Friday, March 31, 2017

SUPLEMEN TERBAIK DI DUNIA. BETUL KE?

Hari ini saya kongsikan info tentang Vivix. Kenapa ia digelar suplemen terbaik dunia.


Kat sini juga saya akan selitkan sekali testimoni pengguna. Saya kumpulkan lebih daripada 30 testimonial pengguna Vivix dan menyenaraikan 30 masalah kesihatan yang berjaya diatasi dengan Vivix. 


Moga bermanfaat untuk semua.


Apa Itu VIVIX?



Vivix™ adalah satu produk yang ambil masa paling lama untuk shaklee produce. Kenapa? Sebab ia padat dengan research. 

Beratus million dollar dihabiskan pada kajian yang dijalankan oleh para doktor dan saintis. 

Dan Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.  

Apa Kandungan VIVIX?

Vivix diperbuat dari 4 tumbuh-tumbuhan iaitu:
1. Polygonum cuspidatum
2. Muscadine grape
3. European elderbery
4. Purple carrot

Ke semua pokok-pokok ni rare tau. Bukan semua tempat ada tumbuhan ni. 

Dan keempat-empat tumbuhan ni kaya dengan RESVERATROL yang juga merupakan antioksidan yang hebat.  



MUSCADINE GRAPE 
  • mengandungi 20 kromosom anggur berbanding anggur biasa (19 kromosom). 1 pasang kromoson yang lebih tersebut mempunyai sistem imun yang lebih tinggi dan antioksidan yang kuat
  • mengandungi asid elargik dalam kepekatan yang tinggi
  • 1 pytho - nutrient yang tiada dalam anggur lain
  • mempunya ciri untuk menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-oksidan
  • saiznya sekitar sebesar bola golf kerana tumbuh di persekitaran yang unik dengan matahari yang kuat membuatkannya mempunyai lebih banyak polifenol dan resveratrol
PURPLE CARROT
  • sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk caroteoids, phenolics
  • mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi, yang dapat mengurangkan diabetes (berkaitan dengan kopi)
  • Anthocyanins yang memberikan warna biru dan ungu pada buah merupakan antioksidan, anti radang, anti bakteria, anti carcinogen dan boleh membantu pesakit jantung
  • memberi kesan kepada saluran darah, platet dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung
EUROPEAN ELDERBERRIES

  • mengubat penyakit flu (terutamanya infunzA B)
  • mempunyai falonoid iaitu ciri antioksidan yang kuat, dapat mengukuhkan sistem imun untuk melawan bakteria/virus
  • Juga mempunyai anthocyanain (sama seperti lobak ungu) yang bertindak sebagai anti oksida, mengurangkan simptom sakit oto dan demam selsema.
  • bukan hanya kaya dengan anti-oksidan, malah juga vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, caroneod, tanning dan rutin
  • merendahkan taha kolestrol, menghalang kolestrol jahat penyebab penyakit kardiovaskular
  • memberi perlindungan kepada penyakit kardiovaskular, jantung, strok, ,mengurangkan stress, membaiki penghadaman dan pencernaan
POLYGONUM CUSPIDATUM

  • dikenali sebagai knotweed jepun yang merupakan sumber resveratrol
  • digunakan untuk merumus supplement anti penuaan dan perubatan cina
  • resveratrol membantu melambatkan penuaan, mengawal tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet serta mengurangkan berat badan
  • merupakan sumber komersial resveratrol- dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol dan tekanan darah, serta mengurangkan berat badan.

Kenapa Shaklee pilih 4 tumbuhan ni??

Kerana kandungan resveratrol ni jauh lebih banyak dari dalam red wine itself dan suplemen resveratrol lain yang ada di pasaran.

Apa tu RESVERATROL?

Resveratrol ni ada pada kulit anggur yang menjadikan buah itu sangat purple. Bila dikaji semua resveratrol memberi perlindungan pada buah anggur itu dari dijangkiti penyakit atau kulat yng merosakkan pokok itu sendiri.

Maka bila dimakan, effect anti-kulat tu akan dapat pada manusia.

Dah beratus tahun French people minum red wine. Dan selepas beratus tahun, para saintis mengkaji dan mendapati masyarakat French mengalami kadar risiko rendah untuk menghidap penyakit jantung, tekanan darah tinggi dan obesiti.

Kenapa? Rupanya mereka mengamalkan satu gelas red wine setiap hari. Dan dalam buku perubatan menyatakan bahawa pengambilan red wine membantu untuk mengurangkan risiko heart attack.

Tapi orang Islam tak boleh minum wain. 

Dan sebenarnya yang membantu menurunkan risiko penyakit kronik tersebut adalah RESVERATROL bukan sebab alkohol kerana red wine dihasilkan dari anggur merah special.

Dalam vivix pulak anggur kita adalah resveratrol. 

Bagaimana VIVIX berfungsi?

Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. 

