Wednesday, April 29, 2009

~untitled~

Takde ape yg besh2 untuk hari ini melainkan bangun pg2 n pegi sekolah..pastu suara aku plak mkin nk abis sekolah,mkin kureng jdnyer....kecian kan..n hr ni bru aku sedar rupenyer suara bdk2 nie lagi kuat dr suara cikgu die (akula tu)..ish2..huhuhu..tp kan..bile aku suh bace text ke,ape ke..dh slow plak volume dieorg...bungeks btol.konon2 malu ar,takut salah sebutan..tp bile duk melalak tak tentu pasal bleh plak...<--klu bab belajar semua malu,tp bab len semua laju...haih tak pham aku!

Ha..tadi kan ade sesuatu yang btol2 wut aku terkejut..sesuatu yang tak dijangka..tp aku tak leh share dlm ni,sbb nie hal personal..cume aku berdoa, semoga Allah tunjukkan jalan yang terbaik bagi aku n kehdupan ku n permudahkanlah segala urusanku..Amin.

Aku pun manusia,tak sempurna...ade banyak kelemahan..cume pada Dialah tempat aku memohon kekuatan untuk lalui segala dugaan di dunia ni..kadang2 mmg perit tapi aku reda,mungkin dh suratan hidup aku mcm ni..bile dh tak tahan sgt,aku nangis je..sbb dgn cara ni la leh kurangkan stress aku..kdg2 tu jgk aku shopping tp bkn brg,aku suke shopping mkanan bile aku stress..huhuhu..
This entry was posted in

Sunday, April 26, 2009

weehhooo..

wuhuuu...esok balik gerik...aiyaii..tak besh tak besh tak besh...nnti tak hau la bile leh balik pulak..mungkin balik utk cuti sekolah nnti kot..skng nie aku duk bz menyiapkan soalan peksa
utk next month
dh nak stat peksa pertengahan tahun...

esok plak aku amik cuti rehat...ade baki cuti 6 hr lg
tadi besh sgt sbb dpt mkn2 ngn famili..dh lame tak rase masakan mak aku...hikhik
pastu plak mkn sayur2 n ulam-ulaman yang ditanam oleh ayah aku..fresh2 tau..
nie la kenikmatan bile duk kg..kat gerik mne leh menanam..sbb umh sewa aku semua disimenkan...
hah,esok sblm balik nak p kedai bunga,cr pkok2 bunga yang cute2...nak letak dpn umah aku..
bile balik kg bwk kete,mesti ade je pkok yang nk dibawa..siap bwk polibeg yang diisi ngn tanah..heheh..<----aku ni sukekan kecantikan..ceewahh!!

Saturday, April 25, 2009

Berhujung minggu di kampung..

Alhamdulillah..selamat jugak akhirnya smpi kat kg..pas abis program MTQ tu, tros aku blik..tempoh perjalanan lebih kurng 3jam..boleh thnla..tu pun sbb kurang lori2 kat jln gerik td..klu tak mahunyer lame..aku drive sorng2 je td..awalnyer tkut jgk..kot2 jd pape kt atas bukit tu,tp aku kuatkan semangat jgk...mlsla nak nek bas..pastu nk pk p ngn ape ke stesen bas gerik tu,mse nak blik gerik plak msti duk pk sape nk amik aku...klu de bf,leh aku mnyusahkan bf aku..tp bf pun takdek..haha..mls nak pk...

Hah,sesmpai je kt KB,aku p la tesco bli donut.

~BigApple~

ni antara donut2 yang msih blom aku mkn lgi...
yang dua lagi,dh dicerna oleh perut aku dh..hehehe...


Esok..

Yeyeye..esok aku balik kg..tp pas abis MTQ la kot..bru leh gerak balik kg...huhu..nnti bile smpi kat kg tmpt pertama aku nk g musti TEsCO, mau beli donut kat BIG APPLE n minum bandung lengkong+aiskrim kat foodcourt TESCO..bessshhhhh...hehehe...
Ish..tak sabo nak balik nie..sbb bkn mkn tp de hal len yang lg mustahak.....jeng jeng jeng...(konon2 suspen la tu)..hehehe

Thursday, April 23, 2009

Hari ini hari GAJI!!!!...

