Friday, July 31, 2009

Sobs

Azna sedih lagi..dahla tak leh balik minggu neh sbb kene jd fasilitator utk program sains esok..Aishh..tencen ar..pastu dpt dugaan mcm neh plak..OMG..apekah salah aku buat gitu?apekah aku slh utk menunjukkan rase ........ itu??

Hati aku sgt2 ter'kesok'/teralih/terase disbbkan itu..aku bkn terase ngn perangai pelajar ..bukn..mereka skarang sudah baik2 ngn aku..tp aku terase sbb dot dot dot..hmm biarlah menjadi rahsia dalamn hidupku..ceewwaahhh..klu ikutkan hati, aku mahu je balik kg hr neh di waktu ini..tp apekan daya (ceehh), my mom n dad takde di umah..dieorg da pegi kL..haiiyyooo..

Mak aku ckp, balik minggu dpnla..leh pegi konvo adikku..aku cume mengiakan aje..sedangkan dlm hti neh tgh sob sob dah..

mungkin jgk sbb aku rindu famili ku, rindukan bau kg halaman ku, rindukan bilik tido ku...itu yang jd emosi terlbih..tp percaye atau tidak, mase on da way balik dr sekolah ke my rumah bujang...mataku sudah jd kelabu sbb penuh ngn airmta...nsib baik lew leh bwk kete lagi..hahaha...

skang korang da tahu la kan aku neh jenis cemane....bile stress n terase hti pastu hti da jd sebak..penyudahnye airmta ar..sbb aku rase lega pas nangis..tgk skng neh ar, aku da de mood utk mngarang di blog terchenta...td langsung takde mood..pelikkan azna neh..hahaha..no wonder aku kene pakai spek sejak di bangku skolah lg..sbb aku neh ratu airmata di kalangan adik2ku..seyesss...itu yang mak aku selalu risokan aku..hahaha..

Tuesday, July 28, 2009

Kriuk Krukk Krokk..

Hahaha itu bunyi perut sy....sy lapo skng neh..tp tu la da masuk mlm da..sy takut nak mkn..nnti dikatanya tak berdisiplin..i'm on diet now..kahkahkah..klu sape bace neh konfem nak gelak guling2 atas lantai sbb tak caye dgn statement di atas...sbb azna neh mempunyai suatu nafsu yang agak besar...NAFSU MAKAN..seyes tak tertahan ayak liuq neh..ish ish...aci tak klu sy mkn jgk mlm neh??aci tak??aci tak??(buat2 muke kesian..hahahha)..

Monday, July 27, 2009

Alkisahku..

Azna teruja lagi..hahaha..die teruja utk menceritakan kejadian2 yang sentiasa jdik atau dlm kata lain nyer kaco dlm hidup sy...hahahaha..ade menceriakan dan ade tak menceriakan hari azna..tp takpe..azna terima nyer dengan hati yang reda dan sabar..(ceh ayat skema hari neh)

Ok, boleh saya ceritakan sekarang tentang kejadian2 aneh yang menimpa2 azna hr neh..hurmmm..utk pengetahuan kamu, azna ini seorang yang terlampau sensitif dan mudah sangat menangis bile de musibah yang menimpa..sgt2 mudah untk menyebakkan dirinya..konon2 nak mintak perhatian ar...hahaha..takdelah..azna mne menangis melalak dpn org...eh2 bkn melalak ye..azna kan sentiasa da gorgeous..mne leh melalak....adoii (kene lekuk sbb angkat bakul)..hahaha..

Hari neh, pepagi lagi mata saya da bengkak2+idung da merah2..bkn sbb bertumbuk ye..sbb ape??hehehe..malu ahh nak cite..tp tak malu nak tulis..hahaha..ok sambung ye..

tetibe pas smyng subuh td..hati neh jd sebak..bkn sesi muhasabah diri neh ye..cume saya mengimbau kenangann pahit sepanjang bergelar sbg seorang guru muda..sngt2 mencabar..mmg perlukan persiapan segalanya utk jd cikgu...sperti mahu berperang gitu..cewahhh..mne tak nye..perang mulut pun perang jgk kan..hahaha..

tp itu la..mcm2 la tekanan yang akan kamu hadapi, baik dr bebanan kerja yg memang banyak+gangguan dr org keliling kite+pelajar2 yang kureng siuman..sungguh kamu perlu tabah utk hdapi seme neh..tp azna neh lemah..mak saya selalu risaukan sy bile berada di tempat org..btol tau..tak caye??

meh bace cite sal mak saya n saya jap...mse saya mula2 posting kat sini, mak n ayah saya akan selalu la dtg jenguk sy..nk pastikan saya selamat di sini..bole dikatakan beberapa bln jgkla...huhuhu...kdg2 bile sy ckp de prob ngn kete, hr tu jgk mereka dtg..sy sungguh kesian sbb ia akan meletihkan ibubapa saya..ibu bapa saya pun keje jgk..so nak tak nak saya terpaksa percepatkan pembelian kete yg asalnye plan nak beli ujung taun neh...dan sy tegaskan di sini ia bukan kete idaman sy..sy rela berkorban, jnji mak ayah sy tak penat dh jenguk sy tiap2 minggu..mak sy selalu risokan sy..bkn sy je..adik2 yang lain pun same ye...hehehe..tp yang plng mak sy riso ialah sy sbb mak sy tahu sy neh jenis cemane tak same cam adik2 sy yang len..huhuhu..

cube bygkan mase sy kne p interview di ipoh, mak saya riso sy pegi sorang2..sanggup amik cuti semata2 nak temankan anaknyer yang tersayang p interview..sungguh terharu..mak saya ckp, die tak sedap hati klu tak p teman sekali...n mmg naluri ibu itu sentiasa betul, ade kejadian yang berlaku mase interview hr tu...klu mak ayah sy takde mase tu, tak tahula sy nak handle cemane..sorang2 di tempat org...konfem sy akan nangis teresak2 ar kat situ...huhuhu..ish.malu lagi..

satu lagi, mak sy sgt riso setiap kali anak sulungnye neh balik kampung..stiap saat akan ditepom nye..tanye kat mne kat mne....selalu pesan suh sy balik ngn bas..tp sy neh degil..taknak balik ngn bas..tak besh..kene himpit2..ckupla himpit2 nek bas mase di upc je..tp kat upc besh himpit2 berebut bas..terase cam kamu neh the winner ahh klu dpt nek dulu..sbb terer mencelah..hahaha..

