Wednesday, December 30, 2009

meronggeng bersama bf

best sgt keluar hari ni..sungguh besh..sbb hari ni boleh buat 3 perkara dalam satu masa..pertama dpt spend time ngan my bf,kedua shopping smpi nak patah betis2 kaki ku ni (sebab meronda KB smpi tak hengat dunia..hahha) dan ketiga dengan tak sengaja aku terjumpa geng2 skolah rendah n menengah..sangat2 hepi hati ni..berbelas2 tahun tak jumpe akhirnye, dengan tak sengaja terjumpa korang2 di merata2 tempat sekitar KB..ade sorang tu siap tukar2 namecard..aiyyooo..tau r ade bisnes..segam I,sbb takde bisnes card mcm U..hahahahgedikkkk..seb bek dua2 masih single lagi..phewwiiittt..leh tumpang ngorat..kahkaha.. <----sila maafkan kesewelan cik azna ni ye..maafla azna hari da tak bape nk btol stesen..habis spanjang kuar tadi asyik buat gimik aje..tak fasal2 jd tumpuan jap..kahkahkah..giler buat publisiti murahan..

td mse jmpe geng2 skolah, soalan cepumaut yang ditanye, dah kawin??
respon aku adalah...HAHAHAHAHA..azna gelak secara ayu n sopan santun..bukan gelak mcm hantu "TUT"..klu korang tgk konfem terpikat ah..konfem ah..hahaha =p

pape pun, hari ni aku enjoy!!!..mane boleh bermuran durjana..kang kurang aura persona yang dimiliki oleh anak dara milik En Awang&Pn Rahmah..

thanks my dear sbb hepi kan mood ore yang mereng2 tadi...

nah muke orang da senyummmmm... :)


p/s;
babe, BF yang aku maksudkan tu bestfriend la..bukannye boyfriend..n die adalah kawan perempuan yang paling baik dgn aku..kahkahkahtipahtertipu..

Saturday, December 26, 2009

Friday, December 25, 2009

Farewell

Ade beberapa hari je lagi kita akan mengucapkan "selamat tinggal" kepada tahun 2009..

selamat tinggal kepada kisah2 manis..
selamat tinggal kepada kisah2 duka yang dah tercipta sepanjang tahun 2009..
yang pergi tetap pergi
yang dah berlaku jangan dikenang balik..

sebab kau akan menghadapi satu cabaran yang lagi besar dalam tahun 2010..buat ape lagi nak dikenang benda yang lepas..walapun sebesar mane dugaan yang kau n aku terima, anggaplah ia satu permainan dalam kehidupan..Yes, aku tahu sungguh perit untuk lepaskan semuanya..tapi ingatlah Allah bersama dengan hambaNya..mengadaplah kepadaNya mohon kekuatan supaya kau tabah untuk mengharungi semua ini..sebab segala yang terjadi pasti ade hikmahnya..cume perlu bersabar dan reda menerimanya..

jangan menangis wahai hatiku..jangan menangis wahai sahabatku kalau ape yang kau kenang tu tidak memberi apa2 makna dalam hidup kau..sebab airmata tu sangat mahal nilainya untuk kau laburkan kepada benda yang tak berharga...

"this time was different felt like I was just a victim
and it cut me like a knife when you walked outta my life
now i'm in this condition and I've got all the symptoms
of a girl with a broken heart but no matter
what you'll never see me cry "(petikan dari lirik lagu CRY-Rihanna)

Wednesday, December 23, 2009

Jenuh aih

mak aih,b0ring giler duk di gerik neh. kalu kat umh kau xde tenet n astr0,knfem2 kau rase menyampah bagai r.rase nk isi b0rang tukar sk0lah 24jam tr0s je.tp b0leh ke?huahua.ok,umh aku ade la tenet n astr0,cme msalahnye aku xbwak lapt0p..bajet nk blik tr0sla hari ni kn pas mesy guru,tp terpksa p0stp0ned ke es0k sbab ade mesy panitia pulakkk..haish!busan! lani pun aku duk curik2 wifi di kfc gerik,eh eh bku curik r,die0rg da bg kbenaran da suh gune..huahua..xmsuk kfc,cme park kete sblah kfc smbil update bl0g n fb gne my 2nd 'bf'..(el0,gne hp la,xkn aku nk gne manusia k0t updet seme tuh..haha)..ok,d0ne.nk blik.da maghrb da..esk,update lg tp mase tu aku da kt kg la..hehe