Hari nie mestila hari plng lega wut pekerja2 under gov (swasta aku tak tahu la) sbbnyer gaji masyuk dhhh..hehehe..aku pun hepii jgk..tp tak leh boros..kene pndi2 bajet..tmbh2 aku skng dlm proses nak amik kete..:)

Td petang,pas abis sekolah..duk la lepak2 umah jap..tertido jap smpi kul 4.30ptg..sbb pastu nak kene bersiap2..nk p sekolah teknik..nak uruskan hal persiapan majlis hafazan alquran peringkat negeri...wlaupun aku dtugaskan sbg pnjaga masa..tp aku ringankan tulng utk tlng ajk persiapan tempat..huhu..gpun umh aku dekat je ngn sekolah tu...

Duk wut keje,sedar2 dh pkul 7.00mlm..perut dh lapo..sbb aku mkn nasi pg..tghari tak mkn. sibuk ngn keje..keje bnyk lg tak siap ni (fail peribadi students aku,rekod mengajar,soalan exam utk subjek english n science etc) cemane ye???bile keje bnyk ni smpi aku asyik postponed je niat aku utk cal professor dr uitm utk tanye sal study aku...

Then,sblm balik umh p pekan jap utk isi minyk kete,beli nasi n beli some groceries kat the store..dkt kul 8mlm bru smpi umh..pas smny semua..bru la leh ilek jap..tp pasni nak mula wut soalan exam sbb 27hb nie kene antr dh...

hujung minggu nie,pas abis tugas aku kat teknik gerik..aku nak blik kg..mintk cuti ngn pengetua smpi isnin nie..de keje yang lom selesai kat kg..(urusan peribadi)..hehehe..

Tuesday, April 21, 2009

Mkn..mkn..mkn...

Hari ni kan asyik mkn je..pg mkn nugget..pastu kat skolah de mkn2 skit..sbb de sorng cikgu msak mee goreng...tp mkn skit je la,sbb dh bekfes dh kat umah...pastu terase dhaga,ajak kak asni,kak nira n kak syida minum..so p la kantin.ingt nak minum je..tp terlajak plak..beli kuih plak dh..tu pun rm2..hahaha..

then,mase on da way nak balik umh pas abis sekolah..terasela nak mkn ikan msak asam pedas.so,aku belokkan kete p kedai yg jual ikan..beli la brg2 skit +ikan utk msak nyer...

eh,blom smpi umah, terase nak mkn buah jambu ngn asam plak...so berhenti la kat hentian perah..beli 2bungkus..hehehe..
balik umah,ingt nak berehat jap sblm masakkan..tp,org kat kg cal suh fax dokumen2 skng jgk..so,p la kdai jap..

dah setel semua..perut dh berkeroncong ni..lapo..mintak diisi...tp sesampai je,jiran sblh umh mintk tlng amik anak die kat skoloh...aku dgn berat hati p la jgk..kesian jgk...nak membantah tak snggup..penat la beb..dh la perut pun lapo..tp thn je la..bile dh setel semenyer..aku pun stat la masak...dn inila hasilnya
(sila tgk pic di bawah ini)


~asam pedas ku~

bertambah2 nasi..kenyang giler2 skng nie...aku gune ikan bese je..satu umah berbau belacan..hahaa..
esok, terase nak wut ikan taucu plak..nak abiskan stok ikan yang aku beli td..sekilo tu..bnyk seyh..(alamatnyer minggu nie mkn ikan je..hikhik)

p/s:rase syok sgt mengajar hr nie..sbb aku nampak de perubahan utk kelas english aku..especially klas last skali...dieorg skit2 dh pham perkataan dlm english..Alhamdulillah.

Monday, April 20, 2009

Rahsia kasih sayang berdasarkan bulan kelahiran

Januari
- Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati
- Sukar setia pada yang satu.
- Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya
pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11.
- Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.

Febuari
- Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan.
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu)
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Kurang beremosi terhadap pasangannya.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
- Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12

Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan
-Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Persaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
- Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.
- Berprasangka terhadap pasangan.
- Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12.
- Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.

April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
- Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap ‘hamba cinta’ seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2
- Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.

Mei
- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk dipujuk.
- Kurang suka untuk sentiasa bersama.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control)
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11

Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Cepat rasa bosan dalam percintaan.
- Kurang yakin dalam perhubungan.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.

Julai
- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai,
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Suka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7

Ogos
- Tidak serius dalam perhubungan
- Mengambil mudah dalam perhubungan
- Kesetiaan di ragui.
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sering bertukar pasangan
- Sukar mencari pilihan yang tepat
- Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima.
- Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12
- Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini.

September
- Bersopan dalam hubungan
- bertolak ansur terhadap pasangan
- Suka mengkritik pasangan
- Sangat prihatin terhadap pasangan
- Sangat sensitif dan emosi
- Pandai memahami pasangan
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
- Amat memilih pasangan
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaam dan masalah pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11

Oktober
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Sukar menerima pandangan pasangan.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.
- Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai dengannya 1,2,4,5,8,9,10,12.
- Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.

November
- Banyak helah dalam menghadapi pasangan.
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Degil dan engkar dengan pasangan.
- Tidak suka dikongkong oleh pasangan.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Tidak menghargai perhubungan.
- Sambil lewa dalam perhubungan.
- Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
- Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan.
- Kurang bersama dengan pasangan.
- Pasangan Ideal: 4, 7

Disember
- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan
- Curang dalam percintaan.
- Kurang berkerjasama dengan pasangan.
- Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru
- Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12.


p/s:jangan terlalu taksub dengan percaya kesemuanya..kadang2 ape yang terjadi suatu kebetulan...sy post kan artikel ini sekadar untuk hiburan sahaja...

Gambar kenangan..

Ni adalah gambo2 kenangan semasa paksedara aku(pokMat) kawin...+aku jd pengapit pengantin pompuan...hehehehe...
Pak sedara aku duk check anak buahnyer..
sblm berarak ke rumah pengantin perempuan


Pengantin berarak masuk bawah pedang..smart kan! ;)

Itu aku..yeahhh!!


Acara memotong kek..pun bawah pedang..ish2x

Pics atas & bwh: gambo adik2 aku n aku...
pedang yang aku pegang tu..mak aih punyerla berat..

Sunday, April 19, 2009

Jom Makan ;p

jom seme...kite p mkn donut dkt BigApple...besh sgt2...smlm dh mkn dh, skng nie trase nak mkn lagi..almaklumlah, kat gerik mne de kedai ni...bile balik kg je leh mkn yang besh2...
And by da way, if i'm not mistaken, there's only one branch here(in Kelantan)...and you can find it inside the Tesco..so for those who are doughnuts' lover, can buy here.


p/s: Saje je nie nak menambahkan koleksi cite2 aku lam blog nie...
This entry was posted in

Saturday, April 18, 2009

Besh2...

Hehe...besh2..pg td kuar jln2 kat bandar survey sesuatu..
then sudah jmpe dh..and dh beli dh pun...
ape yang aku beli??hehehe..rahsia..nnti2la aku gitau..
sesuatu yang bermakna dalam hidup aku...
aku mohon padaNya permudahkanlah semuanya..amin..
This entry was posted in

Friday, April 17, 2009

Selamat sudah..

Alhamdulillah..akhirnya sampai jgk aku di kampung ku yang permai ini.. hehehe..
sbnrnyer, aku de keje yang nak dibuat kat kg ni..
tu sbb aku balik..
pe die??hehehe...
rahsia...mne leh gitau...tunggu n lihat je...

This entry was posted in

Wednesday, April 15, 2009

Berita baik...

Hah...lupe nak ckp..aku leh balik kg minggu nie..majlis tilawah alquran tu bkn wut minggu nie, tp minggu dpan..rilek skit kerjaan ku...

td, mak aku sms..ckp mak sedara nak kawin 4/6/2009 nie..haih, cemane ye..aku tkut mase tu jgk pengetua bg tugas..aku nak balik...tgk mak sedara aku kawin...bkn setakat tgk tp nak memeriahkan lg majlis mak sedara aku ni...aku rapat sgt ngn mak sdara ni..dats y aku nak balik...gpun aku nak jd pengapit die...(mokla,leh dop ore jd pengapit mokla...hikhikhik)<--mcmla mak sedara aku bace blog aku ni..haih...mcm2

nak tgk die kwin..n sudah tentu nak tgk bakal suami die..untung bakal suami die ni..dpt mak sedara aku yang comey, baik, lemah lembut...hish..untungla...tak mcm aku...hukhuk..
This entry was posted in

Terasa penat sgt...

Oho..damn tired today..why?because i did not eat nasi for a whole school day..for me if i do not eat nasi, my body become weak ...---->result = very tired n hampir2 nak pengsan..seyess!!...huhu...

today is my bz time...after class, i went to canteen to become a judge for singing competition.by the way it is one of English Month's activity...there are lots of students participated in this contest..they are too excited..want to test their ability in singing kot..hehehe..konon2 nak masuk AF 8..haahaha..klu aku...tolongla..not interested since i know that i cant sing well...n if i sing...maybe hujan lebat plus tornado dtg kot..hahaha..

then, after finished this contest..before i went home, i had buy 2 nasi lemak + bubur kacang hijau...giler2 lapor smpi beli 2 bungkus nasi lemak...huhu...pakcik din kantin was very surprised with me..and he said "amboi, nak menaikkan badan ke"...tp aku cume gelak je..hehehe

Tuesday, April 14, 2009

Sedikit ulasan hari ini...;p

Mcm biasa..bangun pagi n p sekolah seawal kul 7pg dh bertolak dr umah sbb nak kene masuk sblm kul 720pg..

smpai kat sekolah,mengajar mcm bese...duk tencen2 ngn bdk2..huhu...rutin seorang guru..tak membebel..denda..pastu mengajar..haih..mcm2

then, tengahri de jamuan perpisahan wut kakitangan sekolah yang kene transfer ke sekolah len...so kelas ke abis kan pkul 1ptg la..tp student balik kul 150ptg...aku kuar dr kelas kul 130ptg..sygla nak kuar awal2..bnyk mase terbuang camtu je...bek aku ngajar...hehehe

Oppss...ade perkara yang memalukan terjadi kat aku hr ini..hanya org2 tertentu sahaja yang tahu hal tersebut..guess what??ngehehehe....

dh takde dh..mau tidor sudah..papai..n nite.. ;)

Sunday, April 12, 2009

HaRi Yang Ceria tp BorIng...

Hari ni hr minggu...takde ape yang dirancang..ade kwn aku ajk p taiping..tp mls plak...sbb aku rase aku nak rehat..bdn aku nie lemah2 ckit...mungkin sbb keje nonstop dr hr jumaat minggu lepas lg...

smlm, mase bngun pg nak p keje...aku rase bdn aku ni pnas smcm..pastu kepala plak pening2..hah stu lagi suara terase len semcm...mcm nak demam...huhu..mungkn sbb hr sblmnyer asyik mndi ngn ujan je...huhu...tp aku kuatkan jgk smangat...mmg ngajar pun tak leh nak kuatkan sgtla suara...rase skit n tak larat sgt...sian kat aku kan...hukhukhuk...

tp alhamdulillah..hr nie dh rase ok skit...aku hr nie tak wut pe sngt...ngemas skit2 je umh...spy nampk ok drpd bese...hehehe..then, msak..mkn...pastu men tenet..rutin harian ku di hr minggu...esok skolah plak...hmmmm....

Saturday, April 11, 2009

Alahai next week..

Td tghari..pas aku abis kelas..aku duk la bork2 jap ngn akak sblah aku.then aku ckp hjung minggu dpn nak lik kg sbb nak p survey kete..pastu kak zaini ckp, tak leh balik sbb akan ade mjls tilawah al-quran peringkat negeri pd hr2 tersebut...haih terbantut plak rancangan aku...aku diberikan jwatan sbg penjaga masa!!!...HAH! MENAKUTKANNN...

korang tahu pe sbb aku diberi tugas nie...alasannyer sbb muke aku "kiut"..ish nonsence..tp ni yang akak tu ckp...depa bincang sme2 depa...adoooiiyai...pdahal ramai je lagi cikgu2 yang lagi lawa dr aku yang tak seberapa ni...nape la pilih aku jgk...ish...sedeynyer...luse ade meeting sal ni..bg briefing sal tugas msing2...

aku nak balik kg...aku nak balik kg jgk...tak kire..<---leh tak aku ckp mcm nie kat dieorg???mcm tak leh je kn..sbbnye aku cikgu bru...haih...

MoOd HarI iNi...

Aku kene sekolah mcm bese hari ini...so skng nie aku kat sekolah la kan..mengupdate blog aku secara curik2 smbil ngh tunggu kelas aku kul 1130 jap g..pasni ingat nak wut tayangan movie je kat bilik komputer...nak release tencen utk aku n jgk anak2 murid ku...hikhikhik...

pagi td dh abis 4 waktu...semenyer kelas bahasa inggeris...agak penatla mengjar subjek nie...tp aku gune pendekatan len2 ar depends pd level IQ dieorg....td aku bru sdh ngajar bdk kelas plng last skali...kene wut garang...nnti dieorg tak dgr ckp kite..smpi de bdak kelas nie...namanyer asnawi tnye aku.."teacher,nape garang sgt hari ni"...hikhik....

Utk kelas last nie...aku akan tulis ayat kat depan...then, aku suh depa wut dlm grup cr maksud utk setiap patah perkataan tu gune kamus...

aku akan gune method ni smpi dieorg de peningkatan lam subjek nie...sekurang2 dieorg pham skit2 pe maksud perkaataan yang dlm bahasa inggeris....

k la...nak kene stop dh duk mengarut2 dlm nie...hehehe...tgkla ptg ke or mlm nie ke aku update balik blog aku...lupe nak bwk kamera, nak amik muke2 bdk yang aku ngajar...huhu

Friday, April 10, 2009

Lagu cedih...

Bila Rasaku Ini Rasamu
by Kerispatih

Aku memang terlanjur mencintaimu

Dan tak pernah ku sesali itu

Seluruh jiwa telah ku serahkan

Menggenggam janji setiaku

Kumohon jangan jadikan semua ini

Alasan kau menyakitiku

Meskipun cintamu tak hanya untukku

Tapi cobalah sejenak mengerti



Chorus :

Bila rasaku ini rasamu

Sanggupkah engkau menahan sakitnya

Terkhianati cinta yang kau jaga

Coba bayangkan kembali

Betapa hancurnya hati ini kasih

Semua telah terjadi


p/s: bile dgr lagu nie kan...mcm2 ter pk..bile ngah drive, dgr lagu nie je..jd...nthla....huhu..mcm2 perasaan...<--jiwangnyer cikgu nie...hukhuk =(

makanan tambahan



Ni brg2 yang aku beli tghari td..tlh dipromote oleh seseorg..huhu...harga utk 3 brg nie iaitu rm150...abis duit banje sekolah aku...hikhik...aku nak try lu produk nie jd ke tdk..ye la, td punyela bnyk penyakit yang die ckp kat aku nie berdasarkan alatan yang die gune tu..menyakitkan jgkla...mcm kene current je...

klu takde perubahan, aku tak beli ar pasni....huhu...
This entry was posted in

Thursday, April 9, 2009

B.E.N.G.A.N.G

Pergh bengang giler hr ni...nak tahu nape..meh sini aku nak cite...tp sblm nie tu biar aku cite mukadimah al kisah aku utk hr ni....

hr ni..mood mmg sengal abis ar...sbb ngn student aku ar..depa tak penah seyes ngn blaja..nak2..bile subjek english...mmg menyakitkan la...

pepagi lagi depa dh wut prangai..masih tak paham2 lagi cemane nak wut rumusan...haih...dh la pemalas....cemane nak tolong diri sendiri utk maju....so aku ckp kat dieorg..next week sy nk stu minggu tu je, depa kene khatam bab summary..pdn muke...biar depa jd muak ngn summary...huhu..aku nak balun abis2 ar...

then, abis kelas...aku kene balik awal pkul 1240 balik umh...sbbnyer kul 230 ptg nak p antar bdk sekolah aku kat Sek Men Gerik. Dieorg de game bola tampar rinie...alhamdulillah dpt msuk semi final..

hah..camni cite yg wut aku jd bengang2 sgt tahap melampau2 nie...mase aku duk syok borak2 ngn kak nira, tetibe 'buk' kat kepala aku...aku terkejut ar...nth mcm mane de sorg bdk
sek men sultan idris shah, die lempar bola kene kat kepala aku...agaknyer tangan die bengkok kot..tu yang leh tersasar..dh la tak mintak maaf...mmg BODOH..BENGONG..BABENG..SIAL...n mcm2 lagi la aku duk menyumpah kat dieorg..bkn ape...depa tak mintak maaf..masing2 wut dunno...mcm tak tahu pape...klu aku knal dak tu..mmg aku terajang ar...so aku senyap je...kire aku mencarut kat situ je la...hati ni dh mendidih dh nie...kli kedua bola terkena student aku....so time nie mmg temperature aku dh over limit dh nie...so aku sound ar kapten die. aku ckp gini " woi kapten..nak main bola tu main elok2la skit"...seme mata tertumpu pada aku...arghhh lantak la...janji aku puas hati...mmg kurang ajar siot ar...agaknyer mak bapak depa tak ajar kot...sengal+bengong+bodoh...last2 sekolah die kalah...mmg aku besorak abis ar....PADAN MUKE!!!...agaknyer balasan utk org yang kuang ajar mcm depa...

smpai skng kepala aku nie asyik berdenyut je...arghhhhhhhhhhhhhhh sakit hati....aku takkan maafkan "budak bodoh" tu....
This entry was posted in

Wednesday, April 8, 2009

L.E.T.I.H

Terase mengantuk giler skng nie...tp aku tahan jgk mata sbb aku nak update blog aku nie...hikhik..

pe yang aku wut rinie yer...ermmm...jap2 nak pk...
hah! td petang dlm kul 1 aku kuar dr sekolah awal sbb nak p antar bdk public speaking kat smktan sri abdul aziz..tak dpt nombor pun.tp leh la bwk balik sjil penyertaan aje...huhuhu...

pas antar student tu balik umah die...so aku terus ar balik umh aku...fuh lega je rase...pastu kesian plak kat pkok2 sayur aku n bunga aku..so aku bg mkn(baja) n minum air...kasi membesar skit..heheh...nnti aku upload pic pkok2 aku lam blog nie..

dh abis cite aku utk rini...so skng nak masuk tido awl..esok nk kene bangun awal sbb aku bertugas utk prog breakfast pg esok...

Monday, April 6, 2009

Be my savior

Saviour
by anggun

Somewhere between my sleep

Somewhere beneath my skin

In places I can't see

Something is known to be a sin



Hiding inside my eyes

Burning from deep within

Something that needs a lie

Trying to turn into a sin



(CHORUS):

Rescue me, before I lose control

Rescue me from this fire in my soul

There's only you who can stop me from falling

I need a saviour, need my saviour

Rescue me, before I lose my head

Rescue me from the sight of regret

'Cause only your love can stop me from wanting

I need a saviour, you're my saviour



Knocking behind my door

Asking to be let in

Something I have ignored

Wanting to be a sin



It's been around for so long

And waiting to begin

I know that it's so wrong

Can't let it be a sin



(CHORUS)
This entry was posted in

Sunday, April 5, 2009

~keseluruhan tugasan...~

Okeylah..inilah adalah tugasan secara keseluruhannya utk hri JUMAAT, SABTU n AHAD...

JUMAAT - 3 April 2009
*pas sekolah, amik bdk bola baling antar p lenggong utk game yang kedua......keputusan KALAH 2-0<----teruk seyhhhh...
*pastu, sblm smpai gerik p singgah kedai mkn di Lawin...makan2 dlu...kenyangkan perut kami semua...hehhee
*then, smpi di gerik..lepak2 jap smbil borak2 ngn my fren..bincang sesuatu...=)
*pastu, p umah Kak Nira..mlm nie aku tido sane..temankan die, sbb rumets nyer balik kg...
*plan p pasar mlm ngn kak nira, mat nijam n aku...bertiga aje....cr2 brg smbil mkn...
*mkn di kedai bersebelahan ngn futsal....aku pesan nasi goreng daging merah, kak nira-mee bandung, mat nijam-nasi putih+tomyam
*aku dengan murah hatinye banja depa...skali skala...hikhikhik
*esok plan nak p sungai petani bertiga jgk...besela nasib org bujang mcm kami ni..

SABTU - 4 April 2009
*pagi tu lepak2 kat umah kat nira jap...bangun selambat yang boleh...hehehe
*pkul 1ptg, siap2 nak p Sg Petani...kul 2.30ptg, bru bertolak...
*lbh kurng kul 4ptg, smpi di SP...tmpt pertama pilihan kami ialah SP Plaza....nk cr jeans...alahai takde yang okey...semenyer ikut body je..tak suke!!!..last2 beli buku rujukan aje..masuk kedai Vincci..tp takde yang okey...sempat la tgk Gempak Selebriti kat sini
*pastu masuk kat Secret Recipes...beli kek..ingt nak mkn spaggeti kat sini..tp member aku tak suke plak...so tapau je la kek nyer...beli kek Black Forest n Moist Cake
*tmpt kedua, p Tesco nk cr brg dapur..sblm tu..p mkn kat Nasi Kandar Kayu...pergh beshnyer nasi depa...nak mkn je lagi...
*pkul 10mlm bru bertolak balik...smpai umah dkt kul 12mlm....ingt nak tido...tp tgk kat HBO de cite besh...so lyn movie smpi kul 2 lbh...muahaha

AHAD - 5 April 2009
*pg esoknyer bangun lambat..hehehe.mls nak bangun awal....
*pas mkn tghari di umah kak nira...aku tros balik umah
*memandangkan aku tak mengemas lagi minggu nie...so aku bersush pyh kemas2 umah...
*pastu tgk kete kotor...so basuh la jap...dh siap...
*skng mkn cereals+susu...lapo la...hehehe
*esok kene p skolah...tak sukenyer...

Wednesday, April 1, 2009

Ade lagikk...haiya..

Esok aku kene p antar budak2 bola baling sekolah aku ke Lenggong..besh2...sbb duit masyuk bulan nie...dhla ritu p Pengkalan Hulu...utk parlimen debate..jd judge kat sane...

tp satu je esok...aku sorng je cikgu pompuan...yang dua lagi cikgu lagi...(cikgu bistamam dan shahid yang ngokngek)<---klu die tau aku kutuk die nie..habisss aku..hahaha... Esok nak bagi budak hadiah bagi yang dpt markah baik lam Ujian Setara 1 bulan Mac ritu...dh janji kene la tepati...isi kandungannya...dirahsiakan...hehehe

~inilah rupe hadiahnyer....~~

Petang td pas tgk bdk2 kadet polis kawad...p singgah kat kedai Avon jap...skng nie de promosi...dan aku pun pe lagi...membeli belah la...n nie la hasilnyer...




~SEKIAN~

Experimen hari ini...<--Science

Eh ade cite lagikk..=)

Hari ni konon2 nak wut ekperimen la...sal proses penyerapan dalam pencernaan...kire nak uji sama ada glukosa atau kanji yang diserap ke dalam darah kite kan...so tiub Visking dijadikan sbg usus kecil...kene setup apparatus mcm kat bawah nie...


