah moden. Basuhkan die dengan produk shaklee iaitu BASIC H. Sebelum ni tak pernah try, hanya baca testimoni berkenaan dengan penyakit eckzema sahaja. Pas kaji-kaji pasal Basic H dan aku pun tahu die ade 1001 kegunaan. So aku trial n error. Aku titik kan beberapa titik BASIC H ke dalam gayung dan rendam serta basuhkan kaki dan tapak tangan anak ku. 

Kuasa ALLAH dan ikhtiar yg ku akhirnya memang nampak kesan. Biji-biji air dah kecut dah. yang tinggal hanya bintik merah sahaja. Tu pun merah makin berkurang dan biji-biji makin berkurang jugak. Alhamdulillah. Sara pun sejak lepas rendam kaki die dengan BASIC H, memang dah stop menggaru berjalan pun dah terjengket-jengket dah. HEHE. Happy la kan

Maksudnyer terbukti la yang BASIC H memang mempunyai 1001 kegunaan. Rugi sapa tak ade produk ni kat rumah. RUGI SESANGAT!



Beli lah sekarang. Tak mahal pun. 

Berminat leh hubungi 
AZNA
013-6295367 

Tuesday, July 15, 2014

Owhh cerita hari ini

Hari ni nak bercerita tentang suatu kisah yg dah lama tapi masih lagi hangat-hangat air suam :)

Alkisahnya bila daku pos satu testimoni berkenaan dengan penggunaan BASIC H pada puting susu baby.

Tup tup, ade la org pm duk mintak pencerahan berkenaan dengan BASIC H. Pastu hamba Allah tu pun selitkan sekali dengan sehelai notis.

Ok..kita cuba selongkar secara lebih jelas berkenaan dengan BASIC H



APA ITU BASIC H SHAKLEE?

~ sejenis pencuci semulajadi
~ digunakan untuk pelbagai tujuan bukan setakat MOP LANTAI sahaja

APAKAH KANDUNGAN BASIC H SHAKLEE?

~ Bahan paling utama adalah dari MINYAK JAGUNG & MINYAK KELAPA



APAKAH KEGUNAANNYA?

~1001 kegunaan
~buktinya ada di label botol tersebut. Ada 997 lagi kegunaan yg boleh kita buat.


~ Jadi memang macam-macam boleh buat antaranya:

Hilangkan wax/bahan kimia yg berada pada sayuran atau buah-buahan 


Menyegarkan sayuran yang sudah layu. Segar je ye bukan mewarnakan balik. Kalau dah kuning tak leh jadi hijau balik. Tu MENIPU namanya..HAHAHA




Menanggalkan kekotoran/ kerak susu pada puting. Senang cite boleh basuh kelengkapan botol susu anak. 


Menanggalkan kekotoran pada baju


Menyental peralatan dapur & memasak



Untuk demam, anak kena ekczema, melecur, mop lantai, basuh cermin, basuh sinki, basuh toilet..Hish banyak sungguhla kegunaan die. Tak tercite banyaknya. 

Apa yg pasti produk ni adalah TERBAIK. Sebab??




Jadi kalau nak tahu lebih lanjut & berminat boleh hubungi 
NOOR AZNA 
SID NO: 1155056
NO. HP: 013-6295367




Saturday, July 12, 2014

GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE TERBAIKK!!

Memperkenalkan WATER PITCHER SHAKLEE - Produk yang TERLAJAK LARIS abad ini. 


Apa itu WATER PITCHER SHAKLEE?
- merupakan jug penuras air yang baru bagi menuras air untuk hasilkan air yang berkualiti
- menggunakan blok-blok karbon yang boleh diisi semula

Fungsi WATER PITCHER SHAKLEE:
~ mengurangkan kandungan Plumbum dan bendasing yang membahayakan kesihatan
~ menghasilkan air yang jernih dan rasa yang halus sekali

Water Pitcher Shaklee adalah produk paling LARIS kerana:

SELAMAT : “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain, Get Clean Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mudah terkandung didalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association (WQA) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

MESRA ALAM : Memelihara alam sekitar Get Clean Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, dimana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

HANDAL : Lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air berbahaya kepada kesihatan anda.

