Tuesday, June 30, 2009

takde tajuk

Uishh malas menyampah2 ar hr neh nak masuk kan entry bru..aku bru smpi dr ipoh neh...sbb pagi td de konvensyen di hotel seri mesia,ipoh..nnti aku citekan esok..sbb banyak giler2 ar cite nak aku share kat dlm neh..semenyer pahit2..ekeekke...

ape2 pun mmg sempoi ar aku..tak kenal tempat,tp berani p sorng2..aku men redah aje segala ceruk ipoh..eh eh..azna ckp nk cite esok..ckp tak serupa bikin..ape daaa...ekekeke..

k see yaa...penat lol (^_*)
This entry was posted in

Sunday, June 28, 2009

BerJanJi sehidup semati

AMARAN!!! :- Jangan tertipu dengan tajuk di atas...ia hanyalah gimik semata-mata..takde kene mengena yang hidup maupun da mati daaaa...ekekeke...

Sbrnyer bkn berjanji utk sehidup semati...mne mngkin..suami pun takde lagi..hukhuk..

camni la..aku dh janji ngn kwn aku..esok aku nak p tido umah sewanyer..menumpang tido sbb luse aku kan kene menghadirkan diri utk konvensyen waja sains di hotel seri mesia,ipoh.

asalnyer aku plan nak bertolak pg selasa tu je..tp memangangkan movie TRANSFORMER 2 da kuar.. dats y aku nak p awal2 sket..leh aku layan movie ngn kwn aku..hehehee..sgt2 teruja you...sbb aku fanatik sgt2 ngn cite neh..hrp2 le de tiket..sbb one of my colleague de gitau..die ckp full book sehingga hr ini..riso neh...klu takde jgk tiket transformer..kene tukar cenel len ar..eh eh..ingt neh tv ke leh tukar2 cenel..hahahaha...

Today is mY bIrtHdaY..

NOOR AZNA BINTI AWANG

Tahun demi tahun berlalu..dan sekarang pada tanggal 28 jun 2009..genap sudah umur ku 24thn...Alhamdulillah dan bersyukur ku ke hadrat Illahi kerana diberi peluang lagi untuk bernafas dan beribadat kepadaNya di bumi Allah ini..

N= nama yang lain dari yang lain
O= org yang baik hati
O= org yang sgt sensitif
R= reda pada ketentuan Allah

A= anak yang disayangi oleh ibu dan bapanya
Z= "z" nama dr seseorng (dirahsiakan) digabungkan menjadi namaku
N= nafsu makan yang mmg tip top..(hahaha)
A= amat menyayangi familinya..
This entry was posted in

Saturday, June 27, 2009

CiTe EkSpo RiA+dUrIaN

Bangun pagi dengan perasaan mls mmg da jd tabiat aku..tmbh2 hr minggu plak tuh..tp nak wut cemane tugas kene diteruskan jugak..hoho..
mcm aku ckp smlm kat sekolah aku de buat smbutan ekspo ria..pepagi tu ade acara perasmian dulu..iaitu merasmikan pokok naga..sblm perasmian neh,seme guru kene la berkumpul di tapak perhimpunan..tp aku tak p..sibuk membentuk reben utk dilekatkan pd tiang utk perasmian nnti..n then sbuk letak pokok2 naga di sekitar pencacak tu bersama2 dengan beberapa org pljr..

ok..perasmian sudah..tanam sebatang je pokok naga tu..sepatutnyer 4 btg..tp biarkan jela..da pengetua ckp gitu kan..huhuhu..

lps tu aku ingt nak suh pk hem buat annoucement utk mintk seme para guru kelas berkumpul di tapak semaian pokok naga utk tanam bg pihak kelas2 mereka pplak..tp pk hem ckp..biarla kita tanam hr isnin..dlm hti..aku merungut la sbb wut penat aku n student aku je p punggah dan letak..skng neh nak kene kutip balik..deeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmm...pastu pk ko plak dh membebel dh bkn kat aku tp kat org len sbb &*&^%##%^ (P&C ye)

tp aku mmg tak puas hati langsung..klu da tahu de keje jgn la nak meniaga..skng neh dh kucar kacir program..pe ke jadinyer..org len je yang susah..sengallll ar..korang da kaya tak payah nak meniaga..tgk aku yang meskin..takde kalut2 nak meniaga pun...tp sumpah tak besh langsung..bek aku wut sendiri..kite tgk taun dpn..aku nak meniaga jgk..ekekeke.

uish sengal ke ape azna neh..duk mengutuk org je reti..dhla de jgk beberapa org tersesat masuk lam blog aku neh kenal aku..hah jgn diheboohkan sudah..hukhuk..maluuuuuu....mallluuuuu...tolong simpan rahsia ye..ekekkee..

dlm kul 930pg seme guru kelas kene gerak ke kelas msing tuk berkomunikasi dgn ibubapa pelajar plak..aishh..alhamdulillah semenyer ok..cume adela beberapa komen..

ibu pelajar I: cikgu takde ke buat kelas tambahan utk peningkatan subjek bi..bknnyer ape anak sy teruk bi..sekali sbulan ke..(mcm kerek sket la makcik neh sorng..huhu)

respon dr sy: sowi la akak aku takleh nak buat kelas tambahan..melainkan aku neh de bnyk topik lagi nak kene cover.mmg aku buat..wut mase skng neh tunggula dulu..gpun aku skng neh pun ngah bnyk keje..(aku takdela ckp gini kat dpn die..aku angguk aje..huhuh)

ibu pelajar II: mekasih la cikgu sbb tlng anak sy..mmg kami ni org miskin. da tak mampu nak byr yuran.makcik pun sakit2.da tak leh nak buat keje da skng neh..(makcik neh menangis dpn aku..terharu aku dgr cite ttg kedaifan familinyer)

respon sy: saya akan bantu selagi sy termampu makcik..anak makcik ade potensi utk berjaya dan punyer semangat utk bantu keluarga..akan sy usahakan supaya die berjaya dan leh bantu keluarga..insyAllah



DURIAN OOO DURIAN..

muke tonye makan durian

Abis cite sal sekolah..skng neh balik umah awal2 sbb sedara2 aku belah mak nak singgah umah jap utk beristirehat..sebelum bertolak ke kedah utk hntar anak die p belajar sane..