same mcm hr tu, nak p konvensyen waja sains di ipoh..sblm p, mak sy da pesan siap2 mkn dulu kat umah..jgn mkn kat kedai, santau bnyk kat ipoh..bla bla bla..pastu mak saya siap nak offerkan adik sy temankan sy p sane..hahaha..see sungguh riso mak saya kat sy kn...tp sy neh degil..nak rase p sendiri..tp tu la..last2 sy tersesat kat bandar ipoh..tak jmpe cari jusco..2 jam duk pusing2 kat ipoh (padah org yang berlagak mcm sy..hahaha)..mak sy dah riso dah..duk cal aje..siap bebel dah..hahaha..sy plak mmg da nak nangis dah neh..tp control2..hahha..last2 ayah sy menepom kwnnye di ipoh...suh amik sy di tempat yg sy sesat..hahha..malu ahh kan...

uish..panjangnye mukadimah sy hr neh..hehehe..ok ckuplah pasal hal2 sy n ibubapa sy..skng neh berbalik kpd cite yang asal..kan pg neh sy menangis..teresak2 la jgk..sob sob..bile duk kenang cite2 sy jd cikgu neh...penat jgk kire ahh..hehehe...klu kamu nak tahu, sy jd sebak n nanges neh krn sy da pendam lame da hal2 neh dlm hati sy...sy kene lepaskan..klu tak ia akan meletop..sy tamo org tgk rupe sy yang ganas bile da meletop..hahaha..terukkk..huduhhhh...hehehe..tu yg sy nanges...nanges sorang2 tu..org tak tahu..takpe..tp da sy cite dlm neh, so kamu da tahu ahh...hahaha..malu la sy camni..ekekeke..

da puas nangis..leh plak masuk dapur n sumbat nasi goreng yang sy duk tung tang tung tang kt dpur pg tu..hish malu betol..hehehe..sekian ....hmm esok nak mkn ape ye??(tgh duk pk neh)..hehhee


nasi goreng buatan azna

Saturday, July 25, 2009

Menyampah like sampah

Hari neh aku jmpe lagi makhluk yang tak bertamadun.. i guess..
Sgt2 menduga kesabaran n keimanan aku...huhuhu...nak kata sama taraf ngn bdak kelas 2C yang aku cukup2 menyampah smpai berguni2 sampah, takde la kan..sbb hamba Allah neh dh de segulung ijazah..pengalamn mengajar pun lebih dr aku...tp tu ar sgt2 berlagak namapos...

Aku tahu la kan aku neh bkn cikgu mate...aku p skolah pun sbb nak tolong cikgu skolah aku antar students je..mase sesi utk jd fasilitator..maksudnyer cikgu2 yang dtg antar studnt tu kene ambil a few students n teach them for certain topics..so cikgu2 di letakkan 2 org for each grup ar..memandangkan aku neh cikgu perempuan tunggal utk sekolah aku, so aku decide nak satu grup ngn cikgu neh ar..die neh pompuan..kenal pg td je...cikgu skolah len...tp tu la kan..punyela berlagak kan..tak bgnye aku satu grup ngn die...nak2 grup tu kene tajuk LOCI (LOKUS=sape2 yang blajar mate tahu ar pebende alah neh..)...siap berkias lagi tu...die ckp tajuk neh sush..aku ok lagi ar bile dgr die ckp gitu...pastu die tambah lagi...haah de penambahan lg tu..tak puas hati ar konon2...die ckp aku neh tak "PICK UP"...tang neh ar buat telinga ku berdesing mendengarnye..

Wes makhluk Allah, ko leh judge org mcm tu je hnya krn aku tak ngaja mate tp ngaja sains...WTH

Ko ingat otak aku neh beku ke??Ko ingt level otak aku neh same cam bdak2 hingusan ke hape??

Klu iye aku level bdak2 hingusan mcm tu, takdenye aku leh skor A dlm matematik utk PMR n A1 utk SPM...klu tak caye tgk ar slip exam aku...mase duk U pun sem 1 n 2, aku dpt A mate...aku cume lupe ar sengalllll...bkn aku tak pick up..klu ko ajar skali je..aku da leh recall pe yang aku blaja dulu...suke2 hati ko labelkan aku mcm tu...*&^%$#

sakitnyer hati Tuhan saje je yang tahu....sebak neh tak terkata ar...rase mcm nak blah mcm tu je dr situ..tp aku sbr memandangkan kwn2 aku yg len ade lg kat sane...cikgu2 pompuan len takde plak perli2 aku mcm tu..dieorg siap ckp, mcm la cikgu mate tau semenyer...Hah see...org yang lg berpengalaman pun takde nak ckp kerek2 mcm kamu neh, mentang2la aku neh cikgu baru..kamu nak tunjuk lagak..Aku rasela kan, makcik neh tak tahu nak ngajar tajuk neh..so bile aku ckp nak stu grup ngn die..dan2 die libas aku ngan ayat tajam mcm tu...

Klu aku neh jenis yang slumber mcm cikgu skolah aku sorg neh, hah konfem kat situ jgk aku sound...tp sbb aku pk, aku de maruah n die pun de maruah..aku telan je..biarpun pahit tmbh ngn kelat tmbh ngn masin..mmg takde rase manis or tawar pun....huhuhu...

Tp sbr2 aku pun de had jgk..aku akan tersentap bile org pijak kepala aku dua kali...ckup dua kali je...mmg nahas ar org tu...mmg kamu takkan nampak NOOR AZNA dh ar mase tu...so beware..

Friday, July 24, 2009

Teruja sgt+hampa

Saya sangat2 jeles ngn a few my friends yg further their studies at oversea..sometimes sy terpk, how come i can't be like them??sy mahu ke sana jgk..sy mahu kenal org di sana....sy mahu study di sana...tp bilakah masanye itu??

mmg aku leh smbung master/phd out there....tp dunno when..aku de apply master utk jd tutor sterusnya lecturer di uitm, tp de plak makhluk2 di sana yang tak leh beri kerjasama seeloknya..

aritu de la org sane cal aku..tp terslh cos plak..bkn slh aku slh mereka..so die suh aku cal org neh org tu..bile aku cal..de la org neh ckp punyela berlagak namaposs..aku neh mmg mudah give up, nak2 bile aku usaha bnyk kali tp dieorg masih duk main tarik tali..last skali, aku tak cal terus...nk tanye sket pun tak leh..tau ar kamu de title "Dr" / "Prof"..takkan la org tnye sket pun, tros tak dilayan...tak reti berbudi n berbahasa ke??

sungguh saya sgt2 kecik hati...apekah bile dh de pangkat semua itu, kamu leh berlagak dgn org2 yang bru nak merangkak neh??come on la..bile mase melayu nak maju, klu sesame kaum pun tak leh nak tolong..suppose dieorg kene gtau direction sebetulnye, tp neh tak..