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia
  1. Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
  2. Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lemah
  3. Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak
  4. Cell Performance : meningkatkan prestasi sel
10 Kebaikan VIVIX

1) Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti-penuaan

2) Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser daripada menjadi semakin serius

3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung

4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis

5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf

6) Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
7) Membantu dalam proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan

VIVIX Sembuhkan Penyakit Serius

Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit serius, antaranya:

• Diabetes / Kencing manis
• Strok
• Katarak dan masalah mata
• Tekanan Darah Tinggi
• Masalah saraf
• Kayap
• Batuk berpanjangan
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang (lutut dan pinggang)
• Resdung
• Bengkak jantung
• Letih (memberi tenaga)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut dan kusam)
• Rambut kembali hitam (uban)
• Rambut gugur
• Kolestrol tinggi
• Masalah selera makan
• Asma
• Sembelit di kalangan warga emas
• Angin dalam badan
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh
• Perokok
• Masalah kelenjar tiroid
• Kanser dan tumor
• Cyst
• Penyakit SLE
• Kudis
• Gout
• Alzheimer atau nyanyuk
• Metabolisme badan rendah
• Masalah berat badan
• Awet muda
• Fibroid
• Alergik
• Tibi
• Wanita berpantang
• Breast lump
• Kerap ulser mulut
• Keputihan


Testimonial Pengguna VIVIX

Testimonial 1: Paras gula menurun daripada 22.3 mmoI/L ke 7.7 mmoI/L dalam masa 18 hari



Testimonial 2: 4 minggu kanser kulit hilang


Testimonial 3: Hilang 5kg berat badan dan atasi gout





Testimonial 4: Belum habis sebotol, bacaan gula dalam darah 21 kepada 8 mmoI/L




Testimonial 5: Diabetes dalam masa 1 minggu ( 'belas' mmol/L kepada 5.6mmoI/L)





Testimonial 6: Diabetes (15 mmol/L kepada 10mmoI/L)




Testimonial 7: Kalenjar tiroid mengecil selepas 3 bulan


Testimonial 8: Simptom resdung kurang selepas 10 hari 


Testimonial 9: Boleh berjalan akibat strok selepas 7 hari 


Testimonial 10:  TIBI sembuh dengan Vivix


Testimonial 11: Pesakit kencing manis bertenaga



Testimonial 12: Fibroid mengecut (7cm kepada 2cm) tak sampai 1 minggu ber-Vivix



Testimonial 13: Warga emas cergas



Testimonial 14: Baik untuk kesihatan dan penyakit





Testimonial 15: Luka kencing manis sembuh 





Testimonial 16: Pesakit strok boleh bergerak selepas 3 hari ber-Vivix


Testimonial 17: Rokok rasa pahit



Testimonial 18: Saraf mata elok akibat diabetes selepas 4 hari ber-Vivix 





Testimonial 19: Breast lump (saiz 50sen jadi saiz 5 sen) selepas 2 bulan ber-Vivix





Testimonial 20: Tumor, selepas 1 bulan bebas kanser



Testimonial 21: Jeragat dan wrinkle (mata) hilang, berat kurang 3 kg


Testimonial 22: Sakit kepala melampau hilang


Testimonial 23: Kurang berat badan


Testimonial 24: Diabetes terkawal dan tiada sakit lutut



Testimonial 25: Menderita diabetes selama 7 tahun, luka sembuh selepas amalkan Vivix



Testimonial 24: Diabetes terkawal dan tiada sakit lutut


Testimonial 25: Menderita diabetes selama 7 tahun, luka sembuh selepas amalkan Vivix

Testimonial 26 : Tak perlu kerusi roda selepas amalkan sebotol Vivix akibat gout





Testimonial 27: Pulih sakit jantung, darah tinggi, saraf muka



Testimonial 28: Kanser (barah rahim) hilang selepas ambil Vivix 


Testimonial 29 : Sakit saraf sembuh 


Testimonial 30 : Pulih darah tinggi, kencing manis, sakit lutut dan asma


Testimonial 31: Keputihan dan keletihan hilang selepas 5 hari ber-Vivix


Testimonial 32: Diabetes 10 tahun (gatal kudis hilang)


Testimonial 33: Cergas, sakit kaki kurang, selera makan kurang dan kulit lembut


Testimonial 34 : Kulit lembap dan halus, rambut tidak gugur


Testimonial 35: Kencing manis, penglihatan kabur jadi baik


Testimonial 36 : Power mata berkurang


Testimonial 37 : Muka berseri, tak pucat dan bertenaga


Testimonial 38 : Alzheimer (ingatan semakin baik)


Testimonial 39 : Batuk berkurang, masalah asma, sakit lutut, nyanyuk dan darah tinggi pulih


Testimonial 40: Pantang dengan Vivix (cergas, tak sembelit)





Testimonial 41: Pantang dengan Vivix (tak sakit pinggang, luka cepat sembuh)



Testimonial 42: Berhenti merokok dengan Vivix


Testimonial 43: Rambut kembali hitam


Testimonial 44 : Berhenti merokok dengan Vivix


Testimonial 45: Rokok, dulu 2 bungkus. Hari kedua ber-Vivix hisap 5 atau 6 batang sahaja


Testimonial 46: Rokok. Lepas seminggu badan makin cergas, rokok kurang


Testimonial 47 : Kurang merokok


Testimonial 48: Berhenti rokok selepas 1 botol Vivix


Testimonial 49 : Bebas rokok


Testimonial 50 : Hilang sakit kaki, boleh solat dan memandu jauh


Testimonial 51: Hilang sakit lutut, bertambah sihat dengan 1 botol Vivix


Testimonial 52: Boleh lawas membuang, penglihatan pulih



Testimonial 53: SLE terkawal dengan Vivix






Testimonial 54: Boleh bergerak dan bercakap selepas strok (1 bulan ber-Vivix)




Testimonial 55 : Cergas, ulser hilang, sakit kaki dan sendi baik tak sampai 1 minggu ber-Vivix



Testimonial 56: Segar selepas ber-Vivix





Di Shaklee, satu produk yang berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX adalah jawapan untuk masalah-masalah di atas.

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar.TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan?


Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.

Hubungi kami segera untuk dapatkan HARGA TERMURAH!

Noor Azna bt Awang
013-6295367

0 comments: