Friday, November 27, 2015

KENAPA SUSAH HAMIL??

Bila dah berkahwin, impian yang seterusnya adalah membina keluarga bahagia kan
Tapi kalau tanpa cahaya mata, manakan lengkap sesebuah. Betul tak?

Bagi yang dah lama menginginkan cahaya mata, jangan putus asa untuk berikhtiar
InsyaAllah ada rezeki, adalah tu
Yang penting jangan lupa IKHTIAR serta BERDOA :)

Ok, berbalik kepada tajuk kita hari ni.. KENAPA SUSAH HAMIL?


Sebenarnya ada macam-macam punca yang boleh menyebabkan masalah KESUBURAN

Selalunya, kalu ada yang tanya saya tentang masalah ni, saya akan kenalpasti dulu PUNCA-PUNCA kenapa susah hamil dan solusi suplemen yang sesuai untuk atasi masalah ini

1. ATURAN PERIOD
- masalah period yang tidak teratur juga boleh dikaitkan kesukaran untuk hamil. Dan period tak regular ni selalunya dikaitkan dengan masalah HORMON. So bila ada problem dengan hormon, kemungkinan tahap kesuburan akan menurun sedikit menyebabkan agak sukar untuk kita tentukan HARI SUBUR

Jadi untuk atasi masalah ini, saya cadangkan untuk amik suplemen GLA COMPLEX + ALFALFA COMPLEX + ESP



2. KEPUTIHAN
- sekiranya anda ada masalah dengan keputihan, saya sarankan untuk anda RAWAT & CEGAH daripada sekarang. Kerana keputihan juga boleh jadi punca kepada kesukaran untuk hamil.
Sebab keputihan boleh menyebabkan sperma sukar untuk "TEMBUS" dan peluang untuk anda hamil pun menjadi tipis.

Jadi bagi yang belum berkahwin dan ada masalah keputihan, eloklah dirawat daripada sekarang
Tapi bagi yang dah berkahwin, belum terlambat lagi bagi anda untuk merawatnya

Untuk masalah keputihan, suplemen yang sesuai adalah ALFALFA COMPLEX + GARLIC COMPLEX + GLA COMPLEX



3. SENGGUGUT TERUK/ PERIOD TERLALU BANYAK
- jangan ambil mudah jika anda merupakan salah seorang yang ada masalah ini. Kerana mungkin ia petanda kepada penyakit yang lebih teruk sama ada CYST atau FIBROID
Jadi untuk yang ada gejala ini, saya syorkan untuk anda terus merujuk pada doktor.



4. KETIDAKSUBURAN SUAMI
- Masalah KESUBURAN bukan hanya bergantung kepada isteri sahaja, suami juga boleh menjadi punca kenapa sukar untuk hamil. Ketidaksuburan suami ni terjadi antaranya kerana masalah gangguan sperma dan jarang bersama

Untuk atasinya, saya syorkan untuk suami amalkan VITA E + ZINC COMPLEX



InsyaAllah semua orang berpeluang untuk mengandung & dapatkan zuriat sendiri
Cuma lambat dengan cepat sahaja
APa yang penting kita perlulah BERIKHTIAR dan BERDOA kepada Yang Maha Memberi,,


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


NOOR AZNA BINTI AWANG
♥ sms/whatsApp: 013-6295367
♥ Emel : teacherazna@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/vitaminhalalsuci sila klik LIKE utk info terkini.







0 comments: