Thursday, April 10, 2008

Apakah??

Apakah aku layak untuk dipanggil seorang cikgu??
Apakah perlu untuk aku mendenda pelajar2 ku yang tidak patuhi ape yang aku suruh??
Perlukah bagiku untuk berdiam diri, sedangkan perangai mereka betol2 menyakitkan hati??
Aku konfius..bile garang pun salah..bile baik bertambah2 menjadi perangai dieorang..
hmmmm....letih...penat...
This entry was posted in

Wednesday, April 9, 2008

My sPecs

Semalam aku teringin nak renew my spec's collection..since my old one dh jd ngokngek..asyik senget je..students aku pun pacan spek aku nampak pelik..tp dieorg tak tegur la..aku tau nie pun pas aku ngadu nak wut spec bru..huhu..=p

So, by hook or by crook aku kene jgk wut yang bru...nak dipendekkan cite,aku nie punyela cerewet smpai snggup survey harganyer kat area skolah nie dlu..i thought klu beli area kg ni, i will get small price n not over than my budget..tp syngnyer..harga tak memadai je..last2 aku nekad utk p bandar KT..

Alhamdulillah aku dh jmpe ape yang aku inginkan..harganyer pun ok..sbb aku dh siap2 ckp kat akak tu aku nak cr spek+cermin multicoated dgr harga sekian2..so die pham..n akhirnyer dpt jgk spek yang aku berkenan..hrgnaya lam RM200++..ok la ngn keadaan aku yang lom berkerjaya lagi..hikhikhik...

tp berbaloi r p bandar wlaupun abis setangki mnyak kete.sbb dpt siap spekku dlm mase sejam n harganyer pun berpatutan..heheh..




ini la spek bru ku..nak2 same ngn yang dlu..but i love it..=p







This entry was posted in

dh abis satu klas

Hari ni tepat kul 9.00 sampai kul 10.20 am, aku ade klas kimia ngn bdak2 4KM2..
hr nie dak2 nie aku suh wut eksperimen..hurmm sabo je la men ngn bdak2 nie..seme bende dieorg pegang or test..riso aku...dh la eksperimen rinie melibatkan penggunaan penunu bunsen dan api..riso tul klu jd pape kat dak2 nie sbb nama aku yang akan nek..huhuhu..tp alhamdulillah akhirnya seme berjalan ngn lancar walaupun msh ade segelintir students yang berkelakuan mcm bdk2 lam klas..takde ciri2 pelajar kimia je aku nengok..hmmm

Jap g ade klas lagi..kul 1.05-2.15ptg..ngajar fizik utk klas 4PDG..dak2 nie dikira okey la jgak berbanding klas yang satu lagi..so rinie aku plan nak ajar bab 2...gpun cikgu dieorg ckp nak masuk peksa smpai linear motion..hmm ok la..aku pun ade mase lagi nak ajar dieorg...

tp hr nie btol2 penat..duk melayan kerenah dak2 skolah nie..

love cute story..

Dis is a cute love story.....

Girl: Am i pretty?
Boy: No...
Girl: Do u want to live with me?
Boy: No..
Girl: Will u cry if i leave u?
Boy:No..

The girl starts to cry... The boy pulled her close to him and said..."u r not pretty, but prettiest. I dont want to live with u but i live for u, if u leave me, i wont cry but i die.."


is that so sweet guys??!!
so lucky u are if u find/get a guy like him..
This entry was posted in

Tuesday, April 8, 2008

at last...

hehehe..dpt jgak akhirnya aku merasa mempunyai blog sendiri..
mase aku nie bnyk membazir duk meng'edit' blog nie je..ish2x..ape nak jadik la cikgu azna nie..lesson plan utk esok tak di siapkan lagi..hahaha..
esok aku ade klas..2 klas plak tu.
  • 9.00-10.20 pagi - 4 mechanical engineering 2
  • 1.05 - 2.15 ptg - 4 commerce
aku pk utk klas pagi tu nak wut ekperimen empirical magnesium oxide n klas yang kedua utk subjek fizik,,,so since klas aku yang paling lambat utk subjek fizik nie..so terpaksa la buat kejar - mengejar sbbnyer next week ade test utk dak2 nie..
mak aihh..takutnyyerrr...
This entry was posted in