dieorg bwk berlonggok2 durian...ade yang besh ade yang tak besh..tp puas hati ar sbb da lame nak mkn durian..tp riso nak beli takut kene yang tak elok..aku mne pandai pilih durian..tp skng aku da reti pas sedara aku bgla tips2 utk pilih durian elok..hehehe..nnti aku nak try test pengetahuan aku ini..hrp2 menjadi..ekekke..tp kan kat kg aku pun tgh berbuah duriannyer cume belum masak lagi mase aku dtg gerik aritu..nntila aku suh abah aku simpan kan..sbb durian kat kg yang abah aku tanam lagi besh..seyessss..isinyer kuning sgt2..abah aku ckp kalu kuning mcm kuning raja tu..isi sedap..hehehe..

ni la kesudahannyer bile da mkn..yang lebih de dlm saji sparuh dan kat luar tu de dua paruh (hampeh bahasa melayu aku neh..sila jgn ikut..hahahah)



Friday, June 26, 2009

[Ape-ape Aje]


Da kehabisan idea utk diolah di dalam blog terchenta ini..sbb nothing special la utk beberapa hr ini..hari2 ku dihabiskan dengan pegi keje..balik keje bile seme cikgu da balik (giler ar azna neh..giler keje)..huehuehue..n then da smpi umah..pastu *BING*..tau tak pe maksud word tu?? tido ar..ekekeke..sgt "terurus" hidup seorang yang masih berstatus "BUJANG" ini..hahaha..Kawin??Oooo No..No..jgn disoal lagi soklan tuh..sbb belum tahu lagi bile..mmgla kite target je mase neh time neh..tp Allah yang menentukan..g pun aku enjoy ar hidup gini..cume certain time je de la sedikit perasaan lonely..ye ar nak p ipoh 30hb neh pun kene g sorng2....org len yang da kawin seme suh husband die teman kan...owhhhh..sgt2 kesian+sedih..
alamaknyer aku men redah je la kot esok luse neh..klu da rase tersasar dr arah tujuan tu..aku kene ringan2kan mulut ar bertanya..huhu..takpe..cobaann buat insan bernama AZNA..ceewwaahh..hahaha..

Hari ini tersgt lambat aku balik n hari yang sgt memusingkan utk diriku n sesetengah cikgu..smpi kak za pun ckp.."mutar itik argh kak za hr ni..itik pun dop mutar lagu neh..pening.."
sgt2 tergelak aku dibuatnyer..

Ya,mmg aku akui, hr neh sgt2 pusing..seyesssss..smpi td aku nyaris2 nak nanges..kupon yang aku perlu bg kat student utk ekspo ria esok ilang..OMG..dlm hati "dug dig dud" dah ..giler punye kencang berdebar..mase tu da stat ribut da..klu nak bertanding ribut aku ngn ribut topan..kalah ar..hahaha..analogi sahaja ye..


uish kaluttt,mmg kalut..giler tak kalut..duit budak tuuuu..rm75 semenyer..klu sape2 jupe mmg kaya ar die time tuh..

kak mimah suh aku rilek...pk elok2 kot aku terslh tempt letak..mase neh aku kalut dh menghumban segala brg atas meja aku..dlm laci dua tiga kali jenguk..pastu aku round 2 3 kali kelas aku tuh plus tempat yang aku lalu sblm p kelas..TAKDE..pastu aku ckp dlm hati..rilek azna...rilek..klu aku tak rilek,otak aku gagal berfungsi dgn baik..bettooooiii....

Tiba2..*ting*!..aku teringat beg buku aku..Ya Allah..rupenyer duk dlm tu..aishhh..wut suspen aje..tu la keje bertimbun smpi letak kupon pun da tak ingt..leh plak beg tu aku tinggalkan lam kelas..seyessss wut suspen bagai..hahaha..


pastu mase aku duk perabis mencari kupon je smpi buku rekod mengajar aku utk hr isnin pun tak buat lagi..so nak tak nak kene la stay smpi kul 3ptg..pastu duk mengemas kni pe yg perlu utk hr esok..sbb esok, di sekolah aku tuh akan ada EKSPO RIA..3 hari penting digabung dlm stu hr..hari komunikasi+hari kantin+hari koperasi..mkn pun tak ingt tau..seb bek da alas perut pepagi lagi ngn popia 4 ketui+air kopi lingzhi..pastu mase balik umah,perut sakit da..nak ke arah gastrik ar..tros p dapur cr pe yang leh sumbat..skng da okey sket..keje punyer pasal..huhu

esok plak akan ade perasmian tanaman pokok naga..sebanyak 20btg pokok naga akan ditanam..n yang kene mantau tiap2 hari,sape lagi klu bukan kelab aku..kelab sains pertanian..aku ar yg kene mainkan peranan lebih...kan da bertambah keje aku..aisshhhh...

pas perasmian tu..aku kene p kelas plak..utk bertemu ibubapa student aku..bincang mne yang perlu..just wait n see je la ape yang akan berlaku esok...mlgnyer aku tak leh nak msukkan gambo sbb kameraku tertinggal di kampung..hukhukhukk..



Wednesday, June 24, 2009

Berita gembira lagi..

Haah..hari ni dpt tahu berita gembira lagi..tp tak share lam neh ar..ala2 sulit gitu..ekekeke..
hepi2 pun..tp tetappp sakit kepala+tencen jgk sbb bnyk keje..stu persatu dpt kje..aishhh..fenim fenim...nak amik cuti je rase...


This entry was posted in

Tuesday, June 23, 2009

.::KELEBIHAN BULAN REJAB::.

Bulan-bulan hijrah datang dan pergi tanpa disedari.
Hanya Ramadan dan Syawal sahaja yang kebanyakkan kita sedar
kedatangannya. Berikut adalah himpunan kelebihan-kelebihan
bulan Rejab yang boleh dimanafaatkan oleh umat islam dengan
memperbanyakkan ibadah.

1. Sabda Nabi s.a.w.: Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab,
nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.

2. Sabda Nabi s.a.w.: Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan
Syaaban bulanku, dan bulan Ramadan bulan umatku.

3. Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJnya,
Syaaban dengan malam NISFUnya dan Ramadan dengan LAILATUL QADARnya.

4. Malam awal Rejab mustajab do'anya. ( Dalam Kitab Raudhoh Iman Nawawi)

5. Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi
(Firdaus). Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.