Tp walau dugaan mcm manapun, sy tetap akan teruskan cita2 sy neh..insyaAllah..n i hope my dream come true..

~Hari Anugerah Cemerlang SMKBF 2009~

Yeehhhaaa...hari anugerah sudah abis..skng boleh rilek2 sket....

Plan nak update entry smlm, tp tak sedar leh tertido dpn laptop mase duk ngedit gambo2 neh...penat sgt ahhh, kamu tau??...tak tak kamu tak tahu, sbb kamu tak kenal aku...huhuhu..

Bile da de kamera,kegatalan tangan aku berleluasa ahh , berlambak2 amik gambo...semenye nak amik..sbb aku sukeeeee amik gambo..nak2 bile aku involve same dlm hal neh..of cossss la kan..takkan la nak amik gambo yang takde kene mngene ngn aku..buang masa je..hahahaha...(p/s: sbnrnyer azna de agenda tersendiri..tu yang gatal bagai tangan tu..hahaha)

Pape pun kamu layan je la ye...aku mls nak nak coret2 dlm neh..kekeringan idea ar beb...hahaha..

Tempat: Dewan SMKBF
Masa: 2.00 petang
Hari: Khamis

~Sebelum acara bermula~

Pic 1&3 = Gubahan bunga dr cikgu azna n cikgu syakira, cume di rostrum je pengetua gubah...
Pic 2: banner hari
neh
Pic 3: buku program utk te
tamu jemputan


~sesi menggediks dlm gambo (ditujukan utk azna shj..hahaha)~


Pic atas: guru2 yang datang awal Pic bwh: para ibubapa dan penerima anugerah (pelajar)


~Bila acara sudah bermula~

Ucapan alu-aluan dr puan pengetua
Ucapan perasmian dr Tuan PPD Hulu Perak, K
pt Dr Haji Ahmad Damanhuri b Ibrahim


~Penyampaian anugerah berlangsung~



~Sesi persembahan dikir barat bermula~


**Baju kelabu tok joro**
**Sblh kanan tok
joro, tukang karut**

~Usai sudah Hari Anugerah~

Bergambar kenangan dengan Tuan PPD


Di samping pemenang anugerah guru inovatif 2009, Kak Ina.. Tahniah kak ina..;)

~yeahhh..makan time~
Guru2 tgh teruja mkn..hehehe
Ini part yang paling aku suke...merembat segala bunga-bungaan segar di pentas td..


Keretaku dipenuhi dengan bunga2 chenta...

Bila da smpi umah, bermula lah acara menggubah bunga..hehehe..kasi cantek saya punya rumah


~Inilah hasil gubahan saya yang tak seberapa neh~

saya sangat teruja melihat gambar2 di atas neh, di ambil secara dkt..
sungguh lawa..seolah2 di ambil oleh photographer yang professional....ceewwaah
perasankah azna ini??..(kamu abaikan je la)..hahaha
This entry was posted in

Monday, July 20, 2009

Electrostatic Force...

Sangat2 teruja ahh cikgu azna hr neh sbb teror menunjukkan magic kpd student2 nye yang sungguh2 terkinja2 melihat aksi teacher azna di depan kelas...hahahaha..klula aku dpt merakam aksi mereka seme neh, knfem nak tergelak sakan ahhh kamu neh...

"Ye murid2 ku sekalian..cikgu nak ajar kamu daya elektrostatik hr neh.."pas ckp gitu, seme tunjuk muke blur..klu kamu tgk muke blur mereka, sumpah taknak masuk dh kelas dieorg..menyampah ahh masuk kelas neh sbb buat muke blurr gitu..hahaha..boleh tak cikgu ckp gitu??ntah2 silap haribulan leh terima kata2 "kick" dr pengetua yang ayu+lawa itu..hahaha..hah hamik ko azna..hahaha..

Hellooooo..kamu jgn amik pot ye pe yang sy ckp di atas tu..semenyer hanya omongan cikgu azna yang tak berwas was ini...hahaha..

Tp magic tetap ade eh..saya tak tipu kamu tau..Ala magic senang je aku tnjuk kat dieorg..klu aku cite, korang pun leh tahu nak wut cmane..yang pasal sikat kite gosok kat kain, then dekatkan dgn cebisan kertas2...mesti ahh naik kan..itu yang wut mereka sgt2 teruja...smpi aku bg mase 10 minit sbb tgk mereka sgt excited utk mencuba magic yang di buat oleh miss azna the gorgeous ini..hahaha..wut ever...

Itu sahaja...sekian..hehehe

Ada Apa Dengan Ia...??

Penat bangat sikhh hr neh..hehehe..seharian di sekolah tak mkn beb..lu percaya tak?? tp lu kene caye jgk sbb mmg gua tak mkn beb....seyesss beb...hahaha...apamcm gangster tak cara sy neh?? gangster kan..rase mcm minah ala melampau2 gangster..hahaha..tp bg sesetengah org yang kenal sy, konfem die ckp TAK..sbb dieorg tahu cemane sy di luar..kahkahkah..perasan namapos ahhh azna neh...tapi itulah hakikat sbnrnye...hihihi(gelak ala sopan gitu)..=p =p...ceh poyo

Pape je la azna..mls ahh nak ckp bkn2 dlm neh dh..nak upload gambo je..nah hamik kamu melayan gambo2 itu...





Ini adalah hadiah yang ku terima dr pihak pentadbir sekolah sempena hari jadi ku yang ke-24thn


Hadiah yang ku terima hasil dr cabutan bertuah tempoh hr..tp smpi skng aku tak bukak,sbb aku mmg tak suke minuman bergas ditambah dgn keburukannya..



pokok krisman pink ini ku terima dr kwn skerja ku..konon2 nk rasuahku, tp tak jd..last2 dianggap sbg hadiah hr jadi..hihihi..thanx cikgu sbb mewangikan kete sy...







Dan di bawah ini adalah mkn2 yang ku masak hari neh..kan aku letih sgt2 hr neh..so aku masaklah banyak2 sebb nafsu ku dh naik tahap bagai dh neh...ekekkee..