PILIHAN BIJAK : Menjimatkan Kos Rakyat Malaysia, banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter sahaja, Get Clean Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menendakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

Antara testimoni pengguna yang telah menggunakannya: 







Kenapa anda WAJIB memilih WATER PITCHER SHAKLE?

  • Hanya beberapa sen bagi seliter air yang diperlukan
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jag Air bermeter automatic pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras – tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa kemana sahaja
  • Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak
  • Harga Berbaloi-baloi kurang daripada berbanding beribu RM harga filter yang perlu diinstall dirumah malah lebih jimat masa dan tenaga untuk uruskannya.

Dapatkan segera sebelum kehabisan stok: 

Roger saya ok :)

NOOR AZNA BT AWANG 
013-6295367 
id sid: 1155056

VIVIX SI TONIK AJAIB

VIVIK 

Assalamualaikum & selamat pagi uuoollss

Korang sedar tak bila WANITA meningkat usia, kolagen dalam badan kita pun makin berkurang.Bila makin berkurang, kulit dah tak anjal macam baby dah. Mula la timbul kedut-kedut. Pastu ditambah pulak dengan persekitaran kita yang makin kurang sihat, terdedah dengan radikal bebas, pemakanan yang tidak sihat lagi la ketara perubahan kulit muka kita terutamanya. Tu belum campur tolak dengan penyakit atau masalah kesihatan yang kita alami. Lagilah nampak ketaranya. 

"Ala suami saya tak kisah pun!"
"Suami saya sayangkan saya sepenuh hati,"
"Kekasihku setia padaku,"

Hah tetiba kuar suara-suara sumbang pulak dah.Ok, fine kalau alasan korang seperti kat atas tu tak payah baca entri seterusnya. Hokey! Saya nak cite kat orang-orang yang macam sy yang prihatin dengan kesihatan dalaman. Kenapa KESIHATAN DALAMAN yang ditekankan, sebab dari dalaman maka akan keluarlah cahaya-cahaya yang menyebakan muka korang bercahaya.HAHAHA.Ok , berhenti mengarut! Camni kalau kita jaga kesihatan dalaman elok-elok, insyaAllah kecantikkan luaran akan terpancar dengan aura yang MEMPESONA. 

Macam mana nak make sure kesihatan dalaman sentiasa bagus dari semasa ke semasa? 

#1 - Gaya pemakanan mestilah kena ubah. Jangan amalkan pemakanan yang tidak sihat. Perbanyakkan memakan makanan berserat, buah-buahan 

#2 - Exercise - kita memang kena bersenam. Sekurang-kurangnya 2 kali seminggu. Sebab nak pastikan peredaran darah kita berjalan dengan lancar, jantung pun tak tersumbat. Takdela badan asyik LEMAU aje!Cuba tengok bangsa Cina, walaupun dah tua tapi tetap maitain berjoging dengan GAGAH PERKASANYA. 

#3 Makanan tambahan - Yes kita memang kena ambil makanan tambahan dalam kehidupan seharian kita. Ini bertujuan untuk menampung jumlah nutrien yang masih tak mencukupi yang kita ambil dari diet kita. Bila badan cukup nutrien dan zat, insyaAllah badan kita sihat luar dan dalam. 

Antara supplement yang sangat bagus abad ini keluaran SHAKLEE adalah VIVIX.



 Tahun pertama keluar je sambutan GILER BABAS hebat. 1 juta botol terjual. 

Kalau sambutan hebat macam tu, maksudnye khasiat die pun konfemla hebat. 

Jadi, tonik VIVIX ni memang mempunyai 1001 macam khasiatnya. Ia dapat: 

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


10 KEBAIKAN VIVIX!
1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
7) Membantu dlm proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan


Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar.TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.


Antara testimoni pengguna yang berjaya selepas mengamalkan VIVIX ; 






 JOMMM DAPATKAN VIVIX PADA HARGA PROMO 
HANYA PD BULAN JULAI 2014 SHJ!! 

pssttt..nak tau rahsia VIVIX menjadikan anda awet muda dan rahsia VIVIX mengatasi masalah kulit (termasuk eczema dan proriasis), sila hubungi saya cepatttt...zassss..zassss...


Jika berminat jom hubungi saya:

Noor Azna bt Awang
Id Shaklee: 1155056
HP: 013-6295367





Shaklee Independent Distributor

Alhamdulillah

Dibukakan hati untuk menjadi ahli untuk produk supplement yang menjadi kegilaan sekarang ini.

Permulaan ku sebagai pengguna Shaklee lebih kurang 2 tahun yang lepas. Di mana pada ketika itu menjadi seorang ibu muda yang begitu berazam untuk menyusukan anak sulungnya secara eksklusif terbantut apabila penghasilan susu badan berkurangan selepas datang bulan.

Ya memang bila dah datang bulan, susu kita akan berkurangan. Memang ketara giler ah.Bila terbantut, automatik kita akan rasa stress sebab risau kalau impian tak tercapai. Hah ni satu lagi masalah, STRES juga boleh menyebabkan lagi banyak susu tu berkurang.HAHAHA.Betapa hebatnya pengaruh emosi kita dengan penghasilan susu ibu.

Jadi, ku cari, ku selongkar, ku godek menggunakan khidmat MR GOOGLE. Konon nak dapatkan ilmu dan petua untuk menambahkan balik susu ku, untuk mencari sebab kenapa susu ku berkurang.

Dah puas mintak tolong dengan MR GOOGLE, mintak tolong pulak dengan ibu-ibu yang ada dalam page Kump Ibu Menyusu. Hah dari sinilah bermula jalan cerita ku berjinak dengan SHAKLEE

So dipendekkan cerita, lepas aje aku post status dalam kumpulan tersebut, maka berduyun-duyunlah agen shaklee berebut suh pm ku. HAHAHA. Tapi ada jugaklah ibu-ibu lain yang bagi petua dan nasihat. Dan memang sebelum amik SHAKLEE, ku amalkan dulu segala petua tips bagai. Semua masih tak menunjukkan perubahan yang KABABOMMM! Stok dalam peti sejuk makin berkurang ni. OWH DEMN.

Jadi, nak tak nak ku pilih sorang je agen dalam reramai yang suh pm. Namanya XXX , ku kontek n sms (dulu takde wasssap hokey!) Jadi die cadangkan untuk amik SET MENYUSU. Dia bagi tips, bla bla bla duk cite pasal setiap khasiat produk tersebut.

OK, senang cite aku terima dan once dah sampai produk tu memang aku amalkan. Ikut segala pantang larang, ikut segala peraturan. Alhamdulillah memang nampak perubahan. Betol!

Tapi masa tu lom terbuka hati nak jadi ahli lagi tau. HAHAHA. Konon takmo terjebak dengan produk-produk macam ni.

Tapi yang kekonon taknak jadi ahli tu tetiba terbuka hati nak jadi ahli TAHUN ni. 2014. Sebab? Simple jawapan, ku dah TUA. Makanan yang ku amik dah macam kureng dah. So ku perlukan produk untuk kesihatan optimum badan ku. Jadi SHAKLEE la pilihannya. Daripada beli harga runcit, baik ku beli harga ahli. Tu yang leh terjebak tu. Ala modal ciput je RM65.

Yang penting supplement yang ku pilih ni adalah dari sumber yang
 HALAL serta SUCI & SEMULAJADI. 
Supplement anda hado! 

Hah, bila dah join ahli ni, kebetulan rezekiku masuk grup yang memang HEBAT tahap SUPERSTAR. HOHOH. HAri-hari dapat aura positif tu yang tukar target nak share dengan kekawan pulak.

Itula je la kot alkisah HIDUPKU dengan SHAKLEE

SHAKLEE TERBAIK DERR!

Nak order dengan ku takde masalah. HALLO jer.

NOOR AZNA BT AWANG
ID SHAKLEE : 1155056 (nak pakai id ku untuk beli sendiri kat shaklee hq pun boley )
SMS/WHATSAPP 013-6295367