6. Puasa 3 hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang,
yang menghalangkan dia ke neraka (panjangnya setahun perjalanan).

7. Puasa 4 hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan
daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal
di hari kiamat.

8. Puasa 5 hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur.
Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercaya muka.

9. Puasa 7 hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka.

10. Puasa 8 hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.

11. Puasa 9 hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH, maka tidak ditolak dia dari memasuki syurga.

12. Puasa 10 hari pada bulan Rejab dijadikan dua sayap, terbang seperti kilat di atas Titi Sirotalmustaqim di hari kiamat.

13. Puasa 16 hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.

14. Puasa 19 hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.

Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu.

Kelebihan bulan Rejab dari segala bulan seperti kelebihan Quran atas segala Qalam.

17. Puasa pada awal Rejab, pertengahannya dan akhirnya seperti puasa sebulan pahalanya.

18. Orang yang lemah dari berpuasa pada bulan Rejab hendaklah bersedekah tiap-tiap hari sekurang-kurangnya sebiji roti.

19. Sesiapa bersedekah pada bulan Rejab seperti sedekah seribu dinar, dituliskan kepadanya tiap sehelai bulu roma jasadnya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat, dihapus seribu kejahatan.

20. Setiap sehari puasanya pada bulan Rejab dan sedekahnya pada bulan Rejab seperti ibadat seribu Haji dan Umrah. Dibina mahligai seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali. Bulan Rejab bulan Allah.

21. Bersedekah pada bulan Rejab, dijauhkan Allah daripada api neraka kerana kemuliaan bulan Rejab, Bulan Allah.

22. Allah jadikan di belakang bukit Jabal Qar bumi, yang putih yang penuh dengan Malaikat dengan panji-panji berhimpun pada tiap malam Rejab meminta ampun oleh mereka kepada Umat Muhammad. Allah menjawap: Telah aku ampunkan mereka!

23. Barangsiapa meminta ampun (beristighfar) kepada Allah pagi dan petang 70 kali atau 100 kali, pada bulan Rejab di haramkan tubuhnya daripada api neraka.

24. Sesiapa berpuasa sebulan pada bulan Rejab, Allah berseru kepadanya: Telah wajib hakmu atasKu, maka mintalah olehmu kepadaKu. Demi ketinggianKu dan kebesaranKu, tidak Aku tolakkan hajatmu. Engkau adalah jiranKu di bawah `arasyKu, engkau kekasihKu daripada segala makhlukKu, engkau terlebih mulia atasKu. Sukakanlah kamu, tiada dinding antaraKu dan antara kau'.(dari kitab Raudatul Ifkar)

25. Puasa pada 27 bulan Rejab seperti berpuasa enam puluh bulan pahalanya. Jika disertai dengan sedekah seperti puasa seribu tahun, kerana kebesaran hari ISRAK-MIKRAJ.

Siapa melapangkan kekeruhan, kesusahan, kesempitan orang mukmin pada bulan Rejab dikurniakan Allah kepadanya Mahligai yang besar di dalam syurga Firdaus.

Siapa berpuasa tiga hari pada bulan Rejab dan beribadat pada malamnya (berjaga), seperti dia berpuasa tiga ribu tahun. Diampunkan baginya 70 dosa-dosa besar tiap-tiap hari, ditunaikan 70 hajat ketika keluar nyawanya daripada jasadnya, 70 hajatnya di dalam kuburnya, 70 hajat ketika terbang suhuf (ketika Quran dinaik ketika berlalu di Titi Sirotalmustaqim.

REJAB bulan menabur benih. SYAABAN bulan menyiram tanaman. RAMADAN bulan menuai.

REJAB menyucikan badannya. SYAABAN menyucikan hatinya. RAMADAN menyucikan rohnya

REJAB bulan taubat. SYAABAN bulan muhibbah. RAMADAN dilimpahi pahala amalan.


Beramallah menurut kemampuan masing-masing, jika tidak dapat melaksanakannya janganlah ditinggalkan semuanya.
This entry was posted in

Sunday, June 21, 2009

SeLaMat hAri ApAi a.k.a SeLamAt Hari Bapa

Dengan kewujudan blog yang sy syg sgt ini..ingin sy amik peluang utk mengucapkan buat bapaku yang terchenta...

"SELAMAT HARI BAPA"

En. Awang bin Hamid
(mase konvokesyen abah di upsi)

We love you abah...

semoga abah cepat2 dinaikan pangkat lagi utk taun neh dan panjang umo..

serba sedikit ttg abah aku yang ensem ini..heheh.

abahku seorang yang sangat special di hati kami..sape sangka beliau seorang yang sungguh berani pada zaman muda2 dlu..seyes seme org takut ngn abah aku..sumpah tak tipu..
abah aku tak penah takut dengan musuhnyer, even hantu pun abah aku tak takut..
cemane tak berani,abah aku ini seorng pesilat handal dlu..n adelah ilmu2 yang diturunkan oleh cikgunye dahulu..

aku selalu ckp kat abah, klu la abah ajar anak-anak abah ngn ilmu yang abah blaja..konfem kami tak lembik mcm neh..ekekeke..seyes rugi tau..tp mungkin de sbb abah aku tak ajar...hanya abah je yang tahu..

hah aku masih ingt lagi satu kesah di mana mase mula2 duduk kat umah di kg tu..tahun 1986..kami selalu kene ngusik ngn bende tu..n aku pun tak terkecuali...mase tu dh mlm dh..n aku tibe2 nmpk sumthing kat sliding door..then aku tunjuk kat abah aku.."tu..tu..hantu bah"
then abah aku tekapkan ibu jarinye ke lelangit..pastu tulis "alif lam lam ha" kat dahi aku..n pastu da tak nampak da makhluk tu..smpi skng aku masih ingt lagi rupe makhluk yang menjelma dpn aku tu..seyesss tak tipu..

mmg ada bnyk lg kejadian aneh yang berlaku kat umah kami tu..tp alhamdulillah semuanyer dh ok skng neh..mungkin kedegilan kami utk tidak akan tunduk pd gangguan makhluk tersebut..so depa da bosn trus biarkan kami tinggal ngn aman n tenang di sana..ekekeke..