Ini juadah utk aku berbuka puasa ptg td..masak bubur kacang...hehehe



Ini pulak tiga jenis msakan yang aku masak untuk aku isi perut ku yang duk bunyi kriokkk,krukkk dr td..hahaha..=p

P/s: pas mkn terase mcm nak terpecah aje perut neh sbb sumbat banyak sgt...kuikuikui..

Sunday, July 19, 2009

Suke suke Punye Entry

Asal hari minggu je..mesti aku akan tidoq kat luar dpn tv..kihkih..suke ar tido kat ruang tamu..sbb rase mcm besh n dingin je..setiap mlm minggu, klu esok tak sekolah konfem aku akan landing di luar..kadang2 aku tido beralaskan tikar je kat luar tu tanpa sebarang selimut/bantal..tp peliknya aku leh tido selena-lenanye..esok pg, takde plak sakit belakang ke or tengkuk..hahaha..sungguh nekmat la hidup bujang neh kan..semenyer men sempoi aje..hahahaa...

Pastukan dah selesai semanyang subuh, aku tido balik , kat luar jgk tu...takde plak keinginan nak masuk blik.kire memang in heaven la tido kat ruang tamu berbanding dlm bilik..hahaha..tp herannya, bile aku balik kg, tak berani plak aku tido di ruang tamu..klu terlelap..konfem terjaga pastu terus terkocoh-kocoh masuk bilik..takut ar beb..sbb aku penah alami satu kejadian yang sgt mistik ar...sumpah u, i tak tipu...mcm cite mistik je yang dlm tv ape ntah..da lupe...

Tapi rasenye mls ar aku nak kongsi dlm neh..nnti pnjang plak entry aku neh pastu ditambah ngn karut-mengarut yang aku buat neh, so makin bertambahla panjangnye..huhuhu..

So berbalik kpd cite aku hr neh, bangun je dh nak dkt kul 10pg..Nekmatnyer tido lame2..tak terkata, sehingga menjilat jari gitu...ekekekke..selama neh(aikk ayat neh mcm merujuk aku keje nonstop plak..bukn ye, mksud aku merujuk kpd 5 hari seminggu aku keje) asyik bangun kul 6pg je..tak besh..huhuhu..

setengah org bile da bangun pg pastu lambat plak tuh, tros nak ke blik air, tp aku neh len plak kejadiannye..aku bukak laptop yg mmg aku tak off dr smlm, aku bukak kebun2 dr facebook tu..
Inilah kebun2 sayur saya...

Baja+tanam+siram mana patut + dan paling syok mencurik sayur di tempat org (jahat tak?)ekekeke..tak kire nak jgk buat...dh puas aku tenung dlm2 kbun2 aku yang dh membiak dgn segarnyer, bru la aku teruskan ke agenda hr minggu aku..sprt membasuh baju, kemas umah n masak...

Hah..MASAK..sbnrnye tajuk neh yg aku nk cite kan ..tp td tibe2 lupe ingatan jap...hahhaa..kire aku dah stand by dh dgn pics masakan aku dr td...tp tu la lupe ingatan punye pasal..ditangguhkan ke tajuk lain...ekekkee..giler punye semangat woo nk tunjuk msakan i..(tau ar ko tak pandai masak sprt chef wan, ade hati nak menunjuk dlm neh..ishhhh)..Wut Ever..aku tak heran pom..janji aku puas hati..ade aku kaco hidup kamu ke klu masakan aku yang ntah hape2? tak kan..so jgn nak kaco sy yang teruja berblog neh..hahaha..

sbrnyer pg td berhajat mau masak nasi lemak smbal ikan bilis+ayam rempah..tang neh aku tak main2 eh, aku reti buat ye...kenape? Tak Percaya Ka?? See the legs ar..uit mne leh tgk kaki,aurat u....tgk jari je la bleh kot...hahaha..tp disebabkan kemalasan aku yang melampau2..tros tak jd..buat ape yang ade je dlm peti..last skali..ni la hasilnya...cube kamu jenguk kat bwh sane..

Inilah hasil masakan saya yang tak seteror mane neh..








So, kesimpulannya skng neh..azna berada dalam kekenyangan..terase nak tido je..eh eh..tamo tido nnti makin geMokkk..kite wut tarian poco-poco ahh..Hahah..aku da ketagih giler ngn tarian neh..blik umh smlm kan tros dwload lagu poco2 dr yopie latul..knon2 nak wut kat umah ar..at least ade la exercise aku wut tiap2 hr...=p

Saturday, July 18, 2009

Bulan Kecergasan & Pesta Makan Buah Peringkat Sekolah 2009

Aku tak cuti hari neh..sbb aku neh kan cikgu yang sgt rajin...hari2 minggu pun p skolah lagi sbb duk buat keje...hahaha...weh weh...jangan percaya ahh ckp aku neh..aku goreng je ..konon2 nk jd cikgu yang tersgt "BAGOS".....huhuhu...tp mmg ahh aku tak cuti rini..sbb skolah aku de buat pelancaran bulan kecergasan...pastu tambah pulak pesta buah-buahan tempatan...skolah aku kan dalam kwsn felda...mmg banyak giler ar buah-buahan yang tak termkn oleh penduduk kg..kitaorg yang perabiskan...eh eh..jgn pk kami daif eh..mengharap simpati dr penduduk sini...no no ye..kami de duit ar..tp dh de org nak bg...kami dengan tangan terbuka merelakan semuanyer r...bak kata pepatah melayu (ceh pepatah melayu pun azna nak masukkan jugak.ish) "rezeki jgn ditolak, maut jgn dicari" setuju tak???hehehe...

Kenangan terindah ahh buat hidup aku..bkn sbb dpt mkn berlonggok2 buah durian..bkn sbb dpt merasa buah manggis.bkn sbb dpt mkn pelbagai jenis buah rambutan...nyum nyum...bkn ye..i repeat NO...

tolong beri perhatian...cikgu nak cite neh.. sbb ape ia menjadi kenangan terindah dalam hidup cikgu azna neh.Penting sgt2....meh sini nak cite...aku neh kene jd pengacara majlis la...hepi arr..fofular arhh aku hr neh...muke bertempek di dada2 akhbar sekolah..sekolah je bkn akhbar Berita Harian/Utusan/Nanyang/NST/The Star/Metro (uihh bnyknyer senarai surat khabar.mentang2la ko penah keje di 7Eleven, abis seme npapers ko nk ckp..ish tak malu)...pastu perasaan fuyoooo n rase nak terkinja-kinja je..tp de suara ckp"azna, behave urself ar.malu! klu student u tgk tau"(suara aku ar tuh)...ekekkeke...

Eleh..azna neh excited semacam, pdahal bkn tak penah pun jdik MC..sebelum neh di mana2 tempat aku pegi,akan kene jd MC..Stat dr sekolah, matrik, universiti,praktikal di skolah pastu skng neh tmpt keje pn, muke aku yang konfem akan nek jd MC...tp secara jujurnya, aku mmg tersgt2 meminati bidang ini...tp tu la aku takdela teror sgt mengarang ayat berbunga2..sekdar ayat skema je la...hahaha..aku neh kn skema..sudah2..jgn nak berbanggakan diri kamu itu.kang duk kembang kuncup kat situ je..hahahaha...

Cemane aku leh jd MC hr neh..gini kebetulan cikgu yang bertugas jd pengacara majlis (MC) neh de keje..so diperturunkan pd aku ar..tu la al kisahnye...mendebarkan weh..mmg la selalu nek pentas..tp aku riso kang ayat aku pelik2..di kritiknye oleh pengetua..mati I..(mmg dh kene kritik pun..tak bnyk stu je..=p)..

Aku rase dh cukup ar cite psal MC ni..aku taknak de org termuntah dpn pc nye mmbaca ayat2 gedikss dr cikgu neh..hahaha...kang berbau plak pc kamu itu dengan sisa2 buangan dr perut...ishh...bucccuuukkk!!!..huhuhu

Ok tamo mengarut dh ah...kite tukar jd skema ah sket..hehehe..skng neh berbalik kpd al kisah pagi td..mcm bese dh name bulan kecergasan, mmg tak sah klu takde senamrobik...Haaa...tang neh aku suke..eh eh..menyampuk plak die..shuh2X..duk jauh..hahaha..Kami buat poco-poco beb...sgt hepi n sgt enjoy...step nye sgt mudah..aku ingtkan susah...tgk pd name pelik ..tu yang mind set tu pk susah..hahaha..pdhal senang giler2...pejam mata pun leh buat...Eh jangan ye..kang kaki kamu terpijak ngn kwn kamu plak..hanya org yang pro je mcm aku neh bleh buat mcm tu...org yang bru nak merangkak2 lagi..sila buka mata anda seluas2nya utk elakkan sebarang kecelakaan..
fuyooo "kecelakaan tu"..power ahh ayat minah neh..mcm leh eksiden ngn kete je...hahaha..pape je la(~_^)

Dah sudah kami bercanda di padang sekolah...tros ke acara jalan kaki..yang neh dh tak jd kami dh..sbb aku out of list..kene jage checkpoint ar..huhu...tp besh jgk..tgk budak2 berebut2 nak amik kupon...ekekkee...pastu dh abis jln kaki..main futsal + bola jaring pulak...grup cikgu lwn grup pelajar...sgt syioookkk sekali...hahahahah...then acara last skali..makan time!!!..cikgu punye special sket sbb de jamuan pulut durian..perghhh..sgt rindukan mknan neh, smpi aku bertambah dua kali...hahahha...gelojoh betolll kan kan kan...
Rasenye tu je la kot nak aku citekan..korang layan je la gambo2 yang aku muatkan kat sini...Yeayyy...kami bersedia utk poco-poco...kata mereka la, bkn kata aku..hahaha


- gambar kedua tu, kak siti zarini ngn kak zizah, bertungkus lumus buat poco-poco- - gambar 4 bwh neh..muke2 penjaga checkpoint..kak asni(bju pink), siti(baju coklat) n aku-


1. Yang jd pengadil tu Pengetua kami 2. Merah belah cikgu, kuning belah pelajar..tp yang neh student ye..cikgu di bwh neh 3. Kak ira sedang cube tolak menolak dgn pelajar..kikiki 4. Ini namanye Kak Salina, guru Ketua Bidang BM..uish lincah orgnye

1. Lelaki berbaju merah itu adalah PK KO sekolah kami 2&4. See..aku da ckp berlonggok2 buah durian n rambutan..tak terhabis woo 3. Budak kecik neh namenyer Farizal..sgt cute orgnye..n sungguh baik..hehhee

1. kumpulan cikgi (kak asni, kak ya, siti, kak lin, kak ifah n aku) meratah dengan gelojohnye buah2an tersebut...hehehehe 2&3. Pelajar2 ku yang suke sgt buat loyar buruk.. 4. acara poco-poco...pemalu ahh kamu neh..hehehehe
This entry was posted in

Friday, July 17, 2009

Wednesday, July 15, 2009

Jeng Jeng Jeng

Oiiitt...ade orang nak mai umah aku mlm neh..pelik ahhh akak neh..tetibe nak main umah aku...pdahal bru je knal..pastu nak bwk teman..aku tanye sbb ape..die ckp nnti akak smpi,akak gitau...wahhhhh suspennynnnyyyyeerrr....tunggu cerita selanjutnya ye..

Saturday, July 11, 2009

Jeput Durie..

???

Tahukah kamu apakah ini?? cube le teka..Haaa pandai pun...bagi 10 markah buat diri kamu..Yeaayyy...
Ini adalah cekodok durian yang aku buat pg td...kan smlm kak asni de bg durian dua biji..so aku bedal yang stu tu utk dibuat cekodok ini...cube tgk yang tgh tu..itu adalah inti nye..inti durian yang aku hancur2kan skit...
actually ini adalah makanan turun temurun dr generasi ke generasi..ceh poyo je ayat.padahal aku blaja ni pun dr kawan aku mse di upsi lagi...hahaha..
Die yang ajar aku..sbb sgt unik nak buatnyer...selalunyer org just campur gitu je buah durian neh kan klu nak wut cekdok...tp kwn aku die buat stail lain..die golek2 kan dlm adunan tepung buah tu..kire utk jdikan inti la..n duk elok je kat tgh2..hehehe..sedap wooo..hehhehe..

Friday, July 10, 2009

OMG..kamukah ini azna??

Kan aku de cite entry yang lepas sal budak 'bertuah' dua ekor tu dlm kelas 2C..giler buat hal lagi hr neh...menyakitkan hati aku aje..seyessssssssssssssssssssssssssssssssssssss...see pnjng giler s tu..menunjukkan mood aku yng sememangnyer menyampah bagai arhh

meh sini aku cite name dieorg..helmi+lokman..aku sgt2 mnyampah sejak hr dieorg buat hal tempoh hr tu..sungguh menyampah..smpi setiap kali aku masuk kelas tu..mood jd len..nak pandang muke dieorg pun tak hengin..

ok berbalik kpd cite hr neh..td punyela aku bz menghias bilik gerakan..touch up mne yang patut la sblm 'big bos' balik dr kursus kan...smpi nak mkn pun leh lupe..cube byngkan kite dahla penat panjat sane panjat sini..ngn mknnyer tak lagi..pastu masuk2 kelas dieorg buat hal..dengan kepenatan yang melampau..mmg tindak balas aku sgt luar biasa ar...seyes luar biasa...siap leh terkeluar B*&^%...punyela aku neh ayu n lembut tp tup tup hari neh aku bertindak di luar tabii..eh eh ayu ke azna neh??lembut ke azna neh?? tak tahu..tak tahu..LoL...hahahaha

sumpah mmg malu giler ar td...tp itu la realitinye bile tahap kesabaran kite di robak di carik semahu2nyer oleh pelajar yang sgt2 melampau dan terlampau ini...n aku sendiri pun terkesima ngn reaksi aku itu....huhu..

korang nak tahu tak..mase melafazkan kata2 hikmat itu dkt budak bedebah itu..dgn suara yang sgt2 maximum volume nye..aku ckp"hoi,bile mase aku ckp bleh balik????B*%$#@"..opsss..ade ke aku tgh terangkan keje umah, lokman n helmi neh leh kuar gitu je dr kelas ikut pintu belakang...bg salam pun tidak, terima kasih pun tidak..kuang aja betulll..n mase neh tangan aku dh terketar2 dh sbb rase nak tumbuk je muke dieorg...airmata aku pun mse neh dh rase nak gugur ke bumi dh tp aku tahan..control ayu beb dpn student len...kah kah kah...naik kat bilik guru terus report kat PK HEM..mmg aku rase dh tak tahan sgt dh neh...lantaklah pe yang PK HEM nak hukum dieorg..aku tak peduli..

next week hr isnin aku de kelas ngn dieorg..aku nak keluarkan bdk dua org tu dr kelas ar..klu de bdk dua org tu..kkonfem menggangu student len nak blaja..seyess..aku tak tipu neh...menyakitkan hati..lantaklah klu pengetua panggil aku...at least aku da de jwpan nak jwb cemane..biar die tahu cemane perangai si lanun2 neh...

tp tu la..mase hati tgh menggelegak ngn aksi bdk jakun tu..de bdak kelas 1B bg aku buah rambut stu plastik bag..uuishhh..terharu kejap..tibe2 je hati yang gelegak jd cool balik...pdhal bdak neh nakal jgk lam kelas nyer..tp bile tgk aku mcm nak mrh...tros die senyap...takde plak nk ckp eh ke uhh ke..

thank you Ashwan..Teacher sayam kamu..

kan skng neh musim buah..then ptg td kak asni plak bg 2 biji buah durian..wah rezeki betul hr neh...ekekeke..esok pg leh wut cekodok durian..tunggu la rupe cekodok aku esok pg..ekekek..ni buah durian dr kebun kak asni..thank you akak...akak mmg baiiikkk...

p/s: bru aku sedar stiap kli bende buruk jd kat aku..mesti akan ade bende baik yang jd pada hari yang sama...alhamdulillah... ;)

Wednesday, July 8, 2009

Bad & Good

Hoho...sngt2 giler hr neh smpi rase nak tarik2 je rambut neh..bkn rmbut aku ye..rambut sang durjana tu..ade ke bleh buat dajal ke atas DBL..kesian nyer kat DBL neh..buat dajal kat die pastu tak mintak maap langsung..n si tuannyer plak tak perasan2 pun tentang kedurjanaan yang dibuatnyer itu....tp pe yang aku tau mmg tuannyer menyumpah abis r dkt si durjana itu..mmg nasib arrh kamu klu tibe2 kamu mengalami mimpi menakutkan....aku tak tahu..kamu jawab ler sendiri...(ini versi kiasan klu korang tak pham..hah bace yang bwh tu plak versi original)

Mmg giler punye manusia..ko buat dajal kat DBL pastu bleh plak ko buat dekkkk je...macam tak jd pape..woiii len kali klu ko tu tak reti nak bwk kete..jgn amik lesen...pastu lagi stu klu da rase mata tu da pencen...pegila check ngn doktor...ni tak...aku tak tahula cemane die bwk kete smpi leh tinggalkan garisan dua line kat bumper kete aku tu..perghhhh chantek giler arhhh garisannyer..terase aku nak cakar2 muke si dajal neh...haah aku panggilnyer dajal sbb aku tak tahu die neh sape..pe yang aku tahu die da buat hal kat kete aku neh pastu tak reti nak mintak maap...pe punye &*(^%* ar manusia.....mmg aku tak halalkan arh..siap doakan die tu akan mengalami eksiden aje ngn kete die tu...aku tak kire ar die neh bangsa ape..yang penting die dah rosakkan kete aku...giler tak nangis...giler tak mengigill....giler tak terkejut....fuh..hancussssss hati aku neh...bennnnncccccccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

Aku yakin..garisan tu wujud kat kete aku ptg smlm..sbb smlm aku kuar GERIK p cr kertas pembalut...pdhal aku parking kat hujung dh..kire sblh kanan aku tu dah tak leh org parking dh sbb takde dibuat garis..dh namenyer manusia dajal..so die neh sengaja buat parking sndiri..n bile da kene kat kete aku..tros die blah...Damnnnnnn....B*&6 ar ko tuh...PENGECUTTTTTTTTTTTTTT....

Hati aku hr neh sgt2 gundah gulana..tp tu la bile balik umah..tros jd hari2 yang bahagia..sbb nmpak kad merah di depan pintu ku...hahahaha kad itu dtgnyer dr pejabat pos..maksudnyer ade brg la tu tgh menanti...tros ar aku pecut p pejabt pos....wah sgt2 hepi sbb dpt brg...brg2 neh aku beli dr lelong+ebay...wahhh sgt2 puas hati...aku beli perfume ngn wallet..sumpah hepi mase neh...rase nak terkinja2 je kat sane tros...ekekekekek...tp takleh sbb azna sentiasa kontrol ayu....wakakaka..perasan!!.

So bile hati hepi+sedih tgk garisan yang tercalar di bumper itu...aku tros p the store...membeli coklat bnyk2...org ckp coklat bleh tenangkan ht..haah mmg sgt mnenangkan hatii...smpi abis coklat itu ku mkn...pasni nak buat air hot choc pplak....argghhh lantakla menaik ke menegak ke mencondong ke melintang ke berat aku..yang penting aku nak hepikan ht neh...biar yang lepas aku cube pejamkan mata...tp tu la..stiap kali tgk tmpt tu...stiap klu tu la skit hati neh mcm kene carik2...sob sob sob

Monday, July 6, 2009

aKu kEtAgIhAaaannn..;p

Hahahahaha..sangat mengancam tajuk entry aku ini....sje je tu nak kasi gempaq sket..hahahaha (ini gelak jahat..jgn sape2 tiru tau)..

Tp mmg aku tgh ketagihan skang neh...Oppsss..malu ahh nak cite..tp nak cite gak..ekekkee...sengalll (^_~)..

sbnrnyer aku sgt teruja ngn "lelong & ebay"..seyess wooo..da ketagih tahap bagai neh...hr2 duk bukak website itu aje..survey kot2 ade lelong melelong neh..sbb aku sgt suke cabar mencabar ini..hahahaha..skng neh ade la few things aku beli dr sane..ekekeke..ye ar nak cr kat gerik mne ade..alih2 ini la tmpt sumber membazirkan pendapatan aku...
sengallll (^_~)..
tak reti ahh nak menyimpan cikgu azna neh kan...

alamakkkk...ishh kalah lagi..bru dpt notice dr Yahoo yang aku kalah..tp takpe..mase panjang lagi..lek lu pasang strategi..hahahaha...
ceh mcm poyo aje ayat minah neh kan...hahahha

sengall (^_~)

psssstttt:- mai ar cini sat..de cite neh..kat skolah td..aku dpt hadiah di hantar oleh posmen..n pengirimnyer tak tahu wooo...secret admire kah itu???? Kah Kah Kah

Sunday, July 5, 2009

Laporan Hari Ini

Pun same..masih tak dapat melelapkan mata...
aishhhh susahnyer..huhu..
last2 skali on TV pastu lipat baju smbil layan cite..hukhukhuk...

Da abes cite kat tv..da abes baju utk dilipat..akhirnyer on laptop meng update blog aku neh....
sah aku dilanda kebusanan...OMG azna kamu sedar tak sekarang ini sudah pukul 3.44pg..
tido azna..tido..esok kamu kene bangun awal..cemane neh???

kite tgk pasni akan adalah entry utk hr ini di waktu pg ini...ekekeke
This entry was posted in

S.N.A.K.E

Da masuk pukul 2pg..but still cant sleep..neh gara2 pasal (sila lihat tajuk di atas) ptg td ar..cuak+takott+terkejut+tak leh trime kenyataan+bersyukur..teringat lagi neh..mcm rase fobia pun ade..

sungguh..i tak tipu u punnn..betulll u..uishh tetibe kuar ayat gatai mcm neh..eeee...pleeeeeaasseee...haha..maap tersasar tajuk plak..ekekeke...

mcm neh pg+tghari+ptg(kire ptg ar sbb da pkol 3) aku bersama2 ngn beberapa org studnts kelas 1A duk gotong royong ar..mengecat kelas..konon2 nak challenge kelas 1B r neh....sbb kami warga 1A tak puas hati kene dipulaukan..ceewwaahhh..sbb dieorg diangkat sbg kelas contoh hanya kerana kertas warna yang di gunting menjadi sekuntum bunga kecill yang ditampal pd dinding yg dianggap kreatif oleh (dot dot dot)..ceh poyo ar..seyesss rase tak puas hati..(opss cikgu die plak yang lebih2..to kak nira sowee yea..tamo lawan tokey)..ekekeke..so apalagi..kelas yang len rase tercabar dan dicabar..terus berhempas pulas mengumpul duit kelas utk membeli cat..walaupun kelas 1B di sponsor cat nye oleh skolah..(huh..sgt tak aci kan!!)..hah tgk!! da stat melalut da...kire dah out sgt da neh makcik oii...hahaha..takpe2 mukadimah je dulu..ekekkee...

berbalik kepada topik yang menakutkan di atas..sbnrnyer aku kire bersyukur sgt2 kerana masih dipanjangkan Allah umur ku..ye ar korang bayangkan n aku sendiri tak sngka..rupenyer tmpt aku berdiri membasuh bekas + berus cat dengan kaki ku sandarkan pd busut kecil(timbunan tanah yang beku) di hadapan kelas 1A rupe2nyer ade penghuni...penghuni tu berbahaya plak tu..MasyaAllah..

Klu la ditakdirkan penghuni tu keluar mase aku duk basuh berus....tak tahula ape akan jd pd aku skang neh...sgt2 menakutkan..smpi skng aku tak leh nak tido sbb masih dok pk kan kemungkinan yang akan jd pd aku waktu tu...Syukur alhamdulillah sbb takde pape yang jd pd aku..ular tu kuar pas aku dh selesai basuh bekas n berus cat..

sungguh2 aku nak nyatakan pada kamu semua..smpai skang aku tak leh lagi nak terima kenyataan..smpai skng aku masih duk tilik kaki ku kot2 ade gigitan pape..aku masih lagi tak percaya ngn ape yang berlaku ptg td..OMG..

tp ape yang aku leh ckpkan di sini...
ALHAMDULILLAH..aku bersyukur pada Mu, Ya Allah..

~SEKIAN~
This entry was posted in

Friday, July 3, 2009

Title: Kehidupan org sini

Hari ni mood aku tersangatlah sedih..mcm2 yang aku sedihkan..sedih ngn keje yang tak penah pun berkurang..sedih ngn bdak2 kelas 2C..sedih ngn bdak2 felda neh..mcm2 lah..banyak betul aku sedihkan hari neh sehinggakan mmg terase sebak sgt neh dalam diri aku neh..da rase tak menentu..HurMMMmm..

Ok lupekan tentang sal keje aku tu..hak tu mmg aku sedih dr dulu lagi..cume pe yang aku nak cite skng neh..ape yang nak aku luahkan pasal bdak2 felda di bersia..aku tak tahula cemane gaya bdk2 felda lain..

bukan nak mengutuk atau nak mngata....tp cume nak citekan hakikat kehidupan di sini..pertama sekali tentang pelajar kelas 2C..Ya Allah, aku sungguh2 tertekan hari ini kerana bdak dua ekor itu..(aku rase takde kasarnyer aku labelkan mereka ngn 'ekor' atas ape yang dieorg da buat kat aku mse skolah td)..da la aku tersgt2 tertekan dengan masalah PEKA, pastu bdk neh buat hal plak..lagi2la aku jd menyampah membuak2..cube bayangkan..bdk bertuah neh tido lam kelas aku mase aku tgh suh dieorg salin report kat depan..org len ok je..tp ble tang si dua ekor neh..menyampah bagai..dah la de sorg bdak pompuan kelas neh aku tersgt2 anti..benci namapooossss la..."hoi, klu korang taknak belajar baik korang pegi menoreh je..tolong mak ayah korang..klu dtg sekolah sekadar nak buat T*&%$..baik tak payah..mak ayah ko pun tak malu"

Padahal mak budak neh penah dtg jumpe aku..suh aku bentuk elok2 anak die suh jd bdk baik..aku cube...tp klu dah dasar bdak degil namapossss..mmg jenis rela bunuh diri..p bentuk ngn tukul besi gergasi pun..takkan jalan jgk..seyesssss...