Monday, December 21, 2009

Sangat Bengang

Actually cite ni adalah sambungan dari semalam..lokasinya adalah KBMALL..aku tekankan lg KBMALL..

ok, kisah die mcm ni...mase on day way nk g butik first lady, stop la kejap kat stu tmpt ni..menjual brg2 'tutt'..mse ni staff tgh nak keluarkan brg2 tu letak dlm rak la kan..dua kali aku menjengah kat tempat ni..mula2..staff yang layan aku sgt2 friendly n die adalah berbangsa cina..walaupun bz mne, aunty ni tetap layan dengan snyuman..

ok, second time da lepas beli aiskrim..adik aku ajak sekali lagi pegi tempat tu..pastu ternampak yang len pulak..berkenan la pulak..kali ni staff yang jge rak ni org melayu,perempuan..nk dijadikan cite, aku tnye la kan
"ok ke kak barang brand ni"
"besh ke pakai"
pastu staff tu jwb dengan muke masam tanpa senyum n tak friendly langsung..
"ok"
simple giler jwpan..aku punye la berpatah2 jawab...kau jwb sepatah jeww..ok,aku sabar lagi...

lepas tu, duk cr2la kan saiz yang sesuai..tpi saiz yang aku nk tak terjmpe...sepatutnye mmg ade kan, bru je keluar dr bungkusn, konfem ade stok lagi...so aku tnye la lagi staf tu..

"akak takde ke saiz L"
die buat2 tak dengar lagi..pdahal jarak aku ngn die bukan jauh mne pun..beberapa inci je
so aku repeat lagi soklan yang same..beberapa kali aku repeat,bru die nak layan..mmg aku da hangin da..agaknye telinga kau penuh dengan taik telinga kot, itu yang susah nak dgr..

pastu die balas,
"tu.." kire die tunjuk kat stu tmpt tu la di mana saiz yang aku nak ade kat situ..mmg dengan muke seorang pemalas yang amat sangat..

ok, aku ni jenis takkan tanye bile aku da betul2 pastikan takde..n mmg akak tu tunjuk kat tmpt yang salah..sbb tu bukan saiz L tapi XL..mmg aku da kutuk2 giler2 da dlm hati ni..apekah kau tak boleh nak kenal huruf ke antara saiz L n saiz XL..wahhh..aku da bengang da..

klu ikutkn hati, mmg nak sound r minah tu..org cina boleh layan dengan ramah pelanggan die, tp kau layan orang yang same bangsa macam taik jew...menyampah giler..seb bek jiwa aku ngah kosong..klu aku tgh pms, sah2 aku sound da...

kau ingt aku tak penah keje mcm kau ke???aku pun pnah la dulu wut part time..tp takde pulak aku nak berlagak pemalas macam tu..even banyak mane keje aku lu n letih mane aku lu, pelanggan mesti di utamakan...

klu skali lagi aku jumpe minah ni, n die layan aku mcm tu lagi, aku akan sound direct r..klu nak keje buatla cara nak keje..klu taknak jual, bek kau buang kat longkang aje..eh2 mne leh buang kat longkang..die kuli je..bkn tokey besaq pom..poyo gilerrrzzzz minah ni..
This entry was posted in

EuwwW

Petang tadi, kami tiga beradik plan nak ke KbmAlL...sesaje menjengah tempat tragedi..kunun2 mcm CSI (Cewek Suke Intai)..betulla kan..duk intai sane intai sini kt tempat tragedi berdarah tu..kejadian yang betul2 mengerikan diriku..sumpah menakutkan..mase nak nek eskalator pun duk intai2 kat atas...haisshhh..ape nak jadi neh..hahaha..

Sambil2 duk ngintai tempat tu,tibe2 mata I terlekat pada perkataan
S.A.L.E
OMG..OMG..kaum hawa mne leh tahan dgn godaan SALE..berlambak2 barang yang manyak murah..stat dr jeans,baju,blouse,kasut n seme lahhh..70%..50%..30%..10%..20%..semenye ade..cume takde 100% je..klu ade, konfem aku ligan yang tu dulu..hahaha..dan2 la nyempat rembat jeans,kasut n barang2 len..hihihi..

Haaa..ade stu kejadian yang agakla lucu (aku rselakan..) terjadi..mse aku duk syok belek2 jeans, adela dua orang lelaki neh kire mcm pangkat ayah aku dahla..lalu depan aku..mse dieorg lalu tu, tibe2 tekak aku neh kegatalan..so dengan tak sengajanye aku berdehem2 la kan..n secara tak langsung dat uncles berhenti dpn aku..lagaknye pura2 belek jeans wanita jugakk..tp aku wut dunno je la kan..pastu mungkin dieorg tgk aku takde respon, so dieorg pun berdehem la..aku terkejutla kan..reaksi aku mcm neh: sambil angkat muke tgk sape yang gatal duk berdehem tu,aku jwb "eh..eh.."smbil tu muke aku mmg blurr gile..pastu tros aku lari ke rak sebelah n sebelah..mmg dieorg gelak2 la kan tgk aksi aku tu..mase dieorg nak beredar tu, de la sorang pakcik ni tanye "takde gewe (bf) ke"..aduhhs..tibe2 hatiku terasa hampa n kecewa..smpi hati kau pakcik tnye soklan gitu..tau la aku neh single n available..huhuhuuhu..tapi aku balas jugak..respon aku mcm neh " ade gewe (bf), tp die duk jauh"..biarpun takde bf, tapi aku tetap berlagak ade sbb takmo pakcik2 tu gatal..huhu..kang tak pasal2 terjadik sugar daddy secara tak disengajakan..wakaka..dh2 jangan nak merepek..=p

then, mse aku jawab mcm tu dkt pakcik2 tu...de la mamat neh ..muke bole tahan r..duk senyum2 kat aku..pastu duk sokseksoksek ngn kwn die smbil duk tgk aku..apekah salah aku jawab mcmtu?lucu sangat ke smpi kau tgk aku tak habis2?..smpi ke eskalator die duk tgk2 aku je smbil senyum..gila kot..huahua..

dh habis shopping, beli aiskrim kat mcD..tros balik umah..mlm pulak kuar jap, ingt nk g klinik gigi..tp kene buat appointment plak dh..alang2 keluar, pegila pizza hut..telan spagheti ngn piza+smoothies manggo..kenyang giler lps tu..hehehe..

habis dah cite hari ni =)

Sunday, December 20, 2009

CintaKu YaNg SeJati

Ya Allah
Engkau Maha Pemurah lagi Maha Pengasih..
Aku bersujud dan menadah tangan dengan penuh syukur kepada Mu atas segala limpahan rahmat dan nikmat yang telah Kau berikan kepadaku..
Ya Allah
Sesungguhnya aku sedar aku adalah hambaMu yang sangat hina dan kerdil..dan tak pernah lari dari melakukan kesalahan dan dosa..
Walau ku nekad untuk menjauhi segalanya, namun aku mudah lupa akan segala janji yang ku ikrarkan..ampunkan aku Ya Allah..
Ya Allah
Bantulah aku dalam mengharungi segala dugaan hidup ini...tunjukkanlah padaku jalan yang sepatutnya aku lalui agar aku tak tersesat lagi..sesungguhnya aku adalah insan yang teramat lemah dengan dugaan dunia..
Ya Allah
Pimpinlah hati ini supaya ia tidak lari dari landasan agamaMu..Kuatkanlah imanku..
Aku tetap bersujud di hadapanMu mengharapkan cinta dari Mu..
Ya Allah
Luruhnya airmata ini adalah kerana mengharapkan hidayah dan petunjuk dariMu..Ku mohon semoga selamanya aku kekal di landasan Mu

Amin

Thursday, December 17, 2009

salam maal hijrah dan sekalung tahniah

Ku dahulukan dengan ucapan;

SALAM MAAL HIJRAH 1431H

kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia dan mesia...