satu lagi yang aku respek pd abah ialah beliau seorng yang sgt rajin utk menimba ilmu..sape sngka di awal umo 5othn(penah masuh paper woo..jngn main2), beliau masih ingin menyambung pelajran nyer ke peringkat sarjana..mungkin ramai yang tertanye2 nape tak smbung awal2 lagi..npe ble da meningkat umo bru nak belaja..kwn2 ku sekalian..mase dulu ngn mase skng tak same..dlu abah aku hanyalah seorang anak penoreh getah yang hanya kais pagi makan pagi n kais petang mkn petang..
abah aku neh merupakan bekas pelajr sek alam syah dlm bidang sains tulen suatu ketika dulu..cube korng bygkan mase zaman org melayu kite msih terkial2 belajar..abah aku adalah antara beberapa pelajar2 melayu yang berjaya amik jurusan yang mencabr ini..dengan kedaifannye, beliau masih mampu lagi menjadi yang cemerlang..mse tu ramai cina je..ok then abah smbung study di usm kubang kerian..kampus kesihatan..so kat sinila abah aku berhenti blaja..sbb beri laluan kpd adik2 yang len..ditambah pulak abah tak mampu nk byr yuran pelajarannyer..
mungkin dh suratan takdir yang abahku cume mmpu jd cikgu bkn org yang berpangkat besar spt kwn2 seangkatannyer yang lain..
so sbb itulah bile kewangan da ok sket..tu yang abah aku pulun study tu..skng neh ngah berura2 nak smbung phd plak..tp aku nasihat kat abah aku tak payah la smbung..ksian sgt aku tgk keadaan abah aku mse wut sarjana lu..ke hulu ke hilir bwk buku..sdngkan beliau dah melewati usia emas dh skng neh..biarla anak2 je yang smbung study smpi ke peringkat tu..hehehe...insyaAllah

bnyk lagi cerita suka duka beliau..yang klu nak diceritakan mau amik 2 3 hari..tapi inilah realitinyer kehidupan beliau..n sbb itulah aku sngt2 bangga punye ayah yang bersemangat waja macam beliau..n aku ingin lelaki yang punye perwatakan dan sikap seperti beliau..hehehe..


This entry was posted in

Saturday, June 20, 2009

Confession

i'm not in mood now..


dan oleh sbb itulah aku buat tajuk mcm tu rupe..da tak retila..da penatla..da letihla..
da tak tahu hala tuju la..aku da mcm blurrrr..nak diminta tolong tp aku rase tak perlula..ni hal yang tak patut aku kongsi ngn sape2..konflik dalaman konon..hukhuk (~_~)..
sangat2 sedih..semua bende nak dibuat da rase tak tentu arah da..
bersalahkaH aku neh buat perkara tu??tp aku ade sbb..aku nak kepastian utk kehidupan aku nnti..aku taknak rugi stu hr nnti..slh ke mcm tu??

mmg kehidupan aku adalah suatu kehidupan yang tak munasabah...mengharap pada sesuatu yang mmg tak logik langsung...

Ya Allah ampunkan dosaku kerana menceroboh sesuatu..apakah itu??biarlah menjadi rahsia diriku sahaja...sumpah takde sape tahu hal neh...n kekadang aku rase aku neh mmg mempunyai skill sebegini utk mencari rahsia sesuatu...hukhukhukk...
This entry was posted in

Friday, June 19, 2009

H.U.R.T

Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were but I walked away
If only I knew what I know today

I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you've done
Forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do
To hear your voice again
Sometimes I want to call you but I know you won't be there

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you
Someday I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just want to hide 'cause it's you I miss
You know it's so hard to say goodbye when it comes to this

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?
There's nothing I want to do
To have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself
If I had just one more day, I would tell you how much that
I've missed you since you've been away

Oh, it's dangerous
It's so I'm afraid to try to turn back time

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself

By hurting you

This entry was posted in

Mengejutkan!!!

Dialog between ming(panggilan for my mother) and me..mase neh duk ngah syok mengadap popia kecik yang dibeli di psar mlm td..ceh popia pun nak cite jgk...ish tak malu..hak hak hak..

Ming: Husband siti da meninggal dunia..
Aku: Siti mane? (aku da cuak da takut husband kwn aku neh yang meninggal..tp awat mak aku dpt berita cpt sgt dr aku..tak logik jgk..hukhuk..meh2 dgr cite selanjutnyer)
Ming: Ala siti yang pipah menyewa same ngan die tu kat KL..
Aku: Ohoo..cemane leh meninggal??Sakit ape?
Ming: Pipah ckp die sakit AIDS..ckp bercerai tp wut majlis tahlil kat umah siti skng..so pipah skng stay umah Ayah Cik sbb ramai sedara siti kat sne...
Aku: Ler iye ke..seb bek kite tak minum air kat umah die hr tu kan..(thanks to my aunty sbb die yang tolak permintaan siti hr tu utk wut air)...
Ming: Tu la..skng neh pipah tu cemna..nak suh die stay lagi ke tak kat umah siti tu?
Aku: Tak payah la ming..sbb riso jgk klu2 anak or siti tu pun mengidap bende neh..bahaye tu..berkongsi brg2 die pun da tak leh..bahaye..
Ming: Haah..btol tu..hisssh..


Actually siti neh teman serumah adik aku.. kenal neh pun dr kwn adik aku yang rekomenkan suh stay same ngn siti neh..dgn tak berpk pnjng background siti nehh..tros adik aku stay sne..yang kami tahu siti neh janda anak stu..bile ditnye psal suami die..ckp da bercerai..tp klu bercerai masakan leh wut mjlis tahlil kat umh siti tuh..pelik btoll..ishhh menyeramkan pun ade jgk neh..

so moral of da story: kene siasat lu latar belakang teman seumah yang kite tak knal tu..bru leh duk ngn die..mmg dr awal lagi kami da rase tak sedap hti..tp adik aku neh over excited nak stay situ..sbb dkt ngn tmpt keje die...
This entry was posted in

Wednesday, June 17, 2009

UrGhhh..

Semalam bertmbah satu lagi kerja ku..
memandangkan aku neh penasihat bagi kelab sains pertanian..tak psal2 aku ditugaskan utk menjaga kebun naga di sekolah ku dlm mse terdekat ini..
dan sudah diumumkan di dalam mesyuarat smlm...
mase aku dgr ini seme..ooohh dammmnnn...mcm takde org len je...
aku balik dr skolah kan tros takde mood bagai utk wut keje len...dhla bertimbun dh keje len..ni ditmbh yang neh plak..ingt aku neh ape??aku tgk org len rilek je..tp aku je sibuk ngn keje...itu la ini la...uihssshhh.. %^&*#$..menyakitkan hati..tetibe je rase tekanan tahap melampau..nak nanges pun ade bile duk pk2 seme neh..nak protes aku tak berkeyakinan lagi since aku msih lagi pegang title "junior"...
wwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
giler..aku rasekan aku neh org terpenting sgt2 dlm kelompok skolah tu...semenyer dilambak kan kat aku...hiisssshhhh...

Monday, June 15, 2009

DapAt SuRaT..

Ceh masuk skolah hr ni tros dpt surat cinta dr kerani sekolah..eh eh eh bkan surat cinta la kang timbul kontroversi plak..namaposss..ekekeke..aku dpt surat tawaran lantikan utk kenaikan pangkat aku neh..ekekke..skng neh aku pegang title DC41,so lps dh lulus segala mcm ujian akan bertukar ke DG41 plak..hehehe..tak sabo rasenyer..

dlm surat twran neh, aku kene wut medical check up..so sekali lagi aku menjejakkan kaki ku di hospital gerik..klu ikutkan hati mmg mls ar nak menempah bala sekali lagi...ye ar dulu mase mula2 masuk dh kene wut dh medical check up..punye ler lama menunggu nak jmpe doc..pastu wut appointment lagi..dkt 2minggu tau..aishhh...tu la bala yg aku ckp kan tuh..
hah skng neh kene menempuh lagi...mak aihh mlsnyer..napela hosp ni tak sama ngn hosp usm...kejap je..dlm sehari je da leh setel semenyer..aishhh..fenim fenim..

dan satu lagi yang aku tak suke wut medical check up ialah mase nak isi urine tu lam botol..malu ahh nak kene bwk botol2 yan diisi dgn urine aku tuh ke sana ke sinun...aisshhh..org keliling duk tgk2..rase cam nak tenyeh je mata dieorg..ape urine hang tak same ngn aku ke???urine ko kaler merah jambu ek..kah kah kah...geram je dieorg neh...duk tgk tgk..mcm aku neh alien plak..

so da wut appointment da ngn doc..so aku kene dtg balik ke hospital neh 3 julai 2009..see lambat kan...menyampah aje rase..tp sabo je la...hukhukhuk

Sunday, June 14, 2009

.::nExT eNtRy::.

Wuarghhh smlm agak penat utk aku nak luahkan segala macm bende kat dlm neh..walaupun dlm kepala aku ligat menyusun event yang nak aku cite tp aku hold kan lu..sbb smlm smpi da lewat da...yela bru blik dr kL..pegi mkn angin smpi da terbuncit perut aku tau..ekekek..ceh tipu aje si azna neh...sbnrnyer tk buncit pun sbb kat kL skng neh kan ngah jerebu..takleh la aku nak menganga kan mulut ku luas2..hahaha..tak senonoh je bunyi ayat neh..hello aku bkn jnis mcm tu eh...aku neh gadis berjurusss...duk senyap2 lam kete..ekekke..

hah smlm kan aku p kL..mase on da way balik singgahla di kuala kubu bharu..sbb kwn abah aku buat knduri utk anak2 nye kawen..korang nk tahu tak pe perasaan aku tgk anaknyer kwn..sgt2la jelessss...sumpah aku tersgt jeles..actually ade rahsia di antara aku ngn anak lelaki yang syok bersanding kat pelamin tuh..hello bkn pelamin anganku musnah yer...tlng sket..meh2 sini nk cite..gini abah aku n ayahnyer mmg best fren..sblm neh aku mmg tak penah jumpe pun pakcik n anak2nyer neh..then, mase aku first year di upsi,brula dpt berjumpa ngn dieorg seme..n dr situla knal ngn anak lakinyer neh..

mmg seme anak2nyer baik2..tp yang neh baik sgt...suke tlng mak die kat dapur..smpi mak aku berkenan sgt tau..pas mak aku dapat tau yang anak pakcik neh suke kat aku,mmg mak aku dh plan nak berbesan ngn die..tp tu la..bkn aku takleh nak terima die..tp mase tu hati aku lom terbuka utk sape2 pas dikecewakan oleh si hampeh ini..mmg die slalu msg aku..cal aku..arghh..bile pk2 Ya Allah jahatnyer aku neh mmpermainkan hati die..akhirnyer die mengalah pas tgk aku tak penah bg respon yang baik kt die..

tup tup awal tahun neh ayah aku cite die da bertunang n smlm aku bru menghadiri majlis menyambut menantu di rumah pakcik neh...pertama kali aku tgk bini die..aku tak sngka mukanyer seakan2 nak sama ngn aku..patutla mak aku ckp muke nak sama ngn aku..rupernye btol..huhuhu...n aku kagum yang die dh jumpe seseorng yang btol2 baik skali..sesuai ngn die...

seyesss aku mmg jeles teramat sgt smlm..mmg aku tak pandang langsung pun muke die...aku malu tau..yela dulu aku tolak die gitu je...aku yakin msti die tergelak puas hati kat aku sbb die dh kawin tp aku tak lagi..pastu dpt bini yang baik n cantik..mesti die kutuk aku kot..arghhh lupakan jela..(meleleh airmata jap_)....bkn sbb frust eh..tp sbb aku pk jahat nyer aku dlu..hmmm...biarla dh takde jodoh..

ok taknakla sedih2..next cerita..(aku nak wut entry panjang mlm neh..kahkahkah)..

then,pas p kenduri..kami pun balik la menuju ke gerik..abah aku tak amik highway tp amik jln kg..abah ckp saje nak mkn angin n kenal tmpt..mmg kenal tmpt pun..mmg membuka seluas2yer pndangan mata ku neh..ekekeke..then mase on the way nak p gopeng..adela stu accident berlaku..sgt dasat la Xciden ini..ye ar melibatkan 3buah sang lori..uish menakutkan..seb baik tak meletop kat situ kan kan kan..mmg remuk ar muke dpn lori tuh..sah2 driver pun dasat jgk kene neh..bnyk wooo darah kat atas jln..pas tu siap panggil bomba lagi nak potong besi tuh..