Klu ikutkan..cikgu2 skolah aku dulu lagi garang dr sekarang neh..tak penah pun nak protess..tak penah pun nak tunjuk muke melawan..ini aku gertak sket..da tunjuk belang..berlagak macam BAGOOOSSS sgt..sedangkan ko tu duk kelas plng last skali...ade hati nak tunjuk eksyen ngn ckgu...boleh BLAHHHHH la...aku tak heran la klu setakat korang neh...sumpah korang amik peksa bnyk manapun..sumpah takleh nak jalan nyer..hah seee...tahap kesabaran aku da takleh nak sekat da..aku ckp elok2..korang tak jalan..skng neh aku ckp kasar..korang kuang ajar...kesian ar sape2 yang jadi mak bapak die neh...

seyesss aku sgt2 nak nangis hr neh disebabkan kelakuan aneh si alien2 yang tak bertamadun ini..BODOHHHHHHHHHH....hah padan muke....

mmg sesuai la title "cikgu umpama sebatang lilin"..mmg da terbakar da batang lilin aku neh...kire da tahap rentung da..sgt2 krititkal..huhuhu

OK..sudah...cukup azna..tak payah nak menambah dosa di bulan Rejab neh..huhuhu..

Td aku cite sal bdak2 yang suke aku label kan sbg ALIEN..kenape suke panggil alien??sbb alien neh takde tamadun..takde otak+akal..tak macam manusia..de akal..leh pk mane baik mne buruk..alien tak..huhuhu..btol kot..

Tp di sini juga masih ade manusia2 yang hidup dalam kedaifan..kat sini tak sma ngn keadaan di luar sana..nak belajar pun sgt2 payah..cube bayangkan seorang kakak sanggup korbankan duit biasiswanyer hanya utk membayar yuran adiknyer..snggup berikan wang saku kpd adik2 utk sekolah...Ya Allah sungguh murni dan mulia hati pelajar ini..smpi penah suatu ketika dulu meluahkan keinginan utk berhenti belajar..semata2 nak kurangkan beban ayahnye..Sedih sgt2 aku tgk kepayahan hidupnye..die neh bkn mcm bdak2 yang kurang ajar neh..bdk yang sgt baik..mmg bertuahlah ibu dan ayahnyer..pandai bentuk n didik anak2 die..adik die pun baik dalam kelas...tak penah tunjuk kurang ajar pun kt cikgu2nye...

ada lagi satu cite..pelajar neh lagi miskin dr pelajar pompuan td..sgt2 miskin sehinggakan menggunakan lilin bile waktu malamnye..sbb tak mmpu nak masukkan elektrik dlm umah..mak ayah da tua n sakit..tanaman yang serba skit tu je la sumber makanan mereka utk mkn..tak mmpu nak beli bende lain..si adik plak mmg seorg pelajar yang pandai..disebabkan pandai dan kami syg utk lemahkan semangat pelajar ini..kami cube menolong mne yang termampu..sama jugak ngn si kakak..tp tu la..mereka tak pnah pun tunjuk rase tak hormat pd cikgu2nya..

sebab apa mereka tak melawan cikgu???dgr ckp cikgu..buat keje cikgu..sbb mereka neh sedar tentang kepayahan hidup ibubapa nya dan nekad utk perbaikinya dengan belajar rajin2..bkn mcm sesetengah pelajar yang reti melawan cikgu je..pdhal mak bapak die cume menoreh aje..pastu adik beradik ramai..kire miskin jgkla kan..tp masih2 jgk tak sedar..pe ke jadahnyer dieorg neh...

utk pengetahuan kamu semua, ILMU la yang mengangkat maruah kite setinggi-tingginya..bukan dengan eksyen kamu..ingt itu rakan2ku yang masih lagi belajar..klu kamu kaya sebanyak mana pun..klu ilmu tak cukup di dada..lame2 kamu akan muflis jgk nanti...percayalah..kata2 inilah yang aku pegang selama ini....

Thursday, July 2, 2009

Aku Suke Buat KeJe GiLe..

Pas abis mesyuarat dlm kul 4ptg..aku cpt2 la kemas meja sblm balik umh..ingt nak stay smpi kul 5ptg ke bru la nak blik umh kan..tp tak leh memandangkan aku kene dptkan cop dr Majisteret utk surat akuan sumpah..so dengan keletihan pegila aku neh ke sane..mula2 p pejabat tanah, tp majistretnyer duk meeting..aku bergegas plak ke mahkamah..pun tak leh nak cop jgk sbb yang neh takde..aishhh..dh ler esok nak kene p spital utk mdical check up..kan last 2 weeks aku de cite sal appointment aku ngn doc kan..so esokla hr nyer...sgt2 menakutkan...sbb ape??sbb aku tkut ngn doktor..aku tkt if die ckp aku neh bla bla bla..uish..mintak juahla dr seme tu..

so memandangkan semenyer tak dpt..aku pun terasa nak wut keje yng sgt2 aku tak suke..tp aku wut jgk..iaitu menaikkan berat badan aku dengannnnnn...dot dot dot....sila tgk pic di bwh..
tadaaa..aku beli kek woooo


bukan stu hirisan tp berhiris2 neh..maksudnyer sebijik kek ar...giler tak??sengal betol aku neh..dh la aku sgt2 takut ngn berat badan aku yang semakin berleluasa..tp aku gatal jgk beli kek ini di kedai tadi...hahahahaha..dh la duk sorang..cemane ye aku nak abiskan..hahahaha...konon2 utk diri aku ar..tp aku mmg penah wut keje giler neh mase kt kg..tak pasal2 menjelma sebiji kek dalam peti ais..of cos la mak aku kehairanan..majlis takde..raya da lepas..tup tup beli sebijik kek...hahaha..ini lah al kesah nafsu makan cik azna..mengalahkan ape ntah..ekekekek


~SEKIAN~
This entry was posted in