"buang yang keruh ambil yang jernih"

Jika sebelum ni kita bukan orang yang baik, maka berhijrahlah untuk menjadi orang yang baik

Jika sebelum ni kita sudah berbuat baik, maka berhijrahlah supaya kali kita dapat berbuat yang lebih baik

Firman Allah S.W.T;
"Sesungguhnya Allah tidak akan merubah nasib sesuatu kaum, sehingga mereka mengubah keadaan yg ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap sesuatu kaum, maka tidak ada yg dapat menolaknya, dan sekali-kali tidak ada pelindung bagi mereka selain DIA” .. (Surah Al-Ra’du, 11).

sama-samalah kita berdoa memohon keberkatan dan rahmat dariNya..amin



dan di kesempatan ini, suke sangat hati ni nak ucapkan sekalung tahniah kepada skuad bola sepak Malaysia kerana akhirnya berjaya meraih pingat emas mengalahkan skuad Vietnam .Alhamdulillah selepas 20tahun menunggu...Go Malaysia gO!!!

Tuesday, December 15, 2009

Rindula

Hari ni terlampau rajin sampai beberapa cite telah aku post kan kat dalam neh..haishhh tak lenguh la jari2 aku hr neh kan duk tekan papan kekunci laptop neh..selalunye kalau de kengkawan aku ajak men msg banyak2 konfem aku surender di pertengahan jalan sbb jari aku perlukan rehat..bak satu iklan tu jom berehat sebentar bersama kit kat..huahuah..manja la jari neh..mengalahkan tuan die..huh! =p

tadi lepas masukkan gambo di pantai, tetibe je hati neh terdetik kerinduan dekat si dia..eh eh bukanlah..dekat budak2 kelas 1A la...yela selama setahun..eh setahun ke ek aku jd guru kelas dieorg???...klu salah abaikan jela ye..besala aku neh lemah dlam mengira tapi terer dalam matematik..muahahak ...sah dah mabuk ngn bau pantai tadi!..huhuh

sebelum akhir tahun hr tu kan dieorg excited nak buat jamuan akhir tahun..aku da ckp duit kelas takde..cemane nak makan2..tapi mereka sanggup masak secara sukerela..wahhh..baiknye kamu sume..terharu cikgu sebentar..hikhik..last skali aku suh dieorang bawak sikit2 makanan..so bile dikumpulkan, akan jadi banyak..

tapi sebelum jamuan tu, kami buat gotong royong sket utk kelas..yela pasni nak kene cuti panjang..dan inilah antara aksi2 pelajar2 kesayanganku..hehehe


belah petang brula mula jamuan secara kecil-kecilan..walaupun sederhana, tapi kami tetap enjoy!!..masakan yang dieorg bwk pun besh2..sungguh...aku sponsor utk dieorg air mirinda ngn kekacang..almaklumlah cikgu die bz,tak sempat nak mrasa air tangan dr cik azna..hahaha..


seb bek aku pegang kelas yang kedua terbaik..ade jugakla budak2 yang sayangkan aku..hehehe

Nyamannye II

Nah seperti yang dijanjikan oleh die neh


akan menempek2 gamba2 yang telah diambil beberapa kepingnye petang tadi....di ambil ketika badan ini dihembus2 angin bayu petang yang sungguh nyaman sambil diganggu oleh nyanyian ombak menghempas pantai...cehhhwaahhh..ayat sudah mantop sekarang ini ye cikgu..hahahaha...

mula-mula sudah tentu la gamba tuan punya blog dulu..ahakks
pegi dengan my sisters..atikah n aliaa


panorama petang di Pantai Irama Bachok

sesi makan2 aiskrim dengan roti...hehehe..siokkkkk!!

kat sana ade aktiviti paramotor..kalu kat langkawi dikenali sebagai parasailing..aku ingt nak try sbb rm30 je skali naik..sbb kat langkawi hr tu rm80 beb..mahal giler pastu ronda sekali je da siap..cam tak berbaloi..yang kat sini murah sket..tapi memandangkan dah gelap pastu tgk ramai org duk beratur, so kensel kan dulu niat tu.next time kot i cube..hehehe..