then..jeng jeng jeng..aku jumpe sorang mamat neh bwk kamera n pakai jaket polis..sah2 die neh ahli forensik..uishhh melecur hati ku neh..bkn sbb mamat tu..tp sbb bidang yang die amik tuh...mmg neh impian aku lu..seyessssss...aku sgt giler utk menjadi ahli forensik..tp parents tak bagi...alasannyer aku neh sgt takut pd si ulat2 n riso if aku tak tahan nak bergurau senda ngn mayat2 yang da reput..hmm..so disebabkan alasan inila aku terpaksa korbankannyer...n reda ngn ape yang aku jd skng neh..huhu..sekali lagi azna menggigit hati..dhla kat kenduri kawen td menggigit dah..skng neh pun menggigit jgkk..aishh klu hr2 mcm neh leh lompang hati aku digigit hr2..mcm si tikus menggigit baju2ku..abis lobang2....hukhukhuk..

wah..panjangnyer karangan aku hr neh..p antar karangkraf editor konfem accept neh sbb mencukupi bilangan patah perkataan..tp utk di siarkan aku tak pasti le laku ke tak..ekekkeek..eiii...nk stop dh neh..bnyk keje neh...tencen kepala otak n kaki sbb duk pk nak siapkan kerta kerja..sgt2 rumit...hohoho...

Thursday, June 11, 2009

P.E.N.T.I.N.G

Kenape saya buat tajuk entry sy utk mlm neh semcm tuh..semcm ia penting sgt...haah dengan tegas skali sy mengatakan ia adalah tersgt penting utk kamu semua tahu..aku ingin berkongsi kamu semua especially kaum perempuan yang memandu di luar sane untuk membace artikel ini..dan ini adalah satu kenyataan...aku titipkan buat blogger yang tersesat,ter'parking',terlajak or wut everla masuk dlm blog aku neh..

"Perhatian!! kepada sumer kaum pempuan yang memandu, benda ni betul2 mnakutkan..benda ni betul2 terjadi kat penang.. korang ingat lagi x dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??hmm..ader sorang pompuan ni berenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi mnyak..sebaik saja dia siap isi mnyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit pompuan ni ad problem sket..pekerja tu suruh pompuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi pompuan ni confused la sbab transaksi mnunjukkan yang pmbayaran kad kredit dier diluluskan dan xder msalah paperpn, so pompuan tu bgtau la pkerja tu dan dia pon bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam.. pompuan tu pon decided untuk masuk ke dalam... sebaik aje die msuk kat dlam..dia mula marah kat pkerja tu.. lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya..
nk tau aper?? sbenarnya msa pompuan tu dok isi mnyak,pkerja tu nampak ada laki mnyelinap kat blakang keta pompuan tu dan pkerja tu dah pon tepon polis.. pompuan tu pon apalagi,takut r..dia pon try intai dan dia nampak pintu keta dia terbuka dan laki tu kluar dari keta dia.. hmm..ada laporan yg mngatakan yg skang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk keta orag pompuan masa pompuan tu tgh pump gas atau beli brang kat kdai TGH2MLAM!!
kemudian,diorang akan potong kaki pompuan tu untuk mmudahkan diorang culik dan bunuh pompuan tu.. satu cra lagi plak,diorang akan msuk kedalam keta yg xder orang n x berkunci kemudian culik pompuan tudanbunuhdiorang..
korang pass la msg ni kat mna2 pompuan yg korang knal.. bg org pompuan plak,be xtra careful n kalo bley,jgn kuar sorang2 tghh malam.. lagi elok,x yah kuar langsung mlam2..."

Nauzubillah..mintak jauhla dr bende2 alah ini...seyes bende neh sgt2 mnakutkan buat kaum hawa...so silala beringat buat lady driver..pls200x..beringat...aku pun mengigatkan diri aku jgk..so next time i'll lock my car before byr duit minyk kat kaunter or mase nak isi minyak..tak rugi kunci kete n tak penat pun sbb semua keys dh dilengkapi ngn alarm kan..so..just tekan alarm je..semua doors terkunci..lebih baik kite berhati2..tak kirela siang or malam kene beringat..unless kita dtg berdua/bertiga/berempat/penuh stu kete tuh...time tu jgnla kunci kete plak..nnti dieorg ckp tak siuman anak/kwn aku neh..mengunci kami di dlm kete neh..hah haru plak..ekekke.

Assalamualikum wbt

Aisey..awat aku skema sgt rini..membuat pembukaan entry yang tak berapa happening neh ngn salam dahulu..ececece da berubah kah??nk mencuba kelainan kah??diam!ikut suke sy la..jgnnnn nak sebOk ok.. see..senangkan jwpn yang diberikan..;p pejam celik pejam celik dah nak abes rupenyer musim cuti skolah a.k.a my honeymoon utk pertengahan taun ini..OMG cpt nyer...tak puas lagi la..aku nak bngun lmbt lagi...aku nak tido lmbt lagi..aku taknak mndi awal2 pagi..opsss da kantoi..ekekeke..well see the legs ar...ahakss..wut ever... hmm...keje seme da beres utk dibawa pulang ke bersia..cume mslh skng aku riso kan umah aku..ritu aku ingt2 lupe la ngn peti ais umah aku tuh..sama ada aku on temperature or not..aihsss klu aku tak on..sumpah mmg busuk gilerr200x ar peti ais aku..klu nasib baik leh la aku beramah mesra ngn ulat2 yang mmg aku menyampah namaposss...eeyyywww..geliiiiiiiiii..meremang bulu kaki i..ekekeke..

pastu plak tong gas umah sewa aku pun da abis..pndi btol die bajet mase kn..n tak menyusahkan aku pun..ye ar bile aku da nak balik kelantan bru da abess..perfect timing ..sbb klu gas tu abes mase aku masih lagi kat sane..meaning that aku kene la angkat dat heavy tong tu sorg2..aku neh bknla kuat sgt mcm malik nor..aku cume perempuan bese yang agak berisi je..ekekeke..ish tak malu azna..de ke patut ckp kamo tu berisi..sila jage diri sendiri..hahaha...pelik ayat tu kan..ala lupekan je la

so..dengan penuh rase rendah diri dan merendahkan diri serendah2nyer..aku mintak jasa baik parents aku utk menemankan aku dikala aku perlukan teman utk mengharungi segala neh...ceh mcm nak bertarung plak..ekekeke..pdahal nak bertarung ngn segala ulat tp hrp2 ler takde... hah semlm punyerla excited mengedit2 gambo smpi kul 3lbh in da morning u know..bkn in the evening..ekekke..mmg takde keje tp cr jgk keje..(pinjam ayat murai jap)..wakakaka.. dengan penuh magiknyer tangan ku ini menaip..dannn...


