Monday, March 30, 2009

Haih fenim...

Penim la duk pk sal kete nie...tak tahu nak pilih yang mane...mcm2 kete dh aku survey...ni antara kete2 yang aku survey....

*toyota vios
*honda city
*naza 206 bestari
*hyundai i10

haih...penim2...
This entry was posted in

Sunday, March 29, 2009

guess what??

Guess what i'm doing right now??hikhik..eat Hershey's chocolate+fun fries(afterdis)+hotdog and drink apple juice from peel fresh...woww...so bnyk..n totally unhealthy food...hahaha...

btol2 sengaja menempah tiket utk jdik gemuk kembali...wakakaka...ish nafsu mkn nie..tak leh nak tahan ar..

Saturday, March 28, 2009

Hari Profesional Guru 2009

Hari ini bukan hari cuti buat guru2 di daerah gerik (yang aku tahu la, tmpt len tak tahu plak)...sbbnyer kbnyakan sekolah area nie ade buat hari profesional guru peringkat sekolah...

tujuan atau motif sebenar hari profesional ini adalah untuk meningkatkan lagi kualiti kami sebagai seorang guru..supaya lebih mantap dr segi pengajaran mahupun dari segi personaliti guru..

stat pukul 8.30pagi..pakaian adalah batik...

aku smpai kat sekolah pkul 8.02pg..aku ingt dh lambat dh,,rupnyer stat pkul 8.30 pg..mmg kelam kabut ar aku td...sbb bajet stat kul 8pg kan..bwk kete pun dh ntah pape dh..seb bek kete kancil..kene beringatla skit..klu kete wira..mahunye nek meter >140 lajunyer..hoho..

so bekfes pun tak sempat...seb bek kantin skolah bukak..pulak tu depa wut nasi lemak daun pisang..aiseyhh...pe lagi makan ar...sebungkus nasi lemak ngn air milo panas...pergh tersangkutttt abis...hehehe....

mase nak p bayar...aisey..dh de cikgu belanja kan..mmg rezeki aku r pg tu...plak tu pas abis majlis nie di sediakan plak minum pg kul 10pg n mkn tengahhari kul 1.30pm...mmg kenyang ar rini...duit pun sep....hahaha..

balik umah....tido jap..ptg ti bngun basuh kain n ngemas umah pe yang sempat n cuci toilet.. dh jd kemestian setiap minggu mop lantai n basuh toilet.bru la selesa duk umh....hr minggu je la umah aku cantik..bile hr keje...agak sepah la ckit....tp takdela sepah pom...;p

Friday, March 27, 2009

Ade ape hari ini????

Sesaje je nak menyemakkan dan menambahkan bilangan post lam blog aku nie..hehehe..org takde keje la katakan..<---iye ke??tak kot..;p

By the way..for ur information aku bru je smpai umah ni.td p smk pengkalan hulu. jd hakim utk parlimentary debate..my 1st experience jd hakim. sblm nie cume jd debater aje mase kat skolah lu..so bile dh jadi judge/adjusticator nie...so taula skit2 pemarkahannyer..

hari ni jugak dpt buat kwn bru..die nie bangsa india..my senior mase kat upc cume die nie dak TESL....fuuuyyyooo..hehehe..namenyer savina..orgnyer baik..lawa plak tu..tp dh kawin dh..tak leh nak rekomen kat sesape dh..hehehe..

tu je la kot setakat ini........papai......

mlm nie de pasar mlm..nak kuar sat lagi..cr brng dapur ckit..utk bekalan di hari tua..hikhikhik...<--mcm2 cikgu ni..

Thursday, March 26, 2009

Hadiah..

Petang tadi aku p la jejalan kat pekan gerik...sbb hajat di hati nak crikan hadiah utk kwn aku yang sorang ni..sbb die dh tak mengaja kat skolah sini dh..kene tukaq ke tempat len...

so ingat nak cr la brng yang mcm bear..ish2 pk punye pk..mcm tak sesuai je..mcm bdk2 pun adekan..

so pegi survey lagi..nak beli brg berupa pakaian..haih takde yang classy skit..semenyer yang ntah pape..besela..namanyer pekan koboi..aku survey ni pun kat the store je yang dlu dikenali sbg pasaray fajar..lucu tak??huhuhu..nk gitau punyer la koboi pekan tmpt aku keje ni..

smbil duk pk2 n smbil duk meronda2..berkali2 aku duk keliling tempat yang same sbb mmg kecik tu je tmpt nyer..dats y jd berkali..hoho...pastu jeng jeng...aku terpandangkan comforter..wah..mcm besh je nie..pilih punyer pilih..aku pun berkenan yang satu nie..sweet n simple..mmg kenela ngn pemakainyer..harganya pun not bad..hehehe..takpe skali skala berbelanja..


p/s: next time kene cr brg baby plak..sbb 2 org cikgu skolah aku dh selamat melahirkan anak..terpk2 bilela time aku yerk..<---gatalnyer cikgu azna nie..hehehe

Rancangan mengajar hari ini...