Aku dh plan n bace siap2 procedures utk experiment nie....tp nth cemana la leh tersilap panaskan benda alah tu...mksud aku..bkn panaskan yang dlm visking tube tu...tp air dlm beaker tu aku panas kan...letak bwh bunsen burner tu...menakutt kan..seb bek tak jadik pape...

Pastu dh la tersilap yang tu...skng nie tersilap yang nak test kehadiran kanji n glukosa plak...
sepatutnyer:

~iodine to test the presence of starch
~Benedict's solution to test the presence of glucose

*tp aku terbalikkannyer...patutla kaler tu len semacam aje...haih..ape nak jdik aku nie...pe yang aku pk pun ntahlah...

tp bile aku dh pasan kesilapan aku tu...aku tukar blik la..btolkan balik...nampakla jgkla hasilnyer...huhu....

KMPh dalam kenangan

~PF 20 KMPh 2003~

Bile tgk pic kat atas nie...teringat aku ngn kenangan2 di matrikulasi pahang dulu...haih...bnyknyer kenangan pahit n mnis tercipta kat sini....kat sini aku mula merangkak mengenal dunia...dulu dunia aku cume kampung aku aje...bile kuar dr umh aku...semenyer berubah...semenyer jd len...tp tu semua buat aku matang....kan pengalaman mematangkan kite dr segala aspek...

---> cube teka aku yang mne stu??cr muke yang paling skema n baik..tu la aku...aih..aku de bnyk pics mase matrik..tp nth kat mne dh aku smpan...klu tak leh masukkan lam nie

tp seriously...bnyk bende aku belaja kat sini...
~belajar mengenal kwn yang berlainan negeri
~perubahan dialek...smpi berbelit lidah aku utk ckp bahasa melayu yang btol..selama nie ckp loghat kelantan je kan...
~mase kat matrikla aku, aku mula berjinak2 lam bisnes bus...i mean charted bus...setiap musim cuti..konfem penuh customers aku baik yang ttp n bru dtg cr aku..nak tmpah tiket..
~tp aku nak bkak bisnes nie bknnyer keje yang snang n bkn kaya...sbb aku penah nangis n perit sbb kene cover seats yang kosong mase mula2 aku stat bisnes nie....tp lps tu semenyer penuh...alhamdulillah
~dn ia berkembang semasa di upc tp takdela besar2an ...kecik2 aje... =)
~kat KMPH nie aku jd semangat utk belajar...rajin study..mungkin sbb rumet aku org cina...kuat btol study..smpi aku terikut2 nak berlumba ngn die...1st sem aku tinggi dr die...tp 2nd sem die tinggi dr aku...haih...=)
~aku rindukan kwn2 aku di matrik especially djah(dpn skali orgnyer yang duduk kt bwh tu)....mana die skng eh..asyik menghilang aje dr aku....diala tmpt aku mengadu mslh aku bek dr pakwe ke pape je la mase matrik lu..hahaha...
~hah de satu lagi kenangan kat sini...mula mengasah bakat lam bidang pengacaraan...nie pun cik/puan aida(pensyarah dinamika kemahiran yang bitau)..pastu sempat la handle majlis yang agak besar jgk smpi de vip dtg kat matrik tu...Malam Bulan Patriotisme klu tak silap aku...
pas majlis nie...ramai plak yang jd SA aku...kuang..kuang..<--pacan tol
~pe lagi ye...hah..mase kat sini aku mula belajar mkn ikan keli goreng ngn masak tempoyak ikan patin....ish beshhhnnnyyyerr...hehehe

p/s: mood aku dh okey dh skng nie...sbb aku dh nangis puas2 dh td...muehehehe..=(

serabut..sakit..

Nape mlm nie aku emosi sgt2......aku jd serabut...jadi tensen...jd bengong...pe yang perlu aku buat???

aku tak mampu nak luahkan semuanya dlm nie..cume aku leh ckp niela ape yang aku rase skng....
bkn mlm nie aku gini...tp almost every time...every minutes in my life aku asyik dok pk hal nie.........

aku tak mampu nak elak...arghhhhh..............sakitnyer
This entry was posted in