*Ting!Ting!Ting!*
(azna cube wut magik neh..dgn harapan gambonyer kuar ngn tibe2)






Taaaddaaa...yeayy azna berjaya..tepukla sket..(ceh poyo je)..ekeke

Tuesday, June 9, 2009

WeDdiNg - pArT II

Catatan untuk hari ini.....

Tarikh: 9 JUN 2009
Masa: 3.00 ptg
Tempat: Rumah pengantin lelaki di Wakaf Zin



takde mood nak tulih entry panjang2....rase cukupla setakat tgk gambo jer utk hidangan pada hari ini...ini adalah bagi rombngan perempuan membawa pengantin perempuan ke rumah mertuanya...dn ade la jugak ku selitkan beberapa hantaran yang dibawak ke rumah pengantin lelaki...
This entry was posted in

Monday, June 8, 2009

P.E.T.S

Ini hari terase gatal sangat tangan nak perkenalkan beberapa ekor haiwan kesayang ayah aku ek..bkn aku..hehehe...mmg ayah aku tersangatla suke membuat koleksi haiwan ini selain dr bercucuk tanam di hadapan umah akuh..walaupon mak aku asyik duk membebel pada setiap kali beli haiwan ituh..tp ayah aku tetap berdegil jugak..selagi takde kes yang melibatkan haiwan belaannyer..selagi itulah ayah suke membeli...

Kalau dikire2la kan...bermula tahun lepas lagi ayah aku stat membelanyer..dh nak dekat 6/7 ekor kot termasuk yang skng neh...tp skng neh dh tinggal 3 ekor sahaja...tu pun dh di topup ptg tadi..hahaha..

Abah or even mak aku tak suke bela kucing bkn sbb atok n nenek aku belah kedua2nyer tak penah bela pun kucing..belaaaaa...berekor2 banyak plak tuh..tp mungkin bile turn anak2 mereka,takde mase kot nak jage kucing2 ini... semenyer bz ngn keje...mak aku plak jenis tak suke sang kucing neh membuang "hartanya" merata2..mulala mak aku akan mengamuk..last skali bile da bosan melayan kerenah si kucing..konfem mak aku akan menyuruh adik lelaki ku buangkan kucing ini di kedai2 mkn ke or ape2 kwsn yang boleh dijumpai makanan oleh sang kucing ini...haha...kecian kecian...

okeyla..berbalik pd cite belaan abah aku ini...gini abah aku mmg tak bela kucing..tapiiiiii...abahku membelaa..........dot dot dot n dot..hahaha..cik azna neh wut suspen aje kan...abah aku suuuuuuuuuuuukkkkkkkkeeeeeeeeeee sgt membela sang kera n sang beruk selain dr ikan gapi..aku tak tahu pe tujuan abah aku bela haiwan2 ini..sbb tersangatla tak jinak especially sang kera..klu sang beruk tu leh je diusap n dibelai oleh ayah akula..anak2nyer takut nak pegang...takut kene gigit..hahaha...

meh kita layan gambo2 yang sempat aku snap petang tadi...hehehe...

WeDdIng- part 1

Warghh...cikgu azna bru saje melepaskan nguapannyer yang pertama...cehhhh...penatssss seyhhhsss...aishh apesal ade "s" plak neh...hahaha..terlebih wut keje kot tu pasal otak pun dh jadi terlebeh sewel dh sket...Ahaksss... Uish sgt2 penat utk 2 hari ini...i mean 6hb n 7hb neh sbb aku menjadi tukang pembantu utk majlis kahwin my aunty...sgt2 teruja utk menyambut majlis pernikahan aunty aku ini seorang...sbb aunty aku neh sgtla bek orgnyer...n skng beliau dh de tanggungjwb len dh..dh tak bleh nak "hu ha hu ha" ngan kami seme...nnti bile nak hu ha hu ha sket konfem hubby die mrh..or ditegur oleh hubbynyer suh berkelakuan mcm mak budak sket... haissshhh..tak besh..hilang ahli geng...ceeewwaahhh..hahaha.. tapi seyes ar korang gua nak kasi tau neh...bile kite dh lame baik ngn mak sedara kite neh...so bile timenyer..utk berpisah..kite akan rase..alahai nape dh nak kawin...sedangkan tulah kehidupan kita sbg seorng manusia...kan kan kan...maksudnyer bnyk fasa yang kite kene tempuhi..stat dr fasa bayi smpailah fasa berumahtangga...n fasa neh jgk yang akan ku alami nnti...cume masenyer belum tahu lagi bile... pas aku dengar pengakuan terima nikahnya oleh suami aunty i..tbe2 je i terase sedih..akhirnyer berkahwin sudah my mok la...begitu lame penantian mok la..n skng berjumpa sudah titik kehidupan beliau...hmmmm...aku pun mengharapkan suatu titik kehidupan yang sempurna n indah..InsyaAllah...tlng doakan ye...=)
dan aku sbg salah seorang anak saudaranya ingin mengucapkan
SELAMAT PENGANTIN BARU

ROSLAILA BT JAAFAR(mokla) & MOHD ISMA AL HAFIZ(ayah piz)
semoga hubungan yang terbina ini akan kekal sehingga ke akhir hayat...amin..

ini adalah antara gambar2 yang sempat aku snap sepanjang mlm pernikahan dan mjlis pernikahan beliau ptg td....layan jeeerrrrr...
antara hantaran yang diterima oleh pihak lelaki...

Sunday, June 7, 2009

KeJaDiaN Di KaMpUng

Ni sambungan drpada episod cite saka lg sbnrnyer...tak abis lagi cite neh klu korng nak tahu...opsss tok aku mmg dh tak meracau dh la..cume de la sedikit kisah yang aku nak selit kan utk hari2 sblm kejadian tok aku diganggu oleh saka..

smlm aku pegi la umah tok aku same ngn mak aku..saje nak temankan mak sedara yang duk sorang kat umah tu sambil2 nak p jenguk tok aku skali....takdela rase pape mase aku p umh tok aku..cume tu la bile kite duk teringat cite2 yang mak aku bgtau hr tu..meremang jgkla bulu tengkuk neh..hahaha..

tp org ckp klu kite takut..makin suke la bende tu kaco kite...hehehe..mak teh aku de cite sbnrnyer dh perasan dh perubahan tok aku neh mase kuar dr wad lagi..tok aku suke bngun lewat2 mlm pastu duk ckp sorang2..mak teh aku ckp suara tok aku mase tu dh bkn suara die dh..tp mak teh aku pk sbb sakit kot tu yang jd garau semacm..so ignore je la kan...then kmudian mak aku menambah plak..sbb mak aku pun de jgk dtg jage same ngn adik aku di mlm berikutnye..mmg de perubahan suara nyer...pastu asyik dgr tok aku duk ngomel sorng2 wktu mlm2..mak aku jenguk takde pape pun kat sekitar tmpt tok aku tido tuh...ha..mak aku ckp dh seram sejuk dh mlm tu..mmg duk bace ayat quran tak abs2...

nie de sedikit sedutan dailog yang aku dgr smlm...kejadian ni jd mase tok aku dirasuk oleh saka tuh...

--->mase kjadian mak ngah aku nk bg ubat dkt tok aku n tibe2 tok aku tempis tangan mak ngah aku..menjerit le kwn neh..hehehe

tok: aku nak pegi dh..aku nk pegi dh..takde sape nk jage aku..
sepupu 1:heiii(jerkah)...klu mu nak pegi..pegila..jgn mu duk kaco tok aku..
sepupu 2: mek ngucap mek...ngucap...
(pas disuruh mengucap..mkin marah benda tuh)


duk lame kemudian..reda sket...mak teh aku cal ayah n mak aku..sesampai je parents aku kat umah...jadi balik...

tok: tuan aku mampus dh..tuan aku mampus dh...aku mari dr kg sane neh...
(pastu abah aku duk dkt tok aku nk tanye)
abah: mu asal mane neh?
tok: aku tak nak cite eh...
abah: klu mu taknak cite..aku tau doh eh...
(part ni mmg part kelako..seyesss...mak teh aku ckp nak gelak tgk abah aku duk bersoal jwb ngn makhluk tuh)

then..tak menjadi jgk..tu yang ayah aku p panggil ustaz..
mmg de dialog jgk antara ustaz neh ngn makhluk dlm tubuh tok aku..tp aku tak reti nak olah cemane..hehehe..sbb aku takde ditempat kejadian...ish..rugi kan..

tapi mak teh aku cite...mase diberi minum air tawar dr ustaz..bende tuh sembur balik kat die pastu p lempar gelas tu jauh2...kuat plak tuh..mak ngah aku yang de kat dapur terus tak jd nak wut air..takut..hehehe..

tp mak aku de cite..walau p berubat kat mne2 pun..bile melibatkan saka..mcm ssh nak buang...klu leh buang mmg nasib baik..tp klu takleh buang mmg anak cucu nyer la yang kene sanggup terima...klu tak, sush la nak meninggal wlaupun kite tak bela bende alah tuh...haaiisshh..nape la org dulu2 neh eh...see...dh menyusahkan generasi mase skng...bende tu akn tetap ganggu slagi kite tak sanggup terima...haishhh..

Monday, June 1, 2009

Saka

Hah aku mau tanye korang seme..korang tahu kah pe maksud "saka"????aku tahu org kat luar sane neh mesti penah dgr cite sal saka ni kan..tak dr tv mesti dr sedara mara die kan...aku pun tak terkecuali dr terkene dengan tempias saka neh..opsss..bukan ganggu aku la tapi nenek aku...

meh2 sini semua aku nak cite al kisahnya...saka ni kan melibatkan ttg keturunan..dulu mase arwah moyang aku idup...moyang aku de "bela" saka...n bile tuan empunya dh meninggal dunia..benda tu akn diturunkan kepada anak tak pun sedara yang terdekat..dan akhirnya sepupu nenek aku yang sudi terima utk membela...

so bile skng nie sepupu nenek aku tau secara tepatnyer tok sedara aku meninggal..so saka tu terbiarla..mencari sape akan jd tuan yang seterusnya...mmgla nenek aku tak terima..tapi benda ni dtg kat nenek aku sbb kebetulan mase tuh nenek aku ngah sakit..bila badan kite lemah..so bnyakla benda2 jahat yang mudah kite dapat...so benda ni amik peluang utk menumpang dengan nenek aku neh...

nak dijadikan citenye mlm sabtu tu nenek aku "mengamuk" sakan...semua terkejut sbb tibe2 nenek aku neh menjerit tak tentu psal...mak sedara aku takut so die pun cal ayah aku..so satu famili aku kecuali aku bergegas ke umah nenek..mase neh aku tak balik lagi sbb aku de bengkel PPSMI kat ipoh n kejadian neh jd mlm pas aku balik dr ipoh...

mak aku cite,mlm tu nenek aku tu seakan2 dpt kuasa yang luar biasa...tenaga mmg kalah org laki...pdahal mase tu nenek aku nak jln pun ssh..lemah je..sbb sblm tu die dh masuk wad sbb darah tinggi n serangan jantung..so bdnnyer mase lemah lagi..

mlm tu jgklah ayah aku pegi panggil ustaz utk obatkan nenek aku neh...benda yang merasuk nenek aku tuh mmg ngaku yang die sbnrnyer tgh cr tuan n ngaku yang sblm ni tuan (tok sedara aku) yang bela...giler kan..sgt2 menakutkan bile anda berada dalam kejadian sedemikian...mendengarkan suara nenek aku yang mmg bukan suara die pun dah seram sejuk dibuatnye(bkn aku dgr tp mak aku eh)...alhamdulillah benda tu dh keluar dr tubuh nenek aku..cume skng nie benda tuh mash duk melilau lagi sekitar umah nenek aku..menakutkan weh..sbb mlm lepas tu ayah aku p teman nenek aku..ayah aku cite de "benda" tarik kaki die..hahaha..klu aku la kan..tobat aku jerit...seyesss..aku ni penakut jgk orgnyer..hehehe

hrp2la kan semenyer selesai..harap2la benda tuh dh mamposs dikerjakan oleh ustaz tu...