Hari Khamis:

so seperti biasa, bagi kakitangan kerajaan termasuk guru kene pakai baju batik sebagai pakaian resmi hari ni..so aku pilih utk pakai baju batik kaler coklat..hehee..

pegi sekolah td dlm kul 7.18pg bru smpai sekolah...jln tak bape sibuk..clear aje hr ni..

hari ni aku ade 6 waktu mengajar :
*1b - 7.40-9.00
*1c - 10.00-11.20
*1a - 12.00-1.20

hri ni 2 kelas iaitu 1b dan 1c aku mengajar mcm mane nak wut essay procedures dengan betul..

manakala kelas 1a aku ngajar cara2 nak write summary..sbb kelas nie aku dh ajar dh essay hr sebelum ni..

so, alhamdulillah semuanyer berjalan ngn lancar..tp pg2 buta aku dh dera bdk 1b namanyer fendi jalan itik sbg sarapan buat die di awal pg ...ye la duk ckp tak larat nak salin..so pe lagi ni la senamanyer..huhu

hr ni ayah aku dtg sekolah..sbb nak amik kete wira..tukaq ngn aku kete kancil..konon2nye aku bitaw yang kete wira tu de prob..pdhal tak pom..haih...besela klu dh lady driver kan..bukan tau sgt pom..yang reti tukaq air bateri,isi air, check minyak pelincir, check minyak brek, check minyak power stereng, isi minyak, dan isi angin tayar..dh setel..hehehe..

Tuesday, March 24, 2009

rampasan berkuatkuasa..

Hari ni nak tahu pe yang aku dh buat..RAMPAS ALAT MAKE-UP STUDENT FORM 1...
kecik2 dh pandai make up..aku lu mase form 1 tak reti2 pun nak tempek2 bdak kat muke..smpai terbakar kulit muke aku nie kes takde perlindungan UV..ceewwaahhh..

tp pe pentingnyer make up klu blaja pun tak reti2 lagi..
pe gunenyer make up klu muke dak tu ttp tak cantik2 jgk..<---jahatnyer mulut aku nie..
pe gunenyer make up klu asyik duk perabis duit mak bapak je..<---tak kecian langsung

pdahal majority of my students comes from poor family..parents depa kejenyer hanya penoreh getah je..tak ke kesian..mak ayah bangun se awal pg menoreh getah utk anak2 meka..tp pe blasan utk mak ayah mereka??

ade sorang mak ni punyela merayu mintak tlng pd aku suh bentuk anak die jd bek..sbb mak n ayah die bkn org senang tp ssh..tp anak die wut dajal je selalu...sedih aku dengar..ni la perangai kebanyakan bdk2 felda..mmg ssh nak nmpk student yang btol2 fokus pd study utk bantu familinyer...

nape tak jdikan Madihah bdak bijak SPM 2008 sbg role model dieorg hah??Madihah dr famili yang ssh sgt..tp die tabah n belajar rajin2 utk tolong mak ayah die..haih..mcm2 anak2 murid aku nie..pening kepala dibuatnyer..

Mengidam..

ya Allah kepinginnyer rase nak makan spageti bersos..haih..nak kuar p bli brg utk msak tp hujan lebat..non stop dr td..adoiyai..lapo bangat nie tmbh2 ngn mengidam..mmg taknak mkn nasi ar..kene mkn spageti jgk nie..kat sini mne de restoran yang jual spageti dh siap..pham2 la pekan gerik nie cemane..ade kfc je..pastu the store pun kecik je..nak cr brg pun tak syok..huhu..

alahai hujan mkin lebat...cemane ni nk kuar...nak p pekan dr umh aku kire2 10min jgkla..hoho...tlng..tlng..kelaporan ni..huhu...
This entry was posted in

Friday, March 20, 2009

hari ni..

Hepinyer sbb dah dapat punyer blog yang cun n takkan ade orang yang nak kontrol aku lagi..leh wut sesuka hati..besh besh besh...hobi yang sudah lame aku tinggalkan sejak tahun keempat kat upsi smpai skang..dan hari nie leh bukak n update blog aku setiap hari..(setiap hari kot) hehehe..

Lame jugak aku duk mengadap blog aku nie...cri background yang cantik2 nak diletakkan lam blog aku ini.. ;p

Dan akhirnya inilah result.. setelah berjam2 aku duk mengendap2 background yang besh2..