Nyamannye

beshnye dapat hirup angin petang di pantai irama bachok neh..kat sini la antara feveret place yang suke aku lepak especially bile aku ngah stress..huhuhu...kat sini la terapi yang sesuai skali..kau datang sini rse mcm nak jerit2 je..biar angin bayu bawak pegi segala ketekanan neh..cehh..ayat jiwang jap..ahakss...nnti utk tgk gambo2 nye dlm entry seterusnye ek..sbb skng aku update blog pakai hp neh....
This entry was posted in

Jiwa Kosong

Entah ape yang tak kene ngn mood aku skng neh, tetibe da jadi mcm manusia yang tak berperasaan, mcm si the click five nyanyi lagu empty....

tapi kalau mengadap makanan berperasaan gelojoh pulak..adoiishh..penim r..cube kau bayangkan..kalu aku tak makan aku leh jadi sedih sesedihnye..tapi bile aku makan, hati jadi hepi kembali..menyampah betul r..sesungguhnye sudah dua hari aku melantak sepuas2 hati..dua hari lepas pegi mkn kt kedai (mkn malam)..semalam pulak pegi pasar malam..beli itu la beli ini la..sudahnye perut kembung mcm nak melet0p sbb kekenyangan..berat pownn aku rse nek berkilo2 neh..gilerrr..hr tu timbang da turun 3 kilo..tp kali neh klu tgk gayanye rasenye berdabel2 kilo naik kot...sadisssnye..hukhukhuk


bile nak diet neh???bile nak kurus ni klu gini perangainye..adoiii..mak aku pulak da kecoh2 suh aku kecikkan badan..mak aku ckp tak cun kalau gemuk2..skng neh pun klu nak mkn bnyk2 pun kene mkn sembunyi2..klu tak, bisingla my mom..huhuhu

tapi itula, mcm aku ckp sblm neh..klu aku diet..aku akan sedih, tpi kalau makan puas2..aku jd hepi sgt..

nk kata bendera jepon nak nek, dh lepas dh..haishh

da mcm konfius da skng neh.. ='(
This entry was posted in

Monday, December 14, 2009

Entry Simple

Mula-mula nak menempek muka empunya blog neh dulu sebelum memasukkan intipati2 yang len..nak feel la kunun2..hahaha

**mmg tuan empunya blog neh takde keje..asik nak menempek gambo die aje..pdahal dop encem pun..ehehe..**

semalam punye cerita,

pukul 830mlm; bersiap2 nak g amik pipah kat airport.. die bru balik dr KL..

pastu gataii tangan nak abiskan duit..ajak my mom,adik2 n aku (nak kene ajak eh???) pegi makan2 makanan yang ringan2 di Restoran Terapung Cerana..of coss la I yang banje..name lagi nak abiskan duit..hajat di hati nak makan pizza kat pizza hut, tp abah pulak takde..sbb abah gi kursus di T'ganu selama 4hari..maybe next time kot..

dan korang layankan aje la gambo yang tak di edit neh..sbb azna malas nak ngedit..huhu



~pipah&aliaa~


~aizuddin~


~my mom&me~


keropok n popia nye sangat melet0p..hehe


~nasi goreng pattaya~

**baru aku perasan ade sorang lagi adikku yang takde dlm neh..aiyyooo lupe nak snap ur pic la lil sis..hihi..besala bile da jd photographer, gamba sendirik pun lupe nk hamik..hehehe

Wednesday, December 9, 2009

Takde Tajuk Yang Sesuai

Banyak betul hari2 cuti aku isi dengan melepak di rumah sahaja tanpa ade kegatalan jari jemari nan mulus neh untuk ku letak pape yang besh dalam blog..sungguh aku da takde idea pape pom semenjak cuti sekolah yang panjang neh..musim cuti membuatkan otakku jadi lembab sekejap..huahuahua..ape takknye..tido mahunye selambat yang boleh..bangun pun mahunye tak terbit sinaran matahari nan memukau pandangan mataku..hahaha..tu time mak aku keje la, leh r aku curi tulang sekejap..klu mak aku cuti, mahunye nak kene berleter..sbb anak dara mana sesuai bangun lambat..nanti tak berseri muka la..nanti tak cantek muka la..blablabla...huhuhu

almaklumlah anak die neh tak kawen lagi..kang klu asyik bangun lambat, org datang merisik pun terus kensel niat dieorg sbb melihatkan aksi2 aku yang pemalas ini..hahahaha..

tapi disebabkan bangun lambat neh la..menyebabkan berat aku da turun sket..sungguh..so, sape2 yang terasa nak kecikkan badan tu..amal2kan lah diet yang tak berapa sehat neh ye..ahahahaha..

ok, cukup je la setakat neh..bye2..

p/s: esok nak kene jage student lagi di sekolah..gantikan tmpt 'kawan' aku..tapi takpe, die janji nak beli sumthing utk aku..tunggu je la..hehehe..
This